Robert Steemers luisterde afgelopen zaterdag zijn tweede basisplek op met een doelpunt. Na twee seizoenen Quick Boys en één jaar Scheveningen is hij weer terug op het oude nest bij Ter Leede. Een plek waar hij naar eigen zeggen zijn voetbalplezier weer heeft teruggevonden na een lastig seizoen op Sportpark Houtrust.

Na een succesvol eerste seizoen bij Quick Boys, waarin hij met de club kampioen werd in de Hoofdklasse, speelde hij in het tweede seizoen minder. Daarom besloot hij om zijn geluk te beproeven bij Scheveningen. Maar dat werd ook niet het avontuur waar hij naar op zoek was.

„Helaas waren daar een paar andere ‘vriendjes’ die speelden. Je hebt mensen die daar al heel lang voetballen. Zij blijven altijd in het elftal staan. Je kan doen wat je wil, maar je komt er niet tussen. Of ik dat had kunnen voorzien? Nee, want je gaat er altijd naartoe met de intentie dat je gaat spelen.’’

„Aan het begin was ik nog basisspeler, maar daarna werd ik niet meer opgesteld. Nadat ik weer terugkwam in het elftal, speelde ik twee goede wedstrijden. De volgende wedstrijd werd ik opeens aan de kant gezet. Het enige wat hij (John Blok, red.) mij vertelde was dat zijn vaste rechtsbuiten weer ging spelen. Dat noem ik geen concurrentie.’’

„Misschien eindig ik mijn carrière samen met mijn Sassenheimse vrienden wel bij Teylingen.’’

Vreemde blessure
Hij belandde weer op de bank en maakte het seizoen zo goed mogelijk af. Naar eigen zeggen wel met plezier. Tegelijkertijd is de aanvaller annex middenvelder ook kritisch naar zichzelf. Hij speelde niet op zijn best en misschien had hij er wat meer uit kunnen halen.

Dus koos de geboren Voorschotenaar eieren voor zijn geld en keerde hij terug naar Ter Leede. Steemers heeft altijd contact gehouden met sommige jongens uit Sassenheim. Uiteindelijk was het een makkelijke keuze, want hij wilde weer vertrouwen krijgen en plezier hebben op en naast het veld. Het hernieuwde avontuur bij Ter Leede kon niet zomaar van start gaan. Na een merkwaardige operatie in de voorbereiding probeert hij nu weer een beetje de oude te worden.

„Nadat ik een hele rare blessure aan mijn billen gehad heb, ben ik langzamerhand weer fit aan het worden. Ik heb een ontstoken haarnest weg laten snijden. Daardoor ontstond er een gat dat moest genezen. Het klinkt gek, maar je moet er echt heel voorzichtig mee omgaan. Kan je het vergelijken met de gescheurde anus van Javier Mascherano op het WK van 2014 die hij opliep in de wedstrijd tegen Nederland? Nee dat denk ik niet’’, zegt hij lachend.

Slotstuk carrière
Het is vooral frustrerend, want de aanvallende middenvelder was fysiek helemaal in orde, maar kon geen duels aan gaan. Hij kon zelfs een tijdje niet zitten. Nu de 27-jarige voetballer weer fit is, geniet hij met volle teugen van zijn verblijf. Denkt hij alweer aan een vervolgstap als hij zichzelf goed ontwikkelt?

„Nee, ik blijf voorlopig hier. Wie weet sluit ik mijn carrière hier af. Maar misschien doe ik dat wel met mijn Sassenheimse vrienden bij Teylingen. Samen met Dirk en Jaap Zwetsloot, Sepehr en Sohrab Safi denk ik dat het wel een leuk team kan worden.’’

Foto: Hans Schalk

Lees ook: ‘Mulder: ,,Iedereen had onze seizoensstart anders voorgesteld”’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 14.30FC Lisse
Ter Leede 14.30VVOG
SC Feyenoord 14.30FC Rijnvogels
SVC'0814.30Kagia
Valken'68 14.30DoCoS
VVSB (zat.) 14.30Be Fair
Roodenburg 14.30Warmunda
IJsselmeervogels 15.00Noordwijk
Quick Boys 15.00Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 15.00TEC
Sparta Nijkerk 15.00VVSB
Van Nispen (zat.) 15.00Westlandia
Koninklijke HFC 15.30Katwijk
SV Hillegom 18.00Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC14.00RKAVV
Foreholte14.00Concordia
Zwanenburg 14.00Van Nispen (zon.)