Stephan Spruijt keerde afgelopen zomer terug op Ter Specke om de zondagtak te gaan trainen. Voordat hij überhaupt begonnen was, dienden de eerste tegenslagen zich al aan. Drie belangrijke krachten – Rick van Dijk, David Verweij (naar SJC) en Jelco Keizer (gestopt) – zwaaiden af. Zonder hen profileert FC Lisse zich in de voorbereiding alleraardigst. Zondag werd met 3-1 gewonnen van Teylingen.

Voor Spruijt waren de druiven zuur door het vertrek van het drietal. Inmiddels – gesterkt door een aantal hoopgevende resultaten – ziet hij het weer helemaal zitten.

,,Ik had het gelijk naar mijn zin met deze groep. Het is voor mij lekker thuiskomen bij mijn oude ‘cluppie’. De jongens hebben ook veel zin in het nieuwe seizoen. Ze trainen hard en de opkomst is ook naar tevredenheid.” Spruijt vierde als speler van de zaterdag van FC Lisse grote successen.

Marco Segers, pas 19 jaar, scoorde al viermaal in de voorbereiding. Kan hij samen met Patrick Schaap een aanvalsduo gaan vormen? 

,,Marco doet het goed en past zich snel aan. Hij scoorde inderdaad al viermaal en leverde vandaag een assist. Samen met Patrick Schaap kan het dit jaar voorin weleens goed gaan uitpakken. Als je deze twee jongens goed op elkaar kan afstemmen, heb je twee scorende spitsen. Het ziet er goed uit, maar het is nog even afwachten hoe zich dat verder gaat ontwikkelen.”

Spruijt zet in op een plaats bij de eerste zeven. ,,Dan hebben wij het goed gedaan. SV Hillegom is de favoriet hoor ik vaak, maar er zijn nog wel een paar kandidaten. Voor ons is het zaak om de posities van de vertrokken jongens snel in te vullen. We hebben alleen de pech dat we de eerste drie wedstrijden uit moeten spelen. De vierde wedstrijd is thuis tegen Hillegom. We kunnen er tegenaan en het zal pittig worden, maar daardoor blijven we scherp. Het zou mooi zijn als we een punt of tien uit de eerste vijf duels kunnen pakken.”

De reden dat FC Lisse zijn eerste drie wedstrijden uit speelt, is dat Ter Specke uitvalsbasis wordt voor twee wedstrijden van Oranje onder 21 tegen Frankrijk, en er in het openingsweekend een golftoernooi wordt gehouden. ,,Dat hadden ze beter in moeten delen”, aldus Spruijt. ,,Ze hadden ons de eerste wedstrijd gewoon uit moeten loten en de tweede thuis. Dan had er niets aan de hand geweest. Nu moeten we drie keer achtereen uit spelen en dat is vreemd. Het is niet anders, we moeten er voor zorgen dat we hier goed doorheen komen.”

Tekst: Hennie van de Weerd


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)