De wedstrijd SV Hillegom – Meerburg verliep op het oog volgens de geijkte patronen. De Hillegommers wonnen ook hun tiende competitieduel (3-1) en bleven de onaantastbare koploper van 3A. Toch waren er een aantal bijzonderheden. De staking van twintig minuten bijvoorbeeld en de scoringsdrift van Jasper van Trigt, met drie goals de man van de wedstrijd.  

Eigenlijk waren er twee uitblinkers bij Hillegom. Naast Van Trigt speelde ook Ruben Beentjes een zeer sterke wedstrijd. De Noord-Hollander was het brein achter bijna iedere Hillegom-aanval. Hij was stofzuiger en regisseur tegelijk. Het enige waar het aan ontbrak bij Beentjes was een doelpunt. De lat en doelman Patrick Bom stonden die in de weg.

De klasse van Beentjes is bekend en eigenlijk mag een voortrekkersrol van hem geëist worden. De spelmaker voetbalde immers bij Hollandia op Topklasse-niveau. Bij het grote publiek is de naam van Van Trigt minder bekend, maar de spits is hard op weg zich te profileren. Drie goals van hem legde een niet onverdienstelijk, maar enigszins naïef spelend Meerburg over de knie.

Van Trigt was er maar wat blij mee. ,,Ik hou een zeer goed gevoel over aan de wedstrijd. We hebben gewonnen, ik heb driemaal gescoord en ik heb lekker gespeeld. Dat laatste is voor mij heel belangrijk. Ik zie mezelf als een voetballende spits. Ik speel liever lekker en dat ik niet scoor, dan dat ik er vier maak en verder geen pepernoot raak.”

Opvallende teksten van de spits, die zijn eerste basisplaats in lange tijd kreeg en direct zijn visitekaartje afgaf. ,,Ik heb de eerste vijf wedstrijden in de basis gespeeld. Daarna kon ik één keer niet vanwege schoolverplichtingen en was ik mijn basisplaats kwijt. Tegen Teylingen viel ik goed in en tegen MMO maakte ik de winnende. Omdat onze trainer in principe niet wijzigt als het goed gaat, verwacht ik de volgende wedstrijd weer in de basis te spelen.”

Stof opwaaien

Van Trigts tweede treffer, de 2-1, deed veruit de meeste stof opwaaien. Beentjes werd weggestuurd aan de rechterkant van het veld. Ondanks een vlagsignaal van de grensrechter van Meerburg mocht de middenvelder door. Beentjes leverde vervolgens een afgemeten voorzet af, die door Van Trigt alleen nog hoefde binnengetikt te worden.

De grensrechter van Meerburg bleef stoicijns met zijn vlag omhoog staan, maar na kort overleg keurde arbiter Hamersveld de goal toch goed. De grensrechter reageerde vervolgens furieus. Hij smeet zijn vlag op de grond en maakte enkele wegwerpgebaren naar de arbiter.

Vervolgens ontstond er enorm veel ophef. De arbiter pakte een rode kaart uit zijn borstzakje, maar toonde die vervolgens niet. Vervolgens weigerde de grensrechter het veld te verlaten. Er ontstond wat duw- en trekwerk, waarbij Jeroen Dedel zich om onverklaarbare redenen heel erg druk maakte. De scheidsrechter staakte vervolgens het duel en zocht de kleedkamer op.

Hervat na twintig minuten

In afwachting van wat er komen ging, bleven beide ploegen gewoon op het veld. Na een kwartier moesten de aanvoerders van beide ploegen zich melden bij de leidsman. Even later werd het duel uiteindelijk hervat, met een andere grensrechter.

,,Het was allemaal een beetje raar”, zei Van Trigt. ,,We hebben gewoon tegen elkaar gezegd dat we ons niet uit ons spel moesten laten halen. Dat hebben we goed gedaan.” Van Trigt besliste op slag van rust de wedstrijd: 3-1. Meerburg dacht in het laatste kwartier nog terug te komen, maar een kopbal onderkant lat van Jeroen Verboon leverde geen treffer op. Al werd in het Zoeterwoudse kamp geclaimd dat de bal de lijn was gepasseerd. Uiteindelijk won Hillegom verdiend. Het weerwerk van Meerburg was niet onaardig. De aanvallende speelwijze speelde Hillegom echter in de kaart. Simpelweg omdat Meerburgs defensie te kwetsbaar is.

De grote vraag is niet of, maar wanneer SV Hillegom kampioen wordt. ,,We hopen tot de winterstop ongeslagen te blijven”, zegt Van Trigt. ,,Dat is geen doel, maar zou wel leuk zijn. Natuurlijk wordt er over de titel gesproken, dat willen we ook heel graag, maar we moeten niet te vroeg juichen. Juist omdat wijzelf onze enige vijand zijn, moeten we scherp blijven.”

SV Hillegom – Meerburg 3-1. 11. Van Trigt 1-0, 15. Paap 1-1 (strafschop), 31. Van Trigt 2-1, 45. Van Trigt 3-1

SV Hillegom: Ruigrok, Angevaare, Bakker, De Groot, Van Leeuwen, Pijpers, Van de Paard, Beentjes (77. Koning), Ryan, Van Trigt, Dedel

Tekst: Gerben Oostdam

Archieffoto: Huub Slingerland


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk14.30HHC Hardenberg
FC Lisse14.30SteDoCo
Sporting Leiden14.30VVSB (zat.)
ASWH15.00Quick Boys
Warmunda15.00Hazerswoude Boys
Katwijk15.30De Treffers
Koninklijke HFC15.30Rijnsburgse Boys
VVSB18.00GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels14.30Roda '76
Brielle14.30Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude