Hoe dicht de scheidslijn tussen droom – en doemscenario kan zijn, bleek zaterdag in Hendrik-Ido-Ambacht. Had Noordwijk in blessuretijd geen goal tegen gekregen, dan was er gesproken van een droomseizoen. Dan had Noordwijk naast de Districtsbeker ook de felbegeerde promotie binnen en was iedereen met een Noordwijk-hart in zijn nopjes geweest. Maar die goal van Robbert Olijfveld in extremis en de uiteindelijke nederlaag (3-1) na verlenging draaide het perspectief 180 graden. De roze wolk veranderde in een gitzwarte stormlucht.

Enkele spelers van Noordwijk leunden tegen de muur van de kleedkamer. Gebroken waren ze. In het midden zat Pieter Vink, bestuurslid technische zaken van Noordwijk. Hij deelde en voelde het verdriet. Dat Noordwijk de boot heeft gemist en volgend seizoen in een onaantrekkelijke competitie terechtkomt noemde hij ‘een understatement’.

,,Onze sportieve ambities gaan even de ijskast in. We hadden allemaal gehoopt de stap te maken en door te kunnen groeien. We maken nu pas op de plaats en doen één en misschien wel twee stappen achteruit. De Derde Divisie wordt een fantastische competitie en daar hadden we graag deel van uit gemaakt. In de Hoofdklasse zit uit de regio alleen nog Ter Leede. Er zit niets anders op dan uit te huilen, opnieuw te beginnen, en volgend seizoen voor de titel te gaan.”

Doorslaggevend
Voorzitter Henk Hoogervorst liet zich in soortgelijke bewoordingen uit. De preses sprak van een streep door de rekening. ,,We hebben het halve seizoen bovenaan gestaan en een goed seizoen gedraaid. Maar uiteindelijk is één zo’n wedstrijd doorslaggevend. We hebben ook weinig geluk gehad met de loting. We moeten nu alles op alles zetten om volgend seizoen kampioen te worden, al weet je nooit wat voor tegenstanders je krijgt. Het is gewoon niet makkelijk om te promoveren. Dat hebben we vandaag kunnen zien.”

Iedereen nadeel heb z’n voordeel, zo luidt een beroemde oneliner van Johan Cruijff. Vink probeerde, ‘hoe zuur dat ook is’, het positief in te zien. ,,Het is een cliché, maar soms moet je in het leven een stap terugdoen om er later twee of drie vooruit te maken. Daar moeten we ons nu aan vasthouden.”

Het niet promoveren heeft volgens Vink budgettair geen gevolgen. ,,Onze sponsors zijn vrij loyaal en solidair aan Noordwijk. We gaan ervan uit dat we met deze sponsorgroep volgend seizoen de Hoofdklasse ingaan. Het zou wel kunnen dat er misschien nieuwe sponsors niet komen.”

Klik hier voor het wedstrijdverslag van ASWH – Noordwijk.

Klik hier voor een reactie van Marios Lomis

Bekijk hier een video-interview met Mustafa Amezrine


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 10 sept.
Oefenduels
Rijnsburgse Boys4-2VVSB
Noordwijk3-1SJC
Katwijk8-2DEM
Hillegom5-1Kagia
Za. 14 sept.
Noordwijk5-1ASWH
Excelsior Maassluis1-4Katwijk
Barendrecht0-2FC Lisse
Ter Leede3-2Hoek
FC 's-Gravenzande0-1FC Rijnvogels
Quick Boys 0-2Kozakken Boys
IJsselmeervogels1-1Rijnsburgse Boys
Districtsbeker
Valken' 683-3Forum Sport
VVSB (zat.)1-3Zevenhoven
Legmeervogels3-5Kagia
Van Nispen (zat.)2-3Zandvoort
Warmunda3-5KSD-Marine
Zo. 15 sept.
HBS1-0SJC
Districtsbeker
Hillegom2-4HBC
ROAC0-0Foreholte
Teylingen0-2VUC
Van Nispen (zon.)3-1REMO