De buitenwacht stelt de vraag misschien te snel of te makkelijk. Maar hij brandt op ieders lip: is er paniek bij FC Rijnvogels? De ploeg van Hein van Heek wacht na vier competitierondes nog steeds op de eerste overwinning in de Hoofdklasse.

Ook zaterdag ging het in het thuisduel tegen Achilles Veen weer mis. De Katwijkers verloren in eigen huis met duidelijk cijfers: 0-3. Toch weigert aanvoerder Kevin Wijmer te spreken van een crisis zo aan het begin van het seizoen.

,,Tja, ik begrijp dat je de vraag stelt hoor, of er paniek is. Maar die is er niet. Misschien dat de buitenwacht zoiets inderdaad probeert te zoeken, maar vanuit de groep heb ik dat idee totaal nog niet.”

,,Voor de neutrale kijker was het geen oogstrelende wedstrijd.”

Toch zien de cijfers er niet goed uit voor FC Rijnvogels aan het begin van het seizoen. Twee uitduels eindigden in een remise (Zwaluwen 1-1, Swift 2-2). De beide thuisduels gingen verloren tegen respectievelijk vv Noordwijk en nu dus Achilles Veen.

,,Maar het was niet eens zo heel slecht”, vond captain Wijmer. ,,We gaven bijna niks weg in de eerste helft, ook al kwamen we door één moment met 0-1 achter. Maar voorin gebeurde er ook weinig. Het duel speelde zich vooral op het middenveld af. Voor de neutrale kijker was het geen oogstrelende wedstrijd.”

Over en uit
Na de thee leek FC Rijnvogels zich te herpakken. ,,We speelden best een prima half uur. Gaven druk naar voren, maar de goal viel niet. Toch was elke tweede bal voor ons. We voelden in het veld dat die 1-1 er eerder aan zat te komen dan de 0-2. Toen die een kwartier voor tijd viel, werd het moeilijk.”

Jim Havenaar zoekt naar een opening

Uiteindelijk zorgde Jorik Mijnheimer uit een vrije trap voor de eindstand: 0-3. ,,De uitslag is typerend voor onze start in de competitie. De resultaten zijn gewoon niet goed. Ik weet niet waar het aan ligt. In de trainingen zitten we er kort op. Iedereen is gretig”, zoekt Wijmer naar verklaringen.

,,Laten we afspreken dat als we volgende week winnen je mij weer interviewt, oké?”

,,We scoren alleen niet. Daar ligt echt ons manco dit seizoen. Het rendement is gewoon te laag. En daarnaast steek ik ook de hand in eigen boezem. Achterin laten we als team net even te veel steekjes vallen. Dan krijg je dit soort uitslagen. Raar, want de kwaliteit is er.”

Realisme
Met teams als Noordwijk en Achilles Veen kende FC Rijnvogels geen hele makkelijke start. Beide ploegen hebben zich net als vorig jaar alweer genesteld in de top drie van de Hoofdklasse. Een plek waar FC Rijnvogels gezien zijn statuur ook hoort te staan.

,,We hebben inderdaad de kwaliteit om bovenin mee te draaien, maar ik zie ons niet als de absolute kampioenskandidaat”, is Wijmer realistisch. ,,Laten we de matige start niet groter maken dan dat het is. Het komt wel weer. Laten we afspreken dat als we volgende week winnen je mij weer interviewt, oké? Dan is het verhaal misschien weer een stukje rooskleuriger.”

FC Rijnvogels – Achilles Veen 0-3 (0-1) 19. Wilborts 0-1, 74. Mijnhijmer 0-2, 90+2. Mijnhijmer 0-3

FC Rijnvogels: Verkerk, Rifai (79. Spierdijk), Staal, Wijmer, Kluivers, Van der Breggen, Slegt, Lugtigheid (63. Van der Stoep), Van Duijn, Leonard, Havenaar (63. Lauhouh)

Rood: 89. Van der Breggen (FC Rijnvogels)

Foto’s: Piet van Kampen


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 2-2FC Lisse
Ter Leede 4-3VVOG
SC Feyenoord 3-0FC Rijnvogels
SVC'083-2Kagia
Valken'68 3-1DoCoS
VVSB (zat.) 1-1Be Fair
Roodenburg 0-4Warmunda
IJsselmeervogels 4-2Noordwijk
Quick Boys 1-1Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 1-0TEC
Sparta Nijkerk 3-1VVSB
Van Nispen (zat.) 1-2Westlandia
Koninklijke HFC 1-1Katwijk
SV Hillegom 5-1Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC0-3RKAVV
Foreholte2-1Concordia
Zwanenburg 3-1Van Nispen (zon.)