Een overwinning in eigen huis. Voor veel ploegen die de aspiratie hebben om te promoveren is het vanzelfsprekend, maar niet voor Quick Boys. Vanmiddag werd pas voor de derde maal dit seizoen voor eigen publiek gewonnen. Op een regenachtige middag werd het Katwijkse publiek niet verwend, maar drie punten bleven door een strafschop van Yordi Teijsse wel op Nieuw-Zuid. Magreb ’90 werd met 1-0 verslagen.

De openingsfase begon veelbelovend. Na een paar seconden spelen knikte Reda Kharchouch richting de goal, maar zijn inzet werd gekeerd. Ook uit de daarop volgende hoekschop kon hij koppen, maar die inzet ging over. Quick Boys kreeg in de loop van de wedstrijd steeds meer moeite met de Utrechtse formatie. De mannen van Jan Zoutman slaagden er niet in om tot echte uitgespeelde mogelijkheden te komen in de eerste bedrijf.

Een opgelegde kans kregen de Katwijkers nog wel voor rust. Anthony Bentem stoomde opportunistisch door de as van het veld en kreeg de bal bij Teijsse. De afmaker van weleer schoot de bal hard op doel, maar Magreb-doelman, Michiel Belhadj Yahia, redde knap.

Moeizaam
,,Lastig om te zeggen waarom het zo moeizaam ging vandaag”, opent de doelpuntenmaker na afloop. ,,Ik denk dat zij, net als elke ploeg hier, ver inzakten en dat we te snel de lange bal gingen spelen. Die viel nog wel een paar keer goed moet ik eerlijk zeggen. Daarna gingen we een beetje zoeken, waren we te gehaast of wilden we te belangrijk zijn. Dat had ons de kop kunnen kosten en gelukkig gebeurde dat vandaag niet.”

,,Als het op die manier moet, dan moet het maar.”

Diezelfde Teijsse nam in de tweede helft zijn ploeg op sleeptouw. Hij speelde misschien een ongelukkige wedstrijd, maar zette wel de toon door lastig te doen tegen zijn opponent(en). ,,Als je ziet dat het lastig gaat, dan moet je er alles aan doen om de boel scherp te krijgen of de tegenstander een beetje gek te maken. Als het op die manier moet, dan is dat maar zo. We hebben het al lastig genoeg dit seizoen op Nieuw-Zuid.”

,,We spelen meestal wel goed, maar dan valt die goal niet”, gaat Teijsse verder. ,,Vorige week was één van onze beste wedstrijden en lieten we dat balletje goed rond gaan. Als die goal niet valt dan lijkt het alsof we angst krijgen en dat we dan denken: ‘we gaan toch niet weer gelijkspelen of verliezen’Vorige week viel die aan de verkeerde kant, maar vandaag gelukkig aan de goede kant.”

Slimme actie
In het tweede bedrijf mocht de formatie van Zoutman weer het spel maken van Magreb’90. Het bleef moeizaam, maar door een slimme actie in de zestien van Teijsse – die even daarvoor ook al een penalty had kunnen krijgen – wees de scheidsrechter naar de stip. De aanvaller bleef vanaf elf meter rustig en tekende voor de enige treffer van de middag: 1-0. Quick Boys kreeg nog wel kansen op meer, maar de goals bleven uit.

,,Het lag vandaag niet aan de instelling, maar aan de kwaliteit aan de bal.”

,,Ik heb net in de kleedkamer gezegd dat de verdedigende organisatie de doorslag gaf”, zei Zoutman na afloop. ,,Voetballend hebben we met name aan het einde van de eerste helft en ook fases in de tweede helft teveel dingen fout gedaan. Het heeft dan geen zin om twee keer drie kwartier als een malle langs de zijlijn te gaan staan. Dat is mijn stijl niet en daar worden de jongens ook onrustig van.”

,,Het lag vandaag niet aan de instelling, maar aan de kwaliteit aan de bal. Daar hebben we ook de accenten op gelegd in de rust. Het baltempo moest omhoog en dat kan al met een paar simpele dingen. Zoals een spelhervatting sneller te nemen en minder lopen met de bal. We kwamen vandaag te weinig in de zestien. Dat kwam, omdat de uitvoering niet goed was of dat we te onrustig waren. Ik ben blij met het karakter dat we hebben getoond in de tweede helft.”

Quick Boys – Magreb’90 1-0 (0-0) 76. Teijsse (pen.) 1-0.

Quick Boys: Hogedoorn, Hamdani, Bentem, Van der Plas, Ravensbergen, Mahmoed, Á Cohen, Kharchouch, Kuyvenhoven (74. Van Nieuwkerk), Lukoki (60. Den Hartog), Teijsse.