Op een zonovergoten Middelmors verzuimde Rijnsburgse Boys om degradant Achilles’29 naar een klinkende nederlaag te spelen. Daar waar een karrenvracht aan mogelijkheden uitzicht bood op een ruime zege kwam het piepjonge gezelschap uit Groesbeek er met 3-1 genadig van af.

Geel-zwart wil het seizoen met een zo hoog mogelijke klassering beëindigen. Dat werd meteen duidelijk vanaf de aftrap. Achilles’29 werd in de openingsfase totaal omver gevoetbald, maar ondanks meer dan een handvol doelrijpe kansen stond de brilstand na een kwartier nog altijd op het scorebord.

Parami slaat toe
Uiteindelijk was het Maikey Parami die het net even later wel wist te vinden. Achilles’29 kreeg de bal niet weg uit de eigen zestien, waarna de aanvaller bijna op de doellijn na twee mislukte pogingen alsnog het laatste zetje gaf. Ruim tien minuten later was dezelfde speler op aangeven van Massies Artien verantwoordelijk voor de 2-0. Die treffer beloofde het nodige voor het resterende uur, maar als bij toverslag was het gedaan met de dadendrang van de thuisploeg, die aanvoerder Wesley Goeman deze middag wegens een schorsing miste.

Deze stijlvolle inzet van Donny van Oijen leverde geen goal op

,,Na de 2-0 sloop er nonchalance in de ploeg”, blikte Dirk-Jan van den Oever terug op het laatste kwartier van het eerste bedrijf. ,,Achilles beschikt over een balvaardig, maar piepjong elftal dat heus wel kan voetballen. In die fase hebben we ze daarvoor ook veel te veel gelegenheid gegeven”, klonk het kritisch uit de mond van de verdediger.

,,We zijn echt met de instelling het veld ingekomen om er iets moois van te maken.”

De gevolgen waar ernaar. Na slordig balverlies van Marciano Aalders stond de 2-1 van Dias de Oliveira ‘zomaar’ op de borden, waarna goalie Richard van Nieuwkoop vier minuten later de hulp van de paal nodig had om de gelijkmaker te voorkomen. Van den Oever: ,,Dat maakte ons duidelijk dat we na de rust weer scherp moesten beginnen om niet onnodig in de problemen te komen. Dat is uiteindelijk gelukt. Hoewel het toen niet echt goed was van onze kant.”

Geen appeltje-eitje
Zo raakte invaller Jayson Halman na een fraaie actie de lat, terwijl inzetten van Gino Demon en Jeffrey Jongeneelen nog binnen het uur een beter lot hadden verdiend. ,,Dat was vanmiddag een beetje ons euvel. Misschien lijkt het voor de buitenwacht appeltje-eitje als je tegen de onderste speelt, maar in deze afdeling gaat niets vanzelf. We zijn echt met de instelling het veld ingekomen om er iets moois van te maken. Daar lag het niet aan”, aldus Van den Oever, die volgend seizoen voor FC Rijnvogels uitkomt.

Ontlading bij Rijnsburgse Boys na de beslissende 3-1 van Jordy Strooker

Uiteindelijk besliste Jordy Strooker het duel door in de slotfase uit een vrije trap  de eindstand op 3-1 te bepalen. Een magere afspiegeling, zeker gezien de kansenverhoudingen. Voor Van den Oever resteert er met nog drie competitieduels voor de boeg nog maar één ding. ,,We willen ons debuutseizoen in de Tweede Divisie zo goed mogelijk afsluiten. De huidige zesde plaats kunnen we in het restant hopelijk nog inruilen voor een vierde of vijfde plek. Dat hebben we deels zelf in eigen hand omdat we nog tegen Barendrecht en GVVV spelen. Twee ploegen die momenteel net boven ons staan.”

‘Jaar van uitersten’
,,Op de laatste speeldag gaan we op bezoek bij Koninklijke HFC. Als we onze doelstelling willen halen moeten we negen punten pakken. Dan mag je alsnog spreken van een uitstekend seizoen, hoewel ik besef dat het een jaar van uitersten is geweest. Perioden waarin het uitstekend ging, wisselden we af met series waarin we niet uit de verf kwamen. Laten we het erop houden dat het laatste altijd het langst blijft hangen.”

Rijnsburgse Boys – Achilles’29 3-1 (2-1). 17. Parami 1-0, 28. Parami 2-0, 37. De Oliveira 2-1, 82. Strooker 3-1

 Rijnsburgse Boys: Van Nieuwkoop, Van den Oever, Artien, Demon, Prijs, Strooker, Aalders (74. Gielisse), Opoku, Jongeneelen, Van Oijen (46. Halman), Parami (72. Tillema)

Foto’s; Hans Heemskerk
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Din. 15 okt.
Oefenwedstrijden
FC Lisse 1-1Quick Boys
Don. 17 okt.
VVSB1-0RKVV DEM
Zat. 19 okt.
Docos 1-1Kagia
Van Nispen (zat.) 0-2Soccer Boys
Valken'68 5-4RCL
VVSB (zat.) 3-4 FC VVC
FC Boshuizen 1-6Warmunda
Zon. 13 okt.
SDO14.00SJC
Forholte 14.00VV Wilhelmus
Hillegom 14.00HMSH
Teylingen 14.00HVV
VVH/Velserbroek 14.00Van Nispen (zon.)