Hoe dicht de scheidslijn tussen droom – en doemscenario kan zijn, bleek zaterdag in Hendrik-Ido-Ambacht. Had Noordwijk in blessuretijd geen goal tegen gekregen, dan was er gesproken van een droomseizoen. Dan had Noordwijk naast de Districtsbeker ook de felbegeerde promotie binnen en was iedereen met een Noordwijk-hart in zijn nopjes geweest. Maar die goal van Robbert Olijfveld in extremis en de uiteindelijke nederlaag (3-1) na verlenging draaide het perspectief 180 graden. De roze wolk veranderde in een gitzwarte stormlucht.

Enkele spelers van Noordwijk leunden tegen de muur van de kleedkamer. Gebroken waren ze. In het midden zat Pieter Vink, bestuurslid technische zaken van Noordwijk. Hij deelde en voelde het verdriet. Dat Noordwijk de boot heeft gemist en volgend seizoen in een onaantrekkelijke competitie terechtkomt noemde hij ‘een understatement’.

,,Onze sportieve ambities gaan even de ijskast in. We hadden allemaal gehoopt de stap te maken en door te kunnen groeien. We maken nu pas op de plaats en doen één en misschien wel twee stappen achteruit. De Derde Divisie wordt een fantastische competitie en daar hadden we graag deel van uit gemaakt. In de Hoofdklasse zit uit de regio alleen nog Ter Leede. Er zit niets anders op dan uit te huilen, opnieuw te beginnen, en volgend seizoen voor de titel te gaan.”

Doorslaggevend
Voorzitter Henk Hoogervorst liet zich in soortgelijke bewoordingen uit. De preses sprak van een streep door de rekening. ,,We hebben het halve seizoen bovenaan gestaan en een goed seizoen gedraaid. Maar uiteindelijk is één zo’n wedstrijd doorslaggevend. We hebben ook weinig geluk gehad met de loting. We moeten nu alles op alles zetten om volgend seizoen kampioen te worden, al weet je nooit wat voor tegenstanders je krijgt. Het is gewoon niet makkelijk om te promoveren. Dat hebben we vandaag kunnen zien.”

Iedereen nadeel heb z’n voordeel, zo luidt een beroemde oneliner van Johan Cruijff. Vink probeerde, ‘hoe zuur dat ook is’, het positief in te zien. ,,Het is een cliché, maar soms moet je in het leven een stap terugdoen om er later twee of drie vooruit te maken. Daar moeten we ons nu aan vasthouden.”

Het niet promoveren heeft volgens Vink budgettair geen gevolgen. ,,Onze sponsors zijn vrij loyaal en solidair aan Noordwijk. We gaan ervan uit dat we met deze sponsorgroep volgend seizoen de Hoofdklasse ingaan. Het zou wel kunnen dat er misschien nieuwe sponsors niet komen.”

Klik hier voor het wedstrijdverslag van ASWH – Noordwijk.

Klik hier voor een reactie van Marios Lomis

Bekijk hier een video-interview met Mustafa Amezrine


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 19 nov.
Oefenwedstrijd
VUC0-1Quick Boys
Do. 21 nov.
Districtsbeker
Van Nispen (zon.) 20.00SEP
Za. 16 nov.
ODIN '5914.30FC Lisse
Barendrecht14.30VVSB
Ter Leede14.30DVS '33
DUNO14.30FC Rijnvogels
Valken '6814.30Te Werve
Van Nispen (zat.)15.00Kagia
Blauw Zwart15.00VVSB (zat.)
Warmunda15.00Meerburg
Rijnsburgse Boys15.30Katwijk
Jong Sparta15.30Noordwijk
Quick Boys15.30AFC
Zo. 24 nov.
SJC14.00Hoogeveen
Foreholte14.00Hillegom
RKDEO14.00Teylingen
Sporting Leiden14.00Van Nispen (zon.)