GVVV-goalie Johan Jansen gaf zijn eigen jubileumwedstrijd de nodige kleur. In zijn 250ste duel voor de Veenendaalse formatie speelde hij met meer dan een handvol uitstekende reddingen en anderhalve assist speelde een cruciale rol voor zijn ploeg. En dat terwijl GVVV tegen Rijnsburgse Boys na een halfuur spelen tot tien man was gereduceerd. De 3-3 eindstand viel hem achteraf dan ook zwaar.

De bloemen krijgt Jansen wegens zijn jubileum pas volgende week voor eigen publiek uitgereikt. Het zou niet meer dan terecht geweest zijn als er door de GVVV-supporters in bloemendorp Rijnsburg op het laatste moment alsnog een flink boeket op de kop was getikt om die na afloop in de grijpgrage handen van Jansen te drukken.

Wat resteerde waren talloze schouderklopjes voor de sluitpost, die bovendien handen tekort kwam om de felicitaties na afloop in ontvangst te nemen. Tussen alle die bedrijven door blikte de doelman met een dubbel gevoel terug op het duel. ,,Dat uitgerekend oud-ploeggenoot Frank Tervoert op de valreep de gelijkmaker binnenschoot, gaf me achteraf toch een zuur gevoel,” constateerde Jansen.

,,Als we blijven voetballen als vandaag gaan we nog wel een zooitje punten halen dit seizoen.”

,,Na de 2-3 dacht ik: ‘die trekken we over de streep’. Toen viel de 3-3 alsnog. Alles bij elkaar kan ik er ook wel weer tevreden mee zijn. Alleen jammer dat de stekker door die rode kaart voor ons er al zo snel werd uitgetrokken. Dat was wel heel zwaar bestraft.”

Vonken
Eenzelfde gevoel overheerste na afloop in het geel-zwarte kamp en alleen al het feit dat beide teams meende de kans op drie punten te hebben gemist, rechtvaardige de puntendeling op een grijs Middelmors. Dat laatste sloeg echter niet op het duel. Met name na de doelwisseling vlogen de vonken er met regelmaat vanaf. Bovendien scoren beide ploegen er tegen elkaar gewoontegetrouw lustig op los. Dat was ook in deze editie niet anders.

Hoewel de thuisploeg van meet af aan het initiatief naar zich toetrok, stond de 0-1 al snel op het scorebord. Na een snelle spelhervatting van Jansen, gevolgd door een messcherpe verre pass van Roy Terschegget, leverde Jeremy de Graaf het leer simpel in bij Soufiane Adnane. Na een simpele voetbeweging was ook Richard van Nieuwkoop een geslagen man (0-1).

Jeroen Meefout liet in zijn eerste wedstrijd voor Rijnsburgse Boys een goede indruk achter

De thuisploeg reageerde geprikkeld door die achterstand. Mogelijkheden kwamen er wel, maar het vizier bleek telkens niet goed genoeg afgesteld te zijn bij de gastheren, die na ruim een half uur spelen tegenover een tiental kwamen te staan. Een overtreding van Mart de Jong op Joël Tillema werd door arbiter Frank van den Elzen beoordeeld als het neerhalen van een doorgebroken speler. Een zware straf omdat Tillema op dat moment bepaald nog geen vrije doorgaan had.

‘Een zooitje punten’
Nu reageerde GVVV als door een horzel gestoken. Na eerst twee mogelijkheden om zeep te hebben geholpen, combineerden de gasten er uit een hoekschop vrolijk op los. Met Guido Janssen als succesvol eindstation (0-2). Daarmee lag de zoveelste deceptie van het seizoen op de loer voor de ploeg van Wilfred van Leeuwen, maar omdat Roderick Gielisse direct hierna het gaatje, eveneens uit een hoekschop, achter goalie Jansen vond, was het halverwege toch weer een wedstrijd.

,,Vandaag heb ik een goed Rijnsburgse Boys gezien,” oordeelde Van Leeuwen toch na afloop. ,,Gedisciplineerd spelend gingen we op jacht naar de gelijkmaker. Toch zag je dat we ook vandaag de goals te gemakkelijk tegen kregen. Dat is dit seizoen toch ons euvel. Gelukkig kwamen we nog langszij. Strijdlust en plezier stonden voorop vandaag. Dat de keeper van GVVV de ‘man of the match’ was zei voldoende. Als we blijven voetballen als vandaag gaan we nog wel een zooitje punten halen dit seizoen. Daar ben ik van overtuigd.”

,,De 2-3 mogen we natuurlijk niet meer weggeven. Dat geeft even een rotgevoel.”

Na de 2-2 steeg de amusementswaarde naar een negen. De Graaf liet voor GVVV in de counter zomaar drie uitstekende mogelijkheden onbenut, terwijl goalie Jansen zich aan de overzijde onpasseerbaar toonde. Een 5-5 tussenstand had bij het ingaan van de ultieme slotfase ook niet misstaan.

Ontploffen
Uiteindelijk leek het balletje de Veenendaalse kant uit te rollen toen een razendsnelle uittrap van Jansen invaller Sherwin Grot een duel opleverde met Gino Demon. Naar binnen snijdend rondde de gehaaide ex-prof zijn actie met een lage schuiver af die Van Nieuwkoop te machtig was.

Voor trainer Niek Oosterlee was het namens GVVV daarna wel even slikken toen een andere invaller alsnog voor evenwicht op het scorebord zorgde. Frank Tervoert deed Middelmors na een rake trap bijkans ontploffen. Meer zat er hierna niet in voor beide teams. Waarbij GVVV-trainer Oosterlee de remise na enige aarzeling eveneens omarmde. ,,De 2-3 mogen we natuurlijk niet meer weggeven. Dat geeft even een rotgevoel. Aan de andere kant mogen we ook niet klagen. Dan is 3-3 dus een terechte uitslag.”

Rijnsburgse Boys – GVVV 3-3 (1-2) 7. Laghmouchi 0-1, 40. Janssen 0-2, 42. Gielisse 1-2, 61. Spruijt 2-2, 84. Grot 2-3, 87. Tervoert 3-3

Rood: 32. De Jong (GVVV)

Rijnsburgse Boys: Van Nieuwkoop, Gielisse, Opoku (78. Tervoert), Demon, Strooker, Tillema, Spruijt, Ros, Jongeneelen, Meefout, Hudepohl (31. Magan)

Foto’s: Hans Heemskerk

Lees ook: ‘Katwijk kan de vraag van het publiek niet beantwoorden (plus video)’
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 16 apr.
Districtsbeker
FC 's-Gravenzande4-0Ter Leede 2
Za. 20 apr.
Barendrecht14.30Katwijk
FC Lisse14.30Achilles '29
SJC14.30Eemdijk
DFS Opheusden14.30Ter Leede
TAVV14.30Valken '68
CVC Reeuwijk14.30Van Nispen (zat.)
DWO14.30VVSB (zat.)
Quick Boys15.00Noordwijk
Rijnsburgse Boys15.30De Treffers
Jong Sparta15.30VVSB
Overbos15.30Kagia
TAC '9017.00Foreholte
Jong FC Den Bosch18.00FC Rijnvogels
Ma. 22 apr.
Hillegom14.00sv Hoofddorp
ESTO14.00Teylingen
Warmunda14.00Madestein