Na Ter Leede heeft ook Noordwijk zich geplaatst voor de laatste acht van de Districtsbeker. De ploeg van Dogan Corneille wees in een derby competitiegenoot FC Rijnvogels terug met 0-2. Invaller Maurits Splinter tekende voor beide treffers.

Voor Noordwijk was het na vier opeenvolgende nederlagen in de competitie een welkom succes. De Noordwijkers moeten nog een ronde overleven om zich te plaatsen voor de grote KNVB-beker. Iets dat een vooralsnog teleurstellend seizoen enigszins kleur zou geven.

Voor de rust zag het er niet naar uit dat Noordwijk op de Kooltuin er met de winst vandoor zou gaan. De thuisploeg was de bovenliggende partij en kreeg goede mogelijkheden om de score te openen. Al na tien minuten snelde Mitchell Beijersbergen langs directe tegenstander Sander Bosma en leverde een panklare voorzet af op Jeffrey Beukenholdt. Maar de aanvaller, al het hele seizoen niet in grootse vorm, schoot bij de tweede paal over.

Halverwege de eerste helft volgde kans nummer twee. Noordwijk-doelman Mustafa Amezrine liet de bal los bij een corner, maar de inzet van spits Robbert van Delft ging opnieuw over. Een minuut later mikte Martin Onderwater op de paal na geklungel van Stefano Goncalves.

Gouden wissel

Het enige dat de bezoekers daar tegenover stelden was een kopbal van de hardwerkende spits Emiel Wendt. Corneille greep in en wisselde de ongelukkig spelende Maik van Zanten voor Maurits Splinter. Dat bleek een gouden wissel. Noordwijk begon feller aan de tweede helft en gaf niets meer weg, hoewel het zelf ook niet in de buurt kwam van Gert-Jan Vlieland, die Peter Messemaker in dit duel verving.

De specialiteit van Splinter gaf uiteindelijk de doorslag. De razendsnelle Denzel James werd op randje zestien gevloerd door Joey Zandbergen. Splinter nestelde zich achter de bal en krulde het leer feilloos achter Vlieland (0-1). Tien minuten later mocht Splinter nog een keer aanleggen, nu vanaf elf meter, na opnieuw een overtreding op James. Dit keer was linksback Rob Zandbergen de boosdoener. Ook de penalty werd zonder problemen binnengeschoten door Splinter.

Zodoende boekte Noordwijk de tweede overwinning op Rijnvogels dit seizoen. Begin november werd het voor de competitie 5-1 op de Duinwetering. Beide ploegen staan over ruim een maand nog een keer tegenover elkaar op de Kooltuin. Is drie keer dan scheepsrecht voor de Katwijkers?

FC Rijnvogels – Noordwijk 0-2 (0-0). 63. Splinter 0-1, 73. Splinter 0-2

FC Rijnvogels: Vlieland, J. Zandbergen, Ouwehand, Wijmer, R. Zandbergen, Van der Breggen, Guijt, Onderwater (89. Van der Gugten), Beukenholdt, Van Delft (79. De Jong), Beijersbergen.

Noordwijk: Amezrine, Manuputty, Overvliet, Mols, Bosma, Hoogerwaard, Den Haan, Goncalves (86. Hoogkamer), James, Van Zanten (45. Splinter), Wendt (86. Lomis)