Afgelopen zomer keerde hij na één seizoen ADO Den Haag op een laat moment weer terug bij Noordwijk. Daar vond Guy Smith al snel zijn draai als rechtsback in het team van Kees Zethof. Een knieblessure gooide zo’n vier weken geleden voor hem (tijdelijk) roet in het voetbaleten. Dat neemt niet weg dat club en speler eind vorige week het bestaande contract met een jaar verlengden.

,,Vanaf het moment dat ik bij Noordwijk terugkeerde, heb ik de draad eigenlijk weer opgepikt waar ik een jaar eerder gebleven was”, vertelt de 22-jarige verdediger. ,,De groep bestond bovendien nog grotendeels uit dezelfde spelers waarmee ik al twee seizoenen had samengespeeld. Ik wist vooraf dus waarin ik terecht zou komen. Dat maakte het natuurlijk ook allemaal wat gemakkelijker. Dat jaartje er tussenuit maakt in feite geen verschil.”

Reactie
Noordwijk, dat afgelopen zaterdag bij ASWH beslag legde op de eerste periodetitel, deed dat overigens zonder Smith in de gelederen. De verdediger staat wegens een knieblessure al een aantal weken buitenspel. Een situatie waarin op korte termijn verandering gaat komen als het aan Smith ligt. ,,Aan de buitenkant van mijn knie is een pees overbelast. Dat betekende weinig trainen, helemaal niet spelen en vooral veel rust.”

Als alles deze week goed gaat, hoop ik zelfs voor de topper tegen Quick Boys weer bij de selectie te zitten.”

,,Afgelopen maandagavond heb ik weer voluit getraind. Vanavond (dinsdag, red.) train ik ook, maar dan wel wat rustiger. Kijken hoe de reactie is”, vertelt Smith kort voor de dinsdagavondtraining. ,,Als er geen reactie volgt, hoop ik dat ik weer volle bak kan gaan.”

,,Als dat lukt hoop ik voor de winterstop weer helemaal terug te zijn, hoewel het natuurlijk aan de trainer is om te bepalen of ik weer terugkeer op mijn plek. Als alles deze week goed gaat, hoop ik zelfs voor de topper tegen Quick Boys, die volgende week zaterdag op het programma staat, weer bij de selectie te zitten.”

Razendsnel
Zijn blessure stond een (vroegtijdige) verlenging van zijn contract in ieder geval niet in de weg, integendeel. Club en speler waren er razendsnel uit blijkt uit de woorden van Smith. ,,Binnen vier dagen was het geregeld. Er zijn wat puntjes op de i gezet tijdens de besprekingen en daarna heb ik getekend.”

,,Die prijs zie ik als een begin.”

,,Bovendien zie ik me niet zo snel ergens anders spelen dan hier bij Noordwijk. De goede resultaten helpen daar natuurlijk wel bij. Ik zie die handtekening als drie zaken die bij elkaar komen; mijn verleden hier, de huidige gang van zaken en de toekomstperspectieven bij Noordwijk.”

Vangnet
Over het vervolg van het seizoen is Smith duidelijk. De periodetitel is slechts een tussenstation. ,,Natuurlijk streven we na dit nu naar het hoogste. We willen als kampioen promoveren naar de Tweede Divisie. Laat dat duidelijk zijn. Maar het is natuurlijk wel lekker dat we nu al een ticket voor de play-offs op zak hebben. Die prijs zie ik als een begin. Kampioen worden moet ons doel zijn, maar als het onverhoopt niet lukt, is er in ieder geval het vangnet dat de nacompetitie heet.”

Archieffoto: Ron van der Linden

Lees ook: ‘Rietveld: onbevangen leerling gaat uitdaging aan’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 16 mrt.
Noordwijk0-1FC Lisse
Xerxes DZB1-2Ter Leede
Nootdorpafg.FC Rijnvogels
Valken '681-1SC Monster
Van Nispen (zat.)4-0DSVP
NSV '461-2VVSB (zat.)
Quick Boys5-0DOVO
ONS Sneek4-3SJC
VVA/Spartaan1-1Kagia
IJsselmeervogels1-1Katwijk
Rijnsburgse Boys3-2Barendrecht
VVSB3-2Koninklijke HFC
Zo. 17 mrt.
JOS/Watergraafsmeer2-1Hillegom
ROAC2-1Foreholte
Teylingen0-2DOSR
Van Nispen (zon.)8-3Toofan