Aan een reeks van vier ongeslagen wedstrijden kwam zaterdagmiddag een einde voor Quick Boys. De Katwijkers namen het op tegen het Spakenburg van Eric Meijers, maar een positief resultaat zat er niet in. Althans: het zat er wel in, maar het wilde de mannen van Edwin Grünholz maar niet lukken om de opponent uit Bunschoten-Spakenburg te pijnigen. Verdediger Ivailo Staal, die zijn contract deze week bij de club verlengde, had na afloop van de wedstrijd dan ook een naar gevoel over gehouden. ,,Dit is heel erg zonde. We hadden zeker een gelijkspel verdiend of misschien wel meer.” 

Het ging aan de blauwe kant van De Westmaat volgens Staal ook vrij voorspoedig met Quick Boys. De promovendus had veelvuldig balbezit en creëerden een aantal kansen. ,,Tommy Bekooij kreeg al snel een kans en daarna Dennis Kaars. Ik had bij de eerste paal ook nog een mogelijkheid.” Met de opsomming van de kansen wilde de oud-speler van FC Rijnvogels het grote probleem van hem en zijn teamgenoten duiden: de koelbloedigheid voor de goal.

,,Wij waren niet zo dodelijk als Spakenburg”, gaat de verdediger verder. ,,We hebben ongeveer vier tot vijf kansen gehad en daar moesten we er minimaal eentje van maken. Zij kregen er bijvoorbeeld twee of drie en maakten er twee. Dat was het grote verschil tussen deze twee ploegen en ook het verhaal van vandaag.”

Tegengoals komen keihard aan
Na een prima openingsfase en een aantal kansen voor de bezoekers deelde de thuisploeg een flinke tik uit. Koos Werkman scoorde na ruim een half uur namelijk de openingstreffer van de middag: 1-0. ,,Die goal kwam wel even keihard aan”, gaat Staal eerlijk verder. ,,We hadden op dat moment veel de bal en een aantal kansen gehad en we kregen kort daarna ook de tweede om onze oren. Toen wisten we wel dat het lastig ging worden.”

,,We deden het vandaag eigenlijk ook goed, alleen zat het even wat meer tegen in vergelijking met de wedstrijden daarvoor.”

Oud-speler van Katwijk Kevin Sterling zette voor de rust de eindstand op het bord: 2-0. Tijdens de rust sleutelde Grünholz het een en ander aan zijn elftal en gooide hij het roer om. ,,We besloten om wat eerder en meer druk vooruit te geven. Dat ging eigenlijk wel redelijk en daardoor waren we een aantal keer dreigend, maar we creëerden geen uitgespeelde kansen. In de eindfase hebben we nog alles of niets gespeeld, maar dat schoot ook niets op. Dit is heel erg zonde.  We hadden zeker een gelijkspel verdiend of misschien wel meer.”

Toch zal niemand op Nieuw Zuid in paniek raken na de nederlaag tegen Spakenburg. De ploeg van Grünholz kende een goede reeks van vier ongeslagen wedstrijden en daarnaast ging het niveau van de ploeg, volgens Staal, in die wedstrijden ook omhoog. ,,We deden het vandaag eigenlijk ook goed, alleen zat het even wat meer tegen in vergelijking met de wedstrijden daarvoor. Daarnaast zit er een stijgende lijn in ons spel, dus wij raken niet zo snel in paniek.”

Positieve week ondanks nederlaag
De nederlaag was voor de blauw-witten negatief, maar Staal zelf kende een betere week. De verdediger gaf op vrijdagavond namelijk zijn jawoord aan de club en dus blijft hij ook volgend seizoen verbonden aan de Katwijkers. Lang hoefde hij overigens niet na te denken over zijn keuze.

,,Daarnaast is dit écht een grote club die wilt doorpakken en ik denk dat zij de komende jaren naar de top kunnen.”

,,De club en de trainer hebben veel vertrouwen in mij en dat laten ze ook merken. Daarnaast hebben we een hele leuke spelersgroep. Ik zit gewoon goed op m’n plek bij Quick Boys. Daarnaast speel ik de laatste weken alles. Vorig seizoen lag ik er lange tijd uit met een blessure, maar de club hield altijd vertrouwen in mij. Als je dus alles optelt, dan kom je tot de conclusie dat er voor mij geen reden is om ergens anders naar toe te gaan. Daarnaast is dit écht een grote club die wilt doorpakken en ik denk dat zij de komende jaren naar de top kunnen. Daar wil ik graag een steentje aan bijdragen.”

Spakenburg – Quick Boys 2-0 (2-0): 33. Werkman 1-0, 39. Sterling 2-0.

Quick Boys: Van der Helm, Bosman, Staal, Van der Plas (57. Steltenpool), Ket, Ravensbergen, Goméz Nieto (Kuijvenhoven), Kamp (De Vré), Mahmoed, Bekooij, Kaars.

Foto: Orange Pictures

Lees ook:Rijnvogels bouwt direct aan selectie: topscorer en sterkhouder verlengen


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 2-2FC Lisse
Ter Leede 4-3VVOG
SC Feyenoord 3-0FC Rijnvogels
SVC'083-2Kagia
Valken'68 3-1DoCoS
VVSB (zat.) 1-1Be Fair
Roodenburg 0-4Warmunda
IJsselmeervogels 4-2Noordwijk
Quick Boys 1-1Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 1-0TEC
Sparta Nijkerk 3-1VVSB
Van Nispen (zat.) 1-2Westlandia
Koninklijke HFC 1-1Katwijk
SV Hillegom 5-1Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC0-3RKAVV
Foreholte2-1Concordia
Zwanenburg 3-1Van Nispen (zon.)