Een heel slecht weekeinde voor de ploegen in de Topklasse. Ter Leede degradeerde door een 3-0 nederlaag thuis tegen ONS Sneek naar de Hoofdklasse. Katwijk lijkt dit lot volgende week te moeten ondervinden door de 1-1 eindstand tegen Rijnsburgse Boys. De Rijnsburgers op hun beurt zijn door het gelijkspel definitief uitgeschakeld voor de titel. FC Lisse is zo goed als veilig, maar kon het niet bolwerken tegen koploper GVVV in Veenendaal: 4-0.

VV Katwijk – Rijnsburgse Boys 1-1

Zowel Katwijk als Rijnsburg zijn niets opgeschoten met het 1-1 gelijkspel. Gedurende de eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Bij de eerste de beste echte kans was het direct raak. Joost Leonard liet de Krom vlak voor rust ontploffen. Op een steekpass van Jeffrey Jongeneelen schoot de spits de bal onberispelijk achter doelman Richard van Nieuwkoop. Nog voor rust kregen Jongeneelen en Leonard aan Katwijk-zijde en Raily Ignacio voor Rijnsburg de kans om iets aan de score te doen, maar treffers leverde het niet meer op. Na rust redde Leonard op de lijn na een kopbal van Jeroen Hessing. Van Nieuwkoop moest aan de andere kant handelend optreden op een inzet van Robbert Susan. Even later kon Jerghinio Sahadewsing de wedstrijd beslissen, maar de middenvelder verzuimde dit. En waar Rijnsburg op instorten stond, kreeg Katwijk het deksel weer op de neus. Uitgerekend Martin van Eeuwijk zorgde bij z’n eerste basisplaats sinds tijden tegen zijn oude club voor de gelijkmaker. De middenvelder schoot de bal snoeihard via de lat langs Atam Koroglu. Beide ploegen kregen in de eindfase nog een grote kans, maar wisten niet meer te scoren.

Scoreverloop

38. Leonard 1 – 0, 74. Van Eeuwijk 1 – 1

VV Katwijk

Koroglu, Tuinfort, Van Dam, Susan, Owel, Jansen, Leonard (86. Gootjes), Guijt, Jongeneelen (87. Tavilla), De Jonge, Sahadewsing (80. Dingjan).

Rijnsburgse Boys

Van Nieuwkoop, Olenski (80. Westmaas), Breinburg, Hessing, Strooker, Sardar (58 Koemans), Winter, Van den Boogaart, Van Eeuwijk, Ignacio, Martina (80. Winter).

Scheveningen – VV Noordwijk 2-2

Noordwijk en Scheveningen hielden elkaar in evenwicht: 2-2. Noordwijk kende een droomstart door de vroege openingstreffer van Faouzi: 0-1. Gelijk vanaf de aftrap pegelde Goeman de gelijkmaker binnen. Na vijfentwintig minuten spelen, raakte Goncalves voor Noordwijk de paal. Op het half kopt Braun uit een vrije trap de bal zomaar achter Amezrine: 2-1. Splinter zorgde nog voor rust voor de gelijkmaker met een van richting veranderd schot. Na rust volgden twee grote kansen voor Scheveningen elkaar op. De thuisploeg werd sterker, maar Noordwijk hield stand. Vlak voor tijd testte Wendt nog de vuisten van doelman Boks.

2. Faouzi 0 – 1, 3. Goeman 1 – 1, 31. Braun (e.d.) 2 – 1, 43. Splinter 2 – 2

VV Noordwijk

Amezrine, Manuputty, Brocker, Van Hese, Goncalves, Hoogkamer, Overvliet (71. Van Zanten), Faouzi, Mertens, Splinter, Braun (60. Wendt).

GVVV – FC Lisse 4-0

GVVV kende geen enkele moeite met Lisse. Na 45 minuten was de wedstrijd op het Panhuis al gespeeld. Lisse kwam na twintig minuten op achterstand door een treffer van GVVV-spits Dennis van Meegdenburg. Vlak voor rust gooide Martin van Eck de wedstrijd in het slot. Een kwartier voor tijd maakte Brouwer er nog 3-0 van. Vijf minuten later was het Roy Terschegget die ook nog de 4-0 liet aantekenen.

20. Van Meegdenburg 1 – 0, 40. Van Eck 2 – 0, 75. Brouwer 2 – 1, 80. Terschegget 4 – 0.

FC Lisse

De Vries, Buijs, Weijers, Zoontjes, De Goede, Broekhuizen (56. Van den Berg), Van Heulen, Greuter, Vermeulen (53. Hagary), Jongebloet, Fokkema.

Ter Leede – ONS Sneek 0-3

Het hing al weken in de lucht, maar door de nederlaag tegen ONS Sneek is de formatie van Henk Wisman officieel gedegradeerd naar de Hoofdklasse. Vlak na de start van het tweede bedrijf kwamen de Sassenheimers op achterstand door een treffer van Danny Kampstra. Roodenburg bezegelde op driekwart van de wedstrijd het lot van de formatie van Henk Wisman door de 2-0 te scoren. Weer Roosenburg strooide nog wat meer zout in de Sassenheimse wonden door ook de derde Sneekse treffer voor zijn rekening te nemen.

51. Kampstra 0 – 1, 66. Roosenburg 0 – 2, 79. Roosenburg 0 – 3