De transfercarrousel is weer op gang gekomen in de Bollenstreek. Rijnsburgse Boys maakte vorige week bekend dat Jeroen Spruijt van Westlandia overkomt naar de Middelmors. De middenvelder wil zichzelf testen op het hoogste amateurniveau en denkt dat Rijnsburg daar de ideale plek voor is. Lang hoefde Spruijt dan ook niet na te denken om over te stappen naar de nummer twee van de Tweede Divisie. 

Hé Jeroen. Allereerst gefeliciteerd met je overstap naar Rijnsburgse Boys! 

,,Ja, dankjewel! Het is weer een stapje omhoog vergeleken met Westlandia, dus ik ben er erg blij mee. Vorig seizoen had ik al contact met Rijnsburg en gelukkig is dat zo gebleven. Mijn ambitie is om op het hoogste niveau te spelen, want ik wil kijken of ik dat aan kan.”

Vorig seizoen speelde je met Westlandia in de nacompetitie tegen Rijnsburg. Wat voor indruk heeft de club toen op je gemaakt? 

,,De uitwedstrijd wonnen wij met 1-2. Thuis verloren we met 1-5 of 2-5. Het is een goede ploeg met kwalitatief goede voetballers. Daarnaast hebben ze een brede selectie en fantastische supporters. Eigenlijk is Rijnsburgse Boys een beetje Westlandia in het groot. Daarom is het uiteindelijk ook een stapje omhoog.”

,,Dit seizoen staan ze tweede in de Tweede Divisie, dat is erg mooi en knap voor een promovendus. Ik heb er enorm veel zin in om voor Rijnsburg te spelen! Ik kom zeker niet zomaar in de basis. Zoals ik net al zei: ze hebben een goed team, dus dat gaat lastig worden, maar ik wil kijken waar mijn plafond ligt. Als ik goed genoeg ben, dan zal ik ongetwijfeld wel spelen.”

Hier in de streek kennen wij je nog niet zo goed. Het is namelijk de eerste keer dat je op zaterdag gaat spelen. Wat voor type speler ben je? 

,,Het klopt dat ik nog niet op de zaterdag heb gespeeld. Ik ben vanaf de D-tjes bij Westlandia gekomen en speel nu vierenhalf jaar in het eerste elftal. Ik heb het trouwens nog steeds goed naar m’n zin hoor bij de club!”

,,Ik ben een aanvallende middenvelder die ook hangend als links of rechtsbuiten kan spelen. Mijn sterkste punten? Mijn scorend vermogen en loopvermogen zijn denk ik wel mijn kwaliteiten. Van mij hoef je geen schaar of iets te verwachten. Ik denk dat ik goed kan herkennen wanneer ik de diepte in moet duiken om voor de goal te komen.”

De Bollenstreek is net zoals het Haagse voetbal ook een bijzondere amateurvoetbalregio. Is dat ook een van de redenen geweest dat je hier naar toe bent gekomen? 

,,Zeker weten! Een paar jaar geleden ben ik nog naar Katwijk tegen Quick Boys geweest en naar Rijnsburg tegen een andere club uit de Bollenstreek. Dat zijn natuurlijk mooie potjes om te spelen. Ik kijk enorm uit naar de derby’s die ik hopelijk kan gaan spelen hier.”

,,Ik denk dat elke voetballer boven zichzelf uitstijgt als die voor drieduizend man speelt, in plaats van honderd. Dat is bij mij ook zo. Dan loop je toch een stapje harder dan normaal.”

Je krijgt bij Rijnsburgse Boys te maken met Wilfred van Leeuwen als trainer. Heb je al met hem contact gehad? 

,,Ik ken Wilfred nog van mijn tijd bij Westlandia, toen was hij daar trainer. Natuurlijk heb ik met hem contact gehad over Rijnsburgse Boys. Uit het gesprek met Wilfred sprak vertrouwen en dat is natuurlijk altijd fijn. Ook omdat hij het in mij ziet zitten. Dat ik al met hem heb samengewerkt is dan mooi meegenomen.”

Dan even over Westlandia. Vorig seizoen stonden jullie in de top, maar dit seizoen gaat het minder. Hoe kan dat? 

,,Tja.. Goeie vraag. We begonnen goed aan het seizoen, maar we verloren op een gegeven moment zeven duels op rij. Toen stonden we ineens bij de onderste plekken. Dat is best raar als je het seizoen daarvoor het toch best goed hebt gedaan. We zijn nu weer bezig aan een goede reeks, want we hebben een paar duels gewonnen. We staan ook bovenaan in de periode. Al moet ik wel zeggen dat we pas drie wedstrijden in de tweede periode hebben gespeeld, haha.”


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 22 okt.
Districtsbeker
Voorschoten '971-1Kagia *w.n.s.
Oefenwedstrijd
OFC 1-1Quick Boys
Za. 26 okt.
GVVV14.30Noordwijk
SteDoCO14.30VVSB
Ter Leede14.30Jong Almere City FC
Ajax (ama.)14.30FC Lisse
Achilles Veen14.30FC Rijnvogels
DSO14.30Valken'68
Kagia14.30Wateringse Veld
FC Oudewater14.30VVSB (zat.)
Kozakken Boys15.00Katwijk
Quick Boys15.00Scheveningen
Van Nispen (zat.)15.00Berkel
Warmunda15.00LSVV '70
Rijnsburgse Boys15.30AFC
Zo. 27 okt.
Alphense Boys14.00SJC
DOSR14.00Hillegom
Laakkwartier14.00Foreholte
Wippolder14.00Teylingen
Voorschoten '9714.00Van Nispen (zon.)