Na het tussentijdse vertrek van Selmo Kurbegovic raakt Warmunda opnieuw een speler kwijt voor volgend seizoen. Vincent Solleveld maakt de overstap naar FC Oegstgeest, de fusieclub van vv Oegstgeest en UDO. Op dit moment staat vv Oegstgeest derde in de Vierde Klasse, waardoor de ploeg nog via de nacompetitie kan promoveren en de fusieclub mogelijk een klasse hoger begint. 

Solleveld kwam in de zomer van 2015 over van SJC. De ervaren verdediger, die lange tijd aanvoerder was bij de Warmonders, werd in zijn eerste jaar direct kampioen van de Vierde Klasse.

De vervangers voor volgend seizoen zijn al deels aangetrokken door de formatie van de nieuwe trainer Ayhan Gargili. Zo versterkte Warmunda zich al met Özcan Ozmen van SV Hoofddorp en het tweetal Nessie Imac en Emre Peker van zondag eersteklasser AGB, de competitiegenoot van Hillegom.

Groen licht
,,In eerste instantie had ik met de club afgesproken en aangegeven dat ik geen spelers zou gaan halen. Maar door deze omstandigheden, het vertrek van Selmo en Vincent, de blessure van Chafik (Belmamoune red.), Arthur van Dam stopt ermee en Menno van Noort wil in een lager elftal gaan spelen, mis je al vijf basisspelers. Daar moet wel wat voor terugkomen, want we kunnen niet zomaar wat uit de jeugd plukken, ook al is de B1 van nu erg getalenteerd”, legt Gargili uit.

De trainer wil benadrukken dat het halen van spelers wat hem betreft geen noodzaak was geweest wanneer het team intact was gebleven. ,,Dan hadden we het gewoon gedaan met de groep die er was. Alleen nu was de leegloop dusdanig dat ik om groen licht heb gevraagd om wat jongens te benaderen. De club heeft me die toestemming gegeven. Ik ben nu alleen nog met een keeper en een buitenspeler bezig”, aldus de oefenmeester van volgend seizoen.

Warmunda

Blijft: –

Nieuw:  Ayhan Gargili (Kon. HFC JO-19), Özcan Özmen (SV Hoofddorp), Nessie Imac (AGB), Emre Peker (AGB)

Vertrekt: Alan Campfens (trainer, VVSB) Martin de Louw (assistent-trainer, stopt), Selmo Kurbegovic (per direct), Vincent Solleveld (FC Oegstgeest), Arthur van Dam (stopt), Menno van Noort (lager elftal)

Foto: Jeannette Kloet

Lees ook: ‘Imac: ,,De combinatie werk en voetbal maakt Warmunda voor mij de perfecte stap”’
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Zat. 12 okt.
Noordwijk 1-3Excelsior Maassluis
FC Lisse 4-1ONS Sneek
DOVO 1-1Ter Leede
FC Rijnvogels 2-1Capelle
Kagia 1-3Valken'68
UVS 2-0Van Nispen (zat.)
Alphia 1-3VVSB (zat.)
Warmunda 3-2Bernardus
Koninklijke HFC 1-0Quick Boys
HHC Hardenberg 3-3Rijnsburgse Boys
TEC 1-0Katwijk
VVSB 2-2VVOG
Zon. 13 okt.
SJC 14.00Leonidas
Altior 14.00Hillegom
DOSR 14.00Foreholte
Wilhelmus 14.00Teylingen
Van Nispen (zon.) 14.00WVC