Het KNVB-bekerduel tussen Katwijk en VVSB is verplaatst naar een dag eerder. De Bollenstreekderby in het bekertoernooi vindt nu plaats op dinsdag 24 oktober, in plaats van woensdag 25 oktober. De aanvangstijd (19:45) blijft onveranderd. 

De wijziging van de speeldatum lijkt uit de koker van de clubs zelf te komen. Het is gunstiger om na een bekerwedstrijd nog drie dagen rust te hebben voor de competitie. ,,Een dag extra rust voor de volgende competitiewedstrijd. Het is de vorige twee keer met twee dagen rust niet best bevallen”, reageerde VVSB-voorzitter Arjan Broekhof gevat.

Afgelopen zaterdag gingen de Noordwijkerhouters kansloos met 0-2 onderuit tegen Kozakken Boys, terwijl het twee dagen eerder in een zinderende bekerstrijd met 4-1 te sterk was voor Telstar. Katwijk lijkt over het algemeen minder last te hebben van de ‘korte’ rustperiode. De oranjehemden beslisten zaterdag in de blessuretijd de wedstrijd tegen FC Lienden (3-2) en waren doordeweeks ook al te sterk voor Ter Leede (4-0) in het bekertoernooi.


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC20.00Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp20.15Hillegom