Wanneer ‘You’ll Never Walk Alone” door de speakers galmt en de mensen opstaan vanuit hun stoel komt de familie Molenaar uit de catacomben gelopen van het complex van vv Katwijk. Even is iedereen samen. Samen met Sander, z’n vrouw Daniëlle en hun kinderen. Samen in de strijd tegen de slopende ziekte.

De mensen zijn stil en laten hun handen het werk doen. Met het grootste respect klappen de mensen, als de teammanager richting de middenstip loopt. Naast de familie staat Karim Hajji. De ex-voetballer gaf in de zomer het stokje over aan Molenaar, maar voelde als geen ander aan dat de 38-jarige teammanager meer dan ooit de steun verdient van zijn club: vv Katwijk.

Met gevoel voor humor en ironie knipoogt Hajji naar Molenaar. ,,Sorry Sander, het is een beetje uit de hand gelopen…”

Op de donderdagavond op De Krom toont de sportwereld zich van z’n allermooiste kant. Tranen krijgen de vrije loop, armen worden gebruikt om te troosten of op te leunen. Molenaar moet het gevecht tegen de slopende ziekte zelf voeren, maar zal de steun van de aanwezigen dubbel en dwars hebben gevoeld.

Dat legt hij later ook uit voor de camera’s van Omroep West. ,,Het doet nog meer met mij, dan ik had verwacht. Toen ik met de taxi de hoek om reed bij het woonwagenkamp en alle auto’s al geparkeerd zag staan, kwam er een brok in mijn keel. Al die mensen doen moeite om even te komen.”

,,En of de mensen nu kwamen om even te kijken, de sfeer te proeven of dat ze echt een actieve rol hebben gehad, dat maakte me allemaal niet uit. Elke steun omdat diegene er was, voelde ik ook. Dat is heel bijzonder.”

Een dag later kan initiatiefnemer Hajji stilstaan bij wat er zich afspeelde op De Krom. ,,Het was ontzettend mooi en respectvol. Ik heb Sander inmiddels alweer even gesproken en hij bedankte ons voor alles. Hij heeft ons heel veel complimenten gegeven. Hij zwaar hij het ook heeft, hij was tot gisteravond laat op de club.”

Sinds het moment dat de vorige teammanager van de club via Facebook een bericht naar buiten stuurde, liepen clubs, bedrijven of andere instanties de deur plat bij Hajji om te helpen. Van gratis honderd kilo patat tot geldbedragen. Van een weekendje weg voor de familie, tot recettes van voetbalwedstrijden. Iedereen wilde z’n steentje bijdragen voor niet alleen Sander, maar ook het goede doel. Allen voor de strijd tegen kanker.

,,De artsen zijn duidelijk tegen Sander. Het wordt een zware strijd. Maar hij haalt uit elk positief bericht energie. De avond was voor Sander, maar we zijn aan de andere zieken voorbij gegaan. Dat zag je wel aan de witte ballonnen die hebben opgelaten voor alle vechters.”

Bijna 24 uur na dato kan ook Hajji terugkijken op een bijzondere week. Een week van pure saamhorigheid. ,,Mijn werk heeft tien dagen stil gestaan. Sinds het online kwam te staan, is er zoveel los gekomen. Dan zie je hoe diep het hier zit. We hebben voor de avond een speciale rekening geopend. Ik zat er continue op te kijken. Dan kwam er 2,50 binnen, dan weer honderd of 250. Quick Boys heeft 500 euro gedoneerd. Teammanagers van clubs hingen aan de telefoon om steun te bewijzen en een donatie te doen.”

,,Het was een zo’n bijzondere avond. Met behulp van iedereen. Ik heb zoveel respect voor Sander, voor de manier waarop hij ook met iedereen stond te praten. De manier waarop hij het publiek te woord stond met de microfoon in z’n hand. Iedereen was stil. Prachtig.”


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Din. 15 okt.
Oefenwedstrijden
FC Lisse 20.00Quick Boys
Don. 17 okt.
VVSB20.00RKVV DEM
Zat. 19 okt.
Docos 14.30Kagia
Van Nispen (zat.) 14.30Soccer Boys
Valken'68 14.30RCL
VVSB (zat.) 14.30 FC VVC
FC Boshuizen 14.30Warmunda
Zon. 13 okt.
SDO14.00SJC
Forholte 14.00VV Wilhelmus
Hillegom 14.00HMSH
Teylingen 14.00HVV
VVH/Velserbroek 14.00Van Nispen (zon.)