Een zeer goed weekeinde voor de Bollenstreekclubs in de Topklasse. Op Ter Leede na, keerden alle ploegen met drie punten huiswaarts. Katwijk greep de laatste strohalm door op de Krom Excelsior ’31 met 3-1 terug te wijzen. Rijnsburgse Boys greep de drie punten op de Roodemolen tegen Ter Leede: 3 – 1. Noordwijk deed net zoals Katwijk uitstekende zaken in de strijd tegen degradatie door thuis met 3-0 te winnen van ONS Boso Sneek. Als laatste speelde FC Lisse zich bijna in veilige haven door uit bij Scheveningen met 1-0 te zegevieren.

Ter Leede – Rijnsburgse Boys 1 – 3

Rijnsburgse Boys heeft zich met een zege op Ter Leede echt gemeld in de strijd om de bovenste plaatsen. In een gelijkopgaande eerste helft golfde het spel op en neer en creërden beide ploegen kansen. Jeroen Hessing zette na de rust de Uien via een gelukje op 0-1. Via het been van Holman zette de verdediger zijn ploeg op voorsprong. Even later leek weer Hessing uit een vlijmscherpe counter de wedstrijd te beslissen. Via Ignacio en Wijks kwam de bal bij Hessing die koel binnenschoof. De aansluitingstreffer van Roberston uit een corner bleek daarna niet voldoende om de Sassenheimers terug in de wedstrijd te helpen, want Marvin Wijks zorgde vlak daarna voor de derde Rijnsburgse treffer.

Scoreverloop

57. Hessing 0 – 1, 64. Hessing 0 – 2, 65. Robertson 1 – 2, 73. Wijks 1 – 3.

Ter Leede

Van den Ban, Holman, De Groot, Kewal, Pedrini, Kappenberg, El Houssi (67. De Bie), Steemers, Robertson, Dam (75. Snijders), Verplancke, Ammerlaan.

Rijnsburgse Boys

Van Nieuwkoop, Westmaas, Breinburg, Hessing, Strooker, Van den Boogaart, Winter (84. Koemans), Van der Vijver (46. Sardar), Wijks, Ignacio, Martina (80. Rottine).

VV Katwijk – Excelsior ’31 3 – 1

In een meer spannende dan goede wedstrijd heeft de formatie van Cees Bruinink de laatste kans op handhaving aangegrepen. Jos Jansen zette de landskampioen voor de thee op voorsprong. Na rust ontbrandde het duel volledig. Eerst bracht Gerritsen de Rijssenaars op gelijke hoogte. Na het inbrengen van Jeffrey Jongeneelen kantelde het duel volledig in het voordeel van de Katwijkers. De buitenspeler was direct een aantal maal gevaarlijk en schoot Katwijk via een been van Excelsior ’31 op 2-1. Daarna kreeg Katwijk legio kansen via onder meer Donny van Oijen om de wedstrijd in het slot te gooien. Dat gebeurde uiteindelijk pas in de slotfase via Danny Guijt.

Scoreverloop

33. Jansen 1 – 0, 53. Gerritsen 1 – 1, 62. Jongeneelen 2 – 1, 87. Guijt 3 – 1.

VV Katwijk

Koroglu, Tuinfort, Van Dam, Rijnink, Krolis, Jansen, Susan (89. Hensen), Leonard (60. Jongeneelen), Van Oijen, Sahadewsing (76. Tavilla), Guijt.

Scheveningen – FC Lisse 0 – 1

FC Lisse heeft zichzelf zo goed als veilig gespeeld door in Scheveningen de punten weg te kapen. De bezoekers waren in het eerste bedrijf wel het meest te vinden voor het doel van de thuisploeg, maar verzuimden de score te openen. Na de hervatting kon het duel beide kanten op en was het Tom Broekhuizen die uiteindelijk de winnende treffer liet aantekenen na goed voorbereidend werk van Monteny.

Scoreverloop

73. Broekhuizen 0 – 1.

FC Lisse

De Vries, Buijs, Weijers, Valk, De Goede, Broekhuizen, Van Heulen, Greuter, Monteny (85. Van Vlisteren), Jongebloet, Fokkema (90. Klare).

VV Noordwijk – ONS Boso Sneek 3 – 0

Noordwijk boekte een simpele en verdiende zege op de Friezen en deed daarmee uitstekende zaken in de strijd tegen degradatie. Noordwijk zat al voor rust in een zetel. Kort na het eerste fluitsignaal schoot Stefan Mertens raak. Na krap twintig minuten verdubbelde Faouzi de score aan de Duinwetering. Na de rust verzuimde de Noordwijkers de score op te voeren. Invaller Wendt vond uiteindelijk een kwartier voor tijd nog wel het net.

Scoreverloop

5. Mertens 1 -0 , 19. Faouzi 2 – 0, 75. Wendt 3 – 0.

VV Noordwijk

Amezrine, Manuputty, Brocker, Goncalves (78. Splinter), Hoogkamer, Akerboom (82. Overvliet), Hoogerwaard, Faouzi, Mertens, Bosma, Braun (72. Wendt).

POPULAIRE BERICHTEN