Donderdag een nieuw contract, vrijdag de bekendmaking daarvan richting de buitenwereld, zaterdag een driepunter met Kagia en zondag je eigen 50ste verjaardag vieren. Welkom in het weekend van René Ras, trainer van de Lisserbroekers. Kagia won thuis relatief makkelijk met 5-1 van IJmuiden en blijft na acht duels foutloos in de Derde Klasse.

,,Een dubbel cadeau voor de trainer.” Rens Lamboo kon een dag na dato niet anders dan tevreden terugkijken op de afgelopen dagen aan de Kikkerbeetstraat. ,,Eerst die verlenging en nu die driepunter erbij. Iedereen is tevreden. Het gaat goed.”

De verlenging kwam wel vroeg, onverwachts vroeg, volgens de middenvelder, maar was daardoor niet minder gewenst. ,,Sowieso zijn die verlengingen vroeg in het amateurvoetbal. Kagia doet daar vrolijk aan mee. Ik vind het prima. Dit geeft wel rust voor ons als spelersgroep. Nu kunnen we verder bouwen met dezelfde trainer. Hopelijk blijven we als groep ook aardig bij elkaar.”

Koploper
Niet dat er wilde plannen zijn in Lisserbroek, maar vanwege het aanhoudende succes zouden spelers in het oog kunnen springen bij andere verenigingen. Ook tegen IJmuiden maakte Kagia weer geen fout. De ploeg heeft nu 24 punten uit acht duels en een doelsaldo van dertig voor en vijf tegen.

,,IJmuiden maakte de ruimte klein. Ze speelden heel erg compact.”

Tegen de IJmuidenaren kwam de koploper van de Derde Klasse B nog wel op achterstand. ,,Dat was de eerste keer dit seizoen. Maar dat we daarna rustig zijn gebleven, zegt iets over de volwassenheid die er bij ons in is gekomen.” Via een penalty van Lamboo kwamen de oranjehemden op gelijke hoogte. Daar bleef het wel bij voor de eerste helft.

In de tweede helft liep Kagia echt uit. Even voor de klok van half vijf stond de eindstand van 5-1 op het scorebord. Daarbij was Lamboo zelf ook nog bij meerdere goals betrokken. ,,De 2-1 kwam uit een assist van mij. Ik kon onze topscorer Tijs van der Schinkel diep sturen, hij zette ons weer op voorsprong. Ook aan de 4-1 had ik een aandeel. Voor mij was het een lekkere pot.”

Hoewel de 5-1 relatief makkelijk tot stand kwam, vond de Lisserbroeker de tegenstand niet een zo matig was, als de stand deed vermoeden. ,,IJmuiden maakte de ruimtes klein. Ze speelden heel erg compact. Het was echt geen slechte ploeg.”

,,Als je naar de stand kijkt zie je dat DEM, Pancratius en VVC de eerste concurrenten zijn. Daar hebben we allemaal al van gewonnen.”

Echt getest werd Kagia alleen niet. Sowieso lijkt de ploeg van Ras momenteel door de Derde Klasse te freewheelen. Lamboo herinnerde zich alleen een oefenduel tegen Teylingen, waarbij het elftal echt getest werd. In de competitie gebeurde dat nog niet.

,,Als je naar de stand kijkt zie je dat DEM, Pancratius en VVC de eerste concurrenten zijn. Daar hebben we allemaal al van gewonnen. We hebben ook een grote spelersgroep momenteel. Dus wanneer er iemand wegvalt, worden we niet ineens heel veel slechter. Het kan makkelijk worden opgevangen.”

Nederlaag
Is Kagia dan onderweg naar een historisch seizoen? ,,Nou, laten we alles wedstrijd voor wedstrijd kijken”, pareert Lamboo die gedachte. ,,We lopen echt wel een keer tegen een nederlaag aan dit seizoen. Dan moeten we eerst zien hoe we daar mee omgaan.”

Archieffoto: Johanna Wever

Lees ook: ‘Groot (SJC): ,,We beseffen dat het wat zakelijker moet”‘POPULAIRE BERICHTEN