Trainer Stephan Spruijt is mogelijk bezig aan zijn laatste kunstje als hoofdtrainer. Dat laatste kunstje bestaat er uit dat hij Van Nispen via de nacompetitie wil behouden voor de Vierde Klasse. Als eerste aanzet daartoe moet de club uit De Zilk zaterdag zegevieren tegen De Wherevogels, de nummer twaalf van 4A in West 1. En als dat lukt volgt nog een wedstrijd op neutraal terrein tegen de winnaar van ASV Blauw Wit uit Amsterdam en VOP (Voor Ons Plezier) uit Amersfoort.

Het had niet veel gescheeld of Van Nispen was al in veilige haven geweest. Spruijt daarover: ”Uiteindelijk kwamen wij met 23 punten net één puntje tekort voor de veilige negende plaats op de ranglijst. Als we in punten gelijk waren geëindigd met S.V. United-DAVO, dan waren wij op doelsaldo veilig geweest. Wij eindigden met 44-47, zij met 40-79.”

“Als je toch weet hoe vaak wij onnodig punten hebben laten liggen. Gewoon beter waren, maar dan met te weinig punten van het veld stapten. We hebben onszelf in de loop van dit seizoen gewoon te weinig beloond en de straf daarvoor is die nacompetitie.”

Volle ziekenboeg
Bovendien zat de ziekenboeg geruime tijd erg vol. “Mijn spits bijvoorbeeld was er twee maanden niet bij. Hij was in Thailand. Mijn doelman moest ik lange tijd missen en als gevolg daarvan stond een veldspeler onder de lat. Die deed het nog heel goed maar die miste ik daardoor dan weer wel in het veld. En ook mijn laatste man was langdurig geblesseerd. Al dat gemis aan spelers in de as heeft veel impact op de prestaties van het team gehad.”

“Uiteindelijk heb ik zelf ook een fysiek ongemak opgelopen enkele maanden terug”, vervolgt Spruijt. “Ik ben in die zin heel gelukkig met hoe mijn collega Andre Oudshoorn de honneurs heeft waargenomen. Andre blijft ook komend jaar in de functie assistent-trainer voorde club behouden en dat vind ik een uitstekende zaak.”

Krupic straks de eindverantwoordelijke
Zelf doet Spruijt een stapje terug. “Ik ben zestig jaar oud nu. Heb er in twee periodes in totaal elf jaar bij de club op zitten. Ik vind het tijd worden voor een fris gezicht voor het team. De keuze voor Samir Krupic vind ik een uitstekende. Hij heeft hier nog onder mijn leiding gevoetbald. Samir kent de club en heeft zich elders, onder meer bij Noordwijk en SV Hillegom, goed ontwikkeld. Hij is momenteel hoofdcoach bij WDS in Driebruggen.”

“Ik ga zelf komend seizoen functioneren als assistent-trainer bij DSS (Door Samenspel Sterk) in Haarlem. Ik heb daar vroeger zelf gevoetbald. Ik vind het prima om nu weer wat meer in de luwte te gaan functioneren. Los van de werkzaamheden als assistent kan ik met mijn ervaring ook waar nodig adviseren. Het is kortom weer iets totaal anders, de druk om te presteren is er voor een groot deel vanaf en dat is prima. Ik kon ook elders aan de gang, ook bij een veel grotere club dan DSS. Maar ik moet er wel het gevoel aan overhouden dat ik serieus word genomen en dat moet dan ook in de aanbieding terug te zien zijn.”

Spruijt strijdbaar tot besluit: “Ik wil Van Nispen hoe dan ook in de Vierde Klasse achterlaten. Ik heb hier ruim elf jaren rondgelopen en ben met de club verweven. Ik zal het elftal daarom zaterdag goed gemotiveerd de wei in sturen om De Wherevogels te verslaan en vervolgens volgende week de finale te winnen.”

Tekst: Theo Uphus

Lees ook: Drie regioclubs in de nacompetitie: eerste wedstrijden zaterdag

POPULAIRE BERICHTEN