,,Het was mijn doel om een club in de Bollenstreek te vinden”, aldus Wouter Soomer. De 20-jarige Hoofddorper beschikt over een prachtig CV en dus stonden de clubs voor hem in de rij. De keuze viel uiteindelijk op FC Rijnvogels. ,,Het klikte meteen. Ik werd gepakt door hun ambitie, vertrouwen en warmte.”

Soomer komt dit seizoen nauwelijks aan spelen toe bij Telstar, maar had over belangstelling niet te klagen. ,,FC Rijnvogels, VVSB, Ter Leede, Noordwijk en EDO. Die clubs waren echt concreet. Met FC Lisse en Ajax amateurs had  ik indirect contact”, vertelt hij.

Het contact met Rijnvogels kwam echter op eigen initiatief tot stand. ,,Mijn broer Bart kent Niels van Veen via school. Bart vroeg aan Niels om een balletje bij FC Rijnvogels op te gooien. Vervolgens werd ik gebeld door Peter de Koning met het voorstel om een keer af te spreken. Het gevoel was meteen goed.”

Gouden jaar

Soomer heeft voor een speler van zijn leeftijd al een behoorlijke rij clubs achter zijn naam staan. Hij begon bij HBC in Heemstede en belandde via Haarlem bij Ajax. Soomer diende na vier jaar de Amsterdamse opleiding te verlaten en keerde terug naar Haarlem. Na het faillissement van de wijlen HFC kwam Utrecht op zijn pad. ,,Dat was echt een gouden jaar. Ik zat bij het Nederlands elftal, kon een contract tekenen bij Utrecht, maar ook bij PSV.”

Soomer ging naar PSV, waar hij uiteindelijk tweeënhalf jaar speelde. Hij werd vorig jaar in de winterstop verhuurd aan FC Utrecht, maar dat werd geen succes. Afgelopen zomer verkoos de linksbenige verdediger Telstar boven FC Volendam. ,,Telstar beviel me erg goed. Ook hun ambitie. Ze hadden een kleine selectie. Ik dacht veel aan spelen toe te komen.”

Derby’s fantastisch

Het pakte anders uit. Bij FC Rijnvogels hoopt Soomer het plezier terug te krijgen. ,,Ik heb zeker nog wel ambities. Soms moet je een stap terug doen om er later twee omhoog te kunnen maken. Ik wil ook kijken hoe het is in de amateurwereld, vooral in de Bollenstreek. De derby’s en de mensen langs de kant lijken me fantastisch.”

Te groot voor de Hoofdklasse voelt Soomer zich niet. ,,Zeker niet. Ik zal mijn stinkende best doen en het snot voor mijn ogen lopen. Wat dat betreft heeft de club geen verkeerde aan mij. Ik wil een soort van publiekslieveling worden. Ik vind het heerlijk om een beetje met het publiek te spelen, of als ze mijn naam gaan scanderen.”

Soomer wil zich ook op maatschappelijk gebied gaan oriënteren. ,,Ik ben met de club overeengekomen dat ik mijn TC3 gaan halen en krijg ook een team. Dat sluit mooi aan. Op werkgebied ben ik nog zoekende.”

Dit was een gezamenlijke productie van VIDB en Leidenamateurvoetbal. LAV nam een podcast op met Soomer. Klik daarvoor hier. 

 

equaflor
Gebruik je app? Klik hier voor de banner

REACTIES OP DIT ARTIKEL

Wie maakt de meeste goals?

Programma & Uitslagen

Za. 26 jan.
Ajax (ama.)14.30Noordwijk
DVS'3314.30Quick Boys
ODIN'5914.30FC Lisse
Jong FC Den Bosch14.30Ter Leede
FC Rijnvogels14.30Spijkenisse
DSO14.30Valken '68
VVSB (zat.)14.30Van Nispen (zat.)
Kagia14.30Koninklijke HFC (zat.)
Katwijk15.30De Treffers
Rijnsburgse Boys15.30Jong Almere City FC
Jong Vitesse15.30VVSB
SJC18.00Harkemase Boys
Zo. 27 jan.
Hillegom14.00DSOV
Foreholte14.00Teylingen
RKDES14.00Van Nispen (zon.)
ASC14.00Warmunda