In de speeldagenkalender voor seizoen 2019/2020 heeft de KNVB geen grote wijzigingen toegepast voor de A-categorie, de eerste teams van de voetbalclubs, ten opzichte van het huidige seizoen. De Tweede en Derde Divisie begint in het weekend van 24 en 25 augustus. De Hoofdklasse begint in het weekend van 31 augustus en 1 september. De Eerste Klasse en lager beginnen op 22 en 23 september.

Bij het opstellen van de kalenders heeft de bond zo veel mogelijk geluisterd naar de wensen die zijn ingevuld in een enquête die onder 3500 trainers, wedstrijdsecretarissen, voetballers en voetbalsters uit het amateurvoetbal is uitgedeeld. De competities lopen, inclusief alle nacompetitiewedstrijden, maximaal door tot 28 juni 2020.

De grootste wijzigingen hebben plaatsgevonden in de B-categorie, het recreantenvoetbal. Daarin heeft West II een kortere winterstop aangebracht, zodat de weekenden van Pasen en Pinksteren vrij zijn. Er is ook een ‘Nationale Voetbaldag’ ingepland op zaterdag 13 juni 2020. Wat de invulling daarvan wordt, is nog niet bekendgemaakt.

Speeldagenkalender 2019/2020:
Landelijk
West II

Lees ook: ‘Olle ‘nieuwe trots’ van voetbalgekke familie Roffelsen’
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 15 jun.
Sp. Duinwetering
DoCoS14.30VVSB (zat.)