Het sprookje van Magreb ’90 dreigt elkaar uit te spatten. De Utrechtse club, die de afgelopen zeven jaar zes keer kampioen werd, kampt met grote (personele) problemen. ,,Ik denk dat iedereen weg gaat”, zegt een ingewijde van de club, die anoniem wil blijven, donderdag tegen RTV Utrecht. Magreb ’90 was afgelopen seizoen competitiegenoot van VVSB en verloor woensdagavond met een sterk verzwakt team met 1-0 van Noordwijk in de halve finale van de landelijke Districtsbeker. 

Magreb ’90 eindigde bij zijn debuut op het hoogste amateurniveau als dertiende en zou daardoor in principe volgend seizoen in de zondagse Derde Divisie mogen uitkomen. De club raakte afgelopen winterstop in opspraak toen voorzitter Najim el Houati werd opgepakt in Turkije. De voormalig preses van Magreb ’90 zit nog steeds vast.

Bovendien heeft Magreb ’90 na het opstappen van Alami Ahannach geen trainer meer. ,,En die gaan we niet krijgen ook. Niemand wil hier instappen”, aldus de bron, die ook sterk zijn twijfels heeft of Magreb ’90 een Derde Divisie-waardige selectie op de been kan brengen. ,,Het bestuur is te laks. Ze denken nieuwe spelers binnen te kunnen halen met een paar oefenwedstrijdjes. Maar op 14 juni sluit de overschrijving en we hebben nog niets.”

Foto: Tino Stulen


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 10 sept.
Oefenduels
Rijnsburgse Boys4-2VVSB
Noordwijk3-1SJC
Katwijk8-2DEM
Hillegom5-1Kagia
Za. 14 sept.
Noordwijk5-1ASWH
Excelsior Maassluis1-4Katwijk
Barendrecht0-2FC Lisse
Ter Leede3-2Hoek
FC 's-Gravenzande0-1FC Rijnvogels
Quick Boys 0-2Kozakken Boys
IJsselmeervogels1-1Rijnsburgse Boys
Districtsbeker
Valken' 683-3Forum Sport
VVSB (zat.)1-3Zevenhoven
Legmeervogels3-5Kagia
Van Nispen (zat.)2-3Zandvoort
Warmunda3-5KSD-Marine
Zo. 15 sept.
HBS1-0SJC
Districtsbeker
Hillegom2-4HBC
ROAC0-0Foreholte
Teylingen0-2VUC
Van Nispen (zon.)3-1REMO