We hebben er reikhalzend naar uitgekeken. Dit weekend gaat het dan echt gebeuren; ook de rest van competities gaan weer van start. VIDB beschouwt voorafgaand aan de eerste competitieronde voor met alle trainers. In aflevering zestien is het de beurt aan Stephan Spruijt (FC Lisse Zondag).

Stephan, wat verwacht je van je eigen ploeg?

,,We hebben wel wat in moeten leveren qua spelers, maar er zijn ook jongens bij de selectie gekomen die verrassen. Met dit elftal moeten we hoog in het linkerrijtje kunnen eindigen. Een middenmoter. Ik hoop dat we met deze ploeg hetzelfde kunnen behalen als vorig seizoen. Dan ben ik al tevreden.”

In hoeverre heb jij al een beeld van de competitie? Wie wordt er volgens jou kampioen?

,,Ik schat Hillegom erg hoog in. Vorig seizoen heb ik ze zien spelen tegen Van Nispen. Het is een heel volwassen ploeg en dat stralen ze ook uit. Daarnaast denk ik dat Foreholte hoge ogen gaat gooien. Vorig seizoen misten ze net promotie, dat zou dit seizoen weleens in hun voordeel kunnen gaan werken. Wilhelmus zie ik ook als een kanshebber.”

Hoe staat je ploeg ervoor?

,,Op zich staat het er allemaal wel goed voor. We kampen met wat kleine blessures, maar die spelers zijn op de weg terug. Over de conditie en de motivatie van de jongens heb ik niets te klagen. Dat zit wel snor.”

Ben je er al uit wie de basis gaan vormen?

,,Ik ben nog niet helemaal uit de puzzel. Ik heb er wel vertrouwen in dat we een team gaan vormen dat ervoor kan gaan.”

Wat is de doelstelling van dit seizoen?

,,Zoals ik net al zei moeten we toch wel op de zesde, zevende plaats kunnen eindigen. We moeten schorsingen en blessures zoveel mogelijk vermijden. We hebben geen hele grote selectie. Daar moeten we dus zuinig op zijn. Het zou leuk zijn als we een periode mee kunnen pikken.”

Wie moet oppassen voor degradatie?

,,Dat vind ik lastig in te schatten. De verschillen zijn klein in deze competitie. Je kan van elkaar winnen, maar ook verliezen. De ploegen die het vorig seizoen lastig hebben gehad, zullen ook nu weer op moeten passen.”

Kunnen we dit seizoen nog verrassingen verwachten van FC Lisse?

,,Nee, van ons niet. We moeten met Lisse zondag 1 en 2 een grote groep proberen te houden. Ik denk ook dat dit ons plafond is. De zaterdagtak heeft toch een streepje voor. Dat wist ik natuurlijk toen ik hier kwam, maar we willen het gat met de zaterdag wel kleiner maken. Er zijn gelukkig mensen die ook hart voor de zondag hebben. We moeten dit gewoon in leven houden.”

Tekst: Danny van den Bosch


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 27 aug.
Oefenduels
Valken '6820.00Teylingen
Hoofddorp 20.15Van Nispen (zat.)
VVSB (zat.) 20.00Overbos
Za. 31 aug.
Noordwijk 14.30Koninklijke HFC
GVVV14.30Rijnsburgse Boys
FC Lisse 14.30Harkemase Boys
Barendrecht 14.30Ter Leede
AZSV 14.30FC Rijnvogels
Katwijk 15.30ASWH
Jong Sparta 15.30Quick Boys
VVSB 18.00DOVO
Districtsbeker
Teylingen 15.00Forum Sport
SJC (zat.) 16.00VVSB (zat.)
VUC17.00Valken'68
Kagia 17.00Hillegom
DSOV 17.00Van Nispen (zat.)
Foreholte 17.00UVS
Zo. 1 sep.
Alcides 14.00SJC
Oefenduels
Van Nispen (zon.14.00HBS 2