FC Lisse krijgt het maar niet voor elkaar om thuis van Spakenburg te winnen. Ook het zesde thuisduel in de Topklasse tegen de Blauwen bracht de Lissenaren geen overwinning. De Spakenburgers zegevierden op Ter Specke met 2-3.

Vorig seizoen redde FC Lisse met negen man nog knap een punt. Ditmaal zat een remise er niet in, ondanks dat Tom Zoontjes nog op schitterende wijze de 2-3 binnen schoot in de extra tijd. ,,Spakenburg sprong beter met de kansen om dan wij”, constateerde trainer Robbert de Ruiter. ,,Dat is ook de reden dat wij deze wedstrijd verliezen.”

Dat een wedstrijd raar kan lopen, werd maar weer eens duidelijk. Spakenburg had niet te klagen dat het na tien minuten slechts 1-0 voor FC Lisse stond. De ploeg van De Ruiter nam binnen vier minuten de leiding door Rik Vermeulen: 1-0. Spakenburg-doelman Barry Ditewig baalde. ,,Vermeulen schoot hem uit mijn handen” stelde hij na de wedstrijd. ,,Uiteindelijk winnen we deze pot en daar gaat het om.”

Vermeulen                                   Vreugde bij Rik Vermeulen na het maken van de openingsgoal

Een winnende speler heeft altijd gelijk, maar het had ook zomaar anders kunnen lopen. In dat opzicht had Diteweg makkelijk praten. Want als Mo Messaoud ‘gewoon’ van dichtbij de 2-0 erin had geschoten, hadden de zaken er heel anders uitgezien. Het afmaken van de kansen lijkt een structureel probleem voor FC Lisse te worden.

Halverwege de eerste helft kon Spakenburg profiteren in de vorm van een penalty. Een klusje voor Kees Tol: 1-1. Na de gelijkmaker ging Spakenburg gelijk op zoek naar de 1-2. Dat brak ze haast op. Lisse-aanvaller Cijntje kon alleen voor Ditewig een volgende riante kans niet verzilveren. De ervaren doelman bleef lang wachten en bracht Cijntje van de wijs. Het bleek een dure misser. Aan de overzijde sloeg Spakenburg via Buijtenhuis wel toe. De wedstrijd werd er alleen maar boeiender door. Prachtige aanvallen, van beide kanten, maar de 1-2 bleef staan tot de rust.

Een balende De Ruiter: ,,Ik kan mijn jongens niets verwijten. Ze hebben goed meegedaan en meer kansen gecreëerd dan de tegenstander. Ondanks deze nederlaag ben ik toch een tevreden man. Na de rust zijn we gewoon redelijk in de wedstrijd gebleven. Hoewel dat niet tot zulke grote kansen leidde als in de eerste helft.”

Filippo                         Mike Filippo schermt op sierlijke wijze de bal af voor zijn directe tegenstander

De Ruiter: ,,Ik vond dat we het goed aanpakten de tweede helft na de rode kaart. Tot dat doelpunt uit het niets viel. Nu kun je zeggen:  hou meer druk op de bal, maar dat gebeurt dan even niet. Ik heb Spakenburg de tweede helft helemaal niet meer in de buurt van onze goal gezien. Dan zit je toch te hopen en te wachten op de gelijkmaker.”

Ismo Vorstermans werd na een uur spelen naar de kant gestuurd met zijn tweede gele kaart. Vanaf dat moment werden de kansen schaars(er). Spakenburg zakte in en loerde op de uitbraak die meerdere malen werd toegepast. Met nog een kwartier te gaan sloeg Spakenburg toe. Nick Tol bereikte naamgenoot Kees Tol. De goalgetter verschalkte De Vries met een weergaloze lob: 1-3.

Valk                         Justin Valk polst hoe het met een geblesseerde speler van Spakenburg gaat

Doelpuntenmaker Kees Tol: ,,Ja, dat was even lekker. Die goal viel op het juiste moment in de tweede helft. Het was gelijk de nekslag voor Lisse in mijn ogen. Ik moet zeggen dat we het onszelf weer behoorlijk moeilijk hebben gemaakt. We begonnen slap aan de wedstrijd en kwamen gelijk al op achterstand. Het was gelukkig vroeg in de wedstrijd, dus nog alle kans om de achterstand te repareren. Dat lukte. Eigenlijk was er geen vuiltje aan de lucht tot de scheidsrechter weer een stempel wilde drukken met die rode kaart. Zelfs de jongens van FC Lisse zeiden tegen hem, ‘wat doe je nu man’. En dan kom je met tien man te staan. Dan moet je zorgen dat je niet teveel achteruit gaat lopen. Dat ging redelijk goed en zijn we niet echt meer in de problemen geweest. De eerste helft was dat anders. Het had ook zomaar 3-3 kunnen staan met de rust.”

De wedstrijd leek gelopen, dacht men op de tribune. Tot de 90e minuut en de extra tijd aanbrak. Zoontjes maakte het nog spannend met een schitterende uithaal 2-3. De gelijkmaker zat er niet meer in, de tijd was om.