Bij Warmunda heeft afgelopen zomer een kleine wisseling van de wacht plaatsgevonden. Ervaren krachten als Robert Steemers en Sjoerd Winkelman namen afscheid, waardoor het elftal een verjongingskuur heeft ondergaan. Een van de talenten die zijn kans rook en heeft gegrepen is Stan van Rijn.

De 22-jarige aanvaller kende al een persoonlijk hoogtepunt door begin november de beladen derby tegen Teylingen te beslissen. Van Rijn maakte op de Roodemolen de enige treffer van de wedstrijd: 0-1. Hoewel inmiddels alweer een kleine drie weken geleden, kan hij er nog altijd intens van genieten.

“Het blijft bizar om te horen. Dat je Teylingen-uit, één van de belangrijkste wedstrijden van het jaar, met 0-1 wint en ik de winnende mag maken. Fantastisch.”

Knap vervolg tegen Zevenhoven, ruim verlies in Leiden
Warmunda trok de opwaartse spiraal de week erna door met een knappe 4-1-zege op titelkandidaat Zevenhoven. Een bezoek aan Roodenburg dat afgelopen zaterdag met dezelfde cijfers verloren ging, zette de Warmonders weer met beide benen op de grond.

“Het is gewoon een sterke competitie, waarin de krachtsverschillen klein zijn. Dat maakt het lastig voorspellen. Je speelt bijna iedere week een topper en moet gewoon op je best zijn om de punten binnen te halen. Wij hebben een jonge ploeg die het iedereen in deze competitie lastig kan maken. Maar als we niet top zijn, kunnen we ook onderuit gaan.”

Van Rijn heeft inmiddels zijn plekje gevonden in de hoofdmacht van Warmunda. “Ik ben eerder al een keer doorgeschoven, maar ik merkte dat ik toen nog te jong was. Ik ben teruggegaan naar de O23, waarna ik in de loop van vorig seizoen weer steeds vaker mee mocht. Nu heb ik officieel de stap naar 1 gezet.”

Steeds beter weet Van Rijn zich te weren tegen over het algemeen oudere opponenten. “Het gaat steeds beter, ik raak meer aan het seniorenvoetbal gewend. In de junioren was ik altijd de lange grote spits, nu ben ik het kleine pestventje.” Tot zijn tevredenheid merkt Van Rijn dat extra uren in de sportschool zich beginnen uit te betalen. “Ik merk dat ik sterker ben geworden.”

‘Graag in de 1-op-1’
Van Rijn is van origine een centrumspits, maar door blessures speelt hij eigenlijk al het hele seizoen vanaf de zijkant. “Dat maakt voor mij niet uit hoor”, haast hij zich te zeggen. Met zijn snelheid kan hij menig tegenstander in de Vierde Klasse een lastige middag bezorgen. “Ik ben een speler die graag de bal wil hebben en die het lekker vind om in de 1-op-1 te komen.”

De HBO-student medische beeldvorming is benieuwd waar het schip dit seizoen voor Warmunda gaat stranden. Een voorspelling daaraan wagen, doet hij liever niet. “Het is nog vroeg in het seizoen en alles staat dicht op elkaar. Als je wint kun je drie plekken stijgen en bij verlies er zomaar vijf dalen.”

Warmunda is momenteel de huidige nummer negen van 4A, met elf punten uit acht duels. Komende zaterdag wacht een thuisduel met hekkensluiter Woubrugge.

Headerfoto: Pr
Foto in artikel: Peer Compeer

Lees ook: Uitslagen 19 en 20 november: doelpuntrijk weekend


POPULAIRE BERICHTEN