[slideshow_deploy id=’45842′]

Enkele Noordwijk-spelers wisten het nog. Jongens als Emiel Wendt, Brayen Bröcker of Rob Overvliet waren ‘erbij’. 4 juni 2016, Noordwijk drie minuten verwijderd van de Derde Divisie. Tot Robbert Olijfveld (huidig IJsselmeervogels-speler, red.) in de blessuretijd van dat nacompetitieduel ASWH de verlenging inschoot. Het resultaat van die wedstrijd (3-1 verlies) zal geen Noordwijker snel meer vergeten.

Maar waar er twee-en-een-half jaar geleden vooral chagrijn was te vinden op Sportpark Schildman in het Noordwijkse kamp, kon  er zaterdagmiddag stiekem wel een glimlach vanaf. Weer had ASWH, Noordwijk de stuipen op het lijf gejaagd, maar deze keer zonder groot succes. De uiteindelijk 3-3 in Hendrik-Ido-Ambacht was voor Noordwijk genoeg om de periodetitel te pakken. Makkelijk ging dat allerminst.

2016
,,We hebben ASWH weer als een meer dan een lastige ploeg ervaren”, zag trainer Kees Zethof. ,,Dat wisten we van tevoren. We hebben voor de poorten van de hel deze punten weg moeten slepen. Het is dezelfde ploeg die twee, drie jaar geleden nog van Noordwijk won in de nacompetitie. Zes, zeven van die gasten, spelen nu nog in dit team. De onderlinge afspraken tussen zo’n elftal zijn zo met elkaar gegroeid dat er een heel volwassen team staat.”

,,We hebben er alles aan gedaan om de neutrale toeschouwer een mooie pot te geven”

Juist dat was misschien wel het manco van de Noordwijkers. Hoewel Zethof z’n invallers prees – ”Noordwijk bestaat niet alleen uit elf spelers” -, was het gemis van Denzel James, Raïes Roshanali, Guy Smith en de in de wedstrijd uitvallende Maurice van der Neut, merkbaar.

Toch kwamen de Noordwijkers al vroeg op voorsprong. Bröcker legde met een schitterende crosspass de bal op de stropdas van Tjeerd Westdijk. De aanvaller nam de bal prima aan en schoot onberispelijk raak. De 0-1 bleek niet de opmaat naar weer een makkelijk ‘Noordwijks-middagje’. Integendeel. ASWH toonde zich de evenknie van de Noordwijkers.

Topscorer
De ploeg van Cesco Agterberg had wel een fout van Dennis van Rijn, die Smith verving, nodig om op voorsprong te komen. In de opbouw gleed de rechtsback uit, waarna de bal op de vrijstaande Lester Pires kon worden afgelegd, die faalde niet voor open doel. Nog voor rust kwam de thuisploeg via een penalty op 2-1. Peter Verhoeve, die Noordwijk in 2016 nog in rouw dompelde, deed dat nu ook vlak voor rust.

Weer moest topscorer Westdijk Noordwijk op het goede spoor brengen. Dat deed de aanvaller enkele minuten na rust. Zijn 2-2 bleek wel de opmaat voor een beklijvende tweede helft. ,,We hebben er alles aan gedaan om de neutrale toeschouwer een mooie pot te geven”, grapte de coach nog.

,,We hebben alleen een te groot aandeel gehad in de eerste twee goals van ASWH. Ik wil het geen persoonlijke fouten noemen, maar er worden wel keuzes gemaakt waarop we lek gaan.”

,,Met een periodetitel op zak kom je toch wat lekkerder zo’n avond binnenlopen”

Vlak na de gelijkmaker van Westdijk was het weer Pires die ASWH op schitterende wijze op een 3-2 voorsprong zette. Bij deze tegentreffer viel de Noordwijkers een stuk minder te verwijten. De ploeg toonde veerkracht door via een kopbal van Overvliet uit een corner de 3-3 te maken.

Gala
Dat het uiteindelijke gelijkspel niet helemaal lekker viel bij de koploper van de Derde Divisie bleek wel na het laatste fluitsignaal. Waar de Noordwijkse fans in juichen uitbarstte, was dat op het veld minder voelbaar. Totdat de kleedkamer werd opgezocht. ,,Onze Rob (technische staf Noordwijk, red.), die normaal bij een overwinning een flesje drank meenam, had nu voor een confettikanonnetje gezorgd. We hebben het toch wel even gevierd.”

Dat feest ging ’s avonds nog door op het voetbalgala in Noordwijk, waar de club bijna 70.000 euro binnenhaalde, maar bovenal de periodetitel nog even vierde. ,,Met een periodetitel op zak kom je toch wat lekkerder zo’n avond binnenlopen”, erkende Zethof. ,,We gaan er nog even een mooie avond van maken met z’n allen.”