Moeizaam. Zo kon de wedstrijd van Foreholte tegen ASC betiteld worden. De mannen van Frank Bloemheuvel konden niet het eigen spelletje spelen op het moeilijke veld in Oegstgeest. De Voorhoutse ploeg kwam eigenlijk nog goed weg, want pas in de allerlaatste minuut scoorde Stan Spies de 2-2. Zo wisten de Voorhouters voor de vierde wedstrijd op een rij geen overwinning te boeken.

„We wisten van tevoren dat voetballen vandaag lastig werd op het grasveld’’, zei doelpuntenmaker Spies. „Het plan was niet per se om de lange bal te spelen, maar al snel kozen we er als ploeg voor om dat wel te doen. Vanuit daar probeerden we de tweede bal te winnen.’’

Dubbel gevoel
Dat lukte echter maar amper, want Foreholte speelde ASC eigenlijk in de kaart. De ploeg uit Oegstgeest moet het namelijk hebben van hun felheid om zo in de duels te komen. De 1-0 kwam uit een moment hoe je de hele wedstrijd van de Voorhoutse club zou moeten omschrijven, ongelukkig.

„Tjeerd (Van der Zwaan, red.) gleed in het strafschopgebied weg en zijn hand kwam op de bal terecht. Daardoor konden zij via een penalty de 1-0 maken.’’ Maar ook aan de andere kant werd er een strafschop gegeven. „Joost van Dam werd onderuit gehaald. De meningen waren nogal verdeeld, maar ik vond het eerlijk gezegd gewoon een pingel.’’

„Het laatste kwartier was daarom echt een open huis’’

Maar het was de thuisploeg die daarna weer de leiding nam in de wedstrijd. Via een afgeslagen voorzet kwam de bal terecht bij de spits van ASC en die schoot hem vervolgens vrij gemakkelijk raak. Wat volgde, was een Foreholte dat opzoek ging naar de gelijkmaker.

„Het laatste kwartier was daarom echt een open huis. Ik moet eerlijk toegeven dat we echt goed zijn weggekomen, want zij hadden een paar grote kansen op de 3-1. Gelukkig gebeurde dat niet en sloegen we zelf in de allerlaatste minuut toe.’’

Het was Spies zelf die er hoogstpersoonlijk voor zorgde dat de Voorhouters Oegstgeest alsnog met een punt verlieten. „Matthijs Guijt was ook mee naar voren. Hij creëerde denk ik wat onrust in de verdediging van hun, want de bal schoot aan alles en iedereen voorbij. Ik kon als lachende derde de bal zo binnentikken.’’

Daarna hing er een beetje een aparte sfeer in het team. De ene helft van de ploeg was blij met de gelijkmaker en het andere gedeelte baalde eigenlijk dat het maar 2-2 werd tegen ASC. Voor beide kampen was ook wat te zeggen.

„We hinkten een beetje op twee gedachten. Dat was in de resterende minuten op het veld al zo en dat gevoel overheerste ook in de kleedkamer. Van tevoren voelde het namelijk niet goed om gelijk te spelen tegen deze ploeg. Maar als je de wedstrijd hebt gezien, mogen we niet klagen met een gelijkspel. Zelf was ik uiteraard gewoon blij met mijn goal.’’

„Dat is wel een wedstrijd waar ik naar uitkijk’’

Mindere reeks
Zo kon het elftal van Bloemheuvel voor de vierde wedstrijd op rij niet winnen. Dat heeft het vooral aan zichzelf te danken. Al zit het de laatste tijd ook niet echt mee. Het begint volgens de 19-jarige aanvaller al bij het feit dat Foreholte zichzelf telkens weer terug in de wedstrijd moet knokken.

„We kunnen best een keertje een mindere wedstrijd spelen, maar dan moeten we ervoor zorgen dat we die pot alsnog weten te winnen. De ondergrens moet simpelweg hoger komen te liggen. De meest simpele dingen gaan soms fout. Dat moet eruit. We moeten ervoor zorgen dat er weer vastigheden worden gecreëerd en iedereen ‘gewoon’ zijn taak uitvoert.’’

Dat mogen de Voorhouters dan laten zien in het komende duel tegen koploper Hillegom. „Dat is wel een wedstrijd waar ik naar uitkijk. Hopelijk komt er veel publiek op af en kunnen we onze supporters laten zien wat we waard zijn.’’