De selectie van Quick Boys heeft dinsdagavond in een brief de eigen supporters gevraagd om blijvende steun, zo valt te lezen op de clubwebsite. De ploeg van trainer Jan Zoutman ging afgelopen zaterdag op eigen veld met 0-3 onderuit tegen Spakenburg en dat leverde de nodige frustraties op bij de Katwijkse aanhang. Met name op de speelwijze was opnieuw veel kritiek.

De op papier 5-3-2-opstelling ligt sinds augustus al behoorlijk onder vuur. ,,Maar nu werd er gesuggereerd dat wij als spelersgroep niet meer achter die speelwijze zouden staan”, reageert aanvoerder Delano a Cohen. ,,Dat is niet waar. Wij zijn één met de technische staf. Daarom heeft de spelersraad besloten een brief te schrijven om eventuele frustraties weg te nemen.”

De selectie wil daarmee af van de kritiek op 5-3-2. ,,Het mooie van voetbal is dat iedereen een eigen mening heeft over speelwijze, opstelling, wissels”, zo is te lezen in de brief op de clubwebsite. ,,Dat komt ook uit jullie betrokkenheid en het blauwwitte gevoel. En daar kunnen we met een biertje in de hand heerlijk over discussiëren. Maar laten we ons tijdens de wedstrijd focussen op het spel zelf: wij gaan er alleen maar beter van voetballen als we voelen dat jullie onvoorwaardelijk achter de spelers en de staf staan.”

Linksbuiten
A Cohen begrijpt de frustraties wel van de supporters. ,,De mensen bij Quick Boys zijn  4-3-3 gewend. Ze hebben een bepaald gevoel bij drie spitsen. Maar in feite is 5-3-2 ook behoorlijk aanvallend. Joey (Ravensbergen, red.) heeft als linksback tegen Spakenburg misschien wel twintig keer een bal voorgegeven. Hij speelde bijna als een linksbuiten. Tja, en als we dan verliezen ligt het niet per se aan het systeem. De boosdoeners zijn slecht verdedigen en moeilijk goals maken. Daar moeten we zelf mee aan de slag.”

De captain van Quick Boys benadrukt dat de huidige speelwijze niet ‘heilig’ is. ,,Het spelsysteem kan altijd worden veranderd, maar voor nu is 5-3-2 prima. We moeten als technische staf, selectie en natuurlijk de supporters een eenheid vormen, want wij hebben de supporters absoluut nodig”, roept A Cohen op.

Lees de volledige brief: ‘Een bericht van de spelersraad’.

Lees ook: ‘Onvrede groeit bij Quick Boys na verloren topper tegen Spakenburg’.

Archieffoto: Hans van Duijn

 


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede19.00SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk14.30HHC Hardenberg
FC Lisse14.30SteDoCo
Sporting Leiden14.30VVSB (zat.)
ASWH15.00Quick Boys
Warmunda15.00Hazerswoude Boys
Katwijk15.30De Treffers
Koninklijke HFC15.30Rijnsburgse Boys
VVSB18.00GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels14.30Roda '76
Brielle14.30Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude