Robert Steemers velde zaterdag op Nieuw Zuid zijn toekomstige club. Volgend seizoen is de Voorschotenaar speler van Quick Boys. In de tussentijd maakt Steemers ook nog een uitstapje naar Italië. Hij komt namens Udinese voor het tweede jaar op rij in actie op het Super8 Beach Soccer Tournament

Het startte voor Steemers als een hobby in de zomer. Twee jaar geleden begon hij bij Beach Soccer Langsingerland. Toen hij samen met Mark Smith, keeper van de Delftse voetbalvereniging DHC, bij een groot vriendschappelijk toernooi in Nederland in de smaak viel bij Italiaanse scouts, werden ze uitgenodigd om voor Udinese te gaan spelen. Steemers: ,,Ik vond het echt super vet dat wij gevraagd werden. Ik zag het als een nieuwe en leuke uitdaging. Een eer!”

Deze zomer reizen Steemers en Smith niet twee, maar vier keer af naar Italië om op het hoogste niveau te spelen voor de Italiaanse middenmoter. ,,Het is ons vorig jaar erg goed bevallen.’’ Mochten er goede resultaten behaald worden, dan maken de twee Nederlanders kans om in de finales van het toernooi te staan. Iets dat toch wel kriebelt. ,,Vorig jaar werden we in de kwartfinale uitgeschakeld door Lazio Roma’’, zegt Steemers. ,,Op zich was dat een goede prestatie, maar het zou natuurlijk mooi zijn als we nu een finaleplaats kunnen bemachtigen.’’

Grootmachten

Italië is een land met veel grootmachten als het om voetbal gaat. Ook bij het toernooi komen een paar grote namen voorbij. ,,Ik speel onder andere tegen AS Roma en Lazio Roma. Het is natuurlijk gaaf dat je tegenover dit soort teams staat.”

Naast het veld zijn ook de regels binnen de lijnen net iets anders. Er wordt Vijf tegen vijf gespeeld en een wedstrijd duurt drie keer acht minuten. ,,Je gebruikt door deze aanpassingen andere technieken. Dat maakt het leuk.’’ Maar niet alleen het spelletje zelf trekt de Ter Leede-speler aan. ,,Het is natuurlijk heerlijk dat het in Italië is. Ik zie het als een soort vakantie. Alles wordt tot in de puntjes geregeld.”

,,Als ik volgend jaar weer de kans krijg, ga ik weer. De jongens die ik daar heb leren kennen zijn echt topgasten. Tijdens een wedstrijd is het heel erg serieus, maar daarnaast maken we natuurlijk ook erg veel lol.”

Hieronder nog een filmpje van Udinese tijdens het toernooi om een goed beeld te krijgen.

Tekst: Danny van den Bosch

Foto: Hans Schalk

logo_Kales


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Din. 15 okt.
Oefenwedstrijden
FC Lisse 1-1Quick Boys
Don. 17 okt.
VVSB1-0RKVV DEM
Zat. 19 okt.
Docos 14.30Kagia
Van Nispen (zat.) 14.30Soccer Boys
Valken'68 14.30RCL
VVSB (zat.) 14.30 FC VVC
FC Boshuizen 14.30Warmunda
Zon. 13 okt.
SDO14.00SJC
Forholte 14.00VV Wilhelmus
Hillegom 14.00HMSH
Teylingen 14.00HVV
VVH/Velserbroek 14.00Van Nispen (zon.)