De sprint van doelman Brian van der Werff naar z’n feestvierende teamgenoten bij de 0-2 bij TEC was veelzeggend. Nu doet de keeper dat wel vaker bij een goal, maar heeft feestje van deze zaterdagavond had een heel ander verhaal. De druk waar Lisse zich onderuit voetbalde viel even van z’n schouders. En het afgelopen blessureleed van de keeper was in één moment volledig vergeten.

Het duel in Tiel werd de terugkeer van twee sterkhouders van FC Lisse. Van der Werff maakte na twaalf weken zijn rentree in het eerste van de Lissenaren en behield de nul. Tovenaar Martin van Eeuwijk speelde weer op het middenveld nadat hij z’n schorsing van vijf duels had uitgezeten.

,,En dat speelt toch wel even wat lekkerder, met Martin erbij”, complimenteert de doelman z’n medespeler. ,,Het hele team speelde prima. We hadden het duel alleen moeten beslissen in de eerste helft. We hadden al met 3, of 4-0 voor moeten staan. Als onze buitenspelers of spits Rowdy van der Putten het vizier iets scherper hadden staan, was het al voor rust beslist.”

,,Ik zei het van te voren al tegen m’n teamgenootjes: ‘Als we deze winnen, dan pakken we ‘m volgende week ook.'”

,,En dan weet je dat TEC in de tweede helft gaat komen. Het werd toch een stuk spannender, omdat wij achteruit gingen lopen.” Totdat FC Lisse in de tegenstoot de beslissende 0-2 maakte. Boyd Stevens behield in de counter het overzicht en gaf Van der Putten de uitgelezen kans om de wedstrijd te beslissen. De spits faalde dan ook niet.

Opluchting
Het leidde uiteindelijk tot een sprint van ruim zeventig meter van doelman Van der Werff richting z’n medespelers. ,,Dat is dan toch de opluchting van de laatste minuut en het blessureleed valt ook even van je af.”

Dankzij de driepunter tegen concurrent TEC steeg de ploeg van Robbert de Ruiter naar de veertiende plek. ,,Ik zei het van te voren al tegen m’n teamgenootjes: ‘Als we deze winnen, dan pakken we ‘m volgende week ook.’ Ik geloof echt dat we Achilles volgende week ook kunnen pakken.”

Het vertrouwen groeit binnen de selectie, waar de Lissenaren vooral in uitwedstrijden hun punten binnen weten te voetballen. Maarliefst acht van de negen binnen gevoetbalde punten werden buitenshuis gepakt.

Martin van Eeuwijk keerde weer terug na vijf duels schorsing

Al met al werd het een prima zaterdag voor de Hoornse doelman, die eindelijk z’n waarde weer kon bewijzen onder de lat van de Lissenaren. ,,Twaalf weken niet spelen is vervelend hoor. Maar ik ben er wel altijd bij geweest. Bij elk duel, bij elke training. Maar zelf niet kunnen spelen, dat vreet aan je.”

De liesblessure van Van der Werff verergerde een maanden geleden misschien wel omdat de goalie te lang had doorgevoetbald. Daarna hield de keeper zich bewust aan de voorgeschreven rust aan z’n gekwetste lies. ,,Ik heb bewust het geduld behouden. En tot op dit moment voel ik geen tegenslag in m’n lies.”

,,Voor mij is dat prettig om te weten, dat ik twee goede goalies achter mij heb. Dat houdt mij scherp.”

Ondertussen namen jongelingen Björn Haggerty en Wesley Storm de honneurs waar onder de lat van de Lissenaren. ,,Zo’n twee, drie weken geleden heeft De Ruiter wel de keuze gemaakt om met Storm verder te gaan. Ik vind dat hij het echt goed heeft gedaan. Hij is pas twintig jaar en kwam van een eersteklasser hè?”

,,Het is een jongen met potentie. Maar ook Björn is een prima keeper. Voor mij is dat prettig om te weten, dat ik twee goede goalies achter mij heb. Dat houdt mij scherp. In de tijden dat ik geblesseerd was heb ik veel met ze gepraat en geholpen waar het kon met mijn ervaring.”

TEC – FC Lisse 0-2 (0-1) 35. Van Eeuwijk (p) 0-1, 90+4. Van der Putten 0-2
Rood: 76. Maria (TEC)

FC Lisse: Van der Werff, Buijs, Van der Zwet, Van Boxel, De Goede, Rauws, Stevens, Van Eeuwijk (58. Buimer), Vermeulen, Van der Putten, Monteny (61. Bouwmeister)


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen