Dandy Steenvoorden stond toch weer op het wedstrijdformulier voor SJC tegen RKHVV. Tegen doktersadvies in. De aanvaller van de Noordwijkers zag meer ziekenhuizen dan hij wenste de afgelopen weken en kreeg een verontrustend bericht. ‘Stoppen met voetbal. Nu.’ ,,Misschien is het tegen beter weten in, maar ik wil dit seizoen afmaken.”

De Noordwijker lachte er nog een beetje bij. Diep in z’n achterhoofd wist hij ook wel dat het eigenlijk niet slim is. Z’n linkerknie is kapot. ,,De dokter liet me twee MRI’s zien. Één van links en één van rechts. Die rechterkant is prima. Daar ziet het kraakbeen er heel schoon uit. Links is gewoon puin.”

Zwemmen en fietsen
,,Na het zien van die MRI’s zei de sportarts tegen mij: ‘Ik kan je niet met man en macht tegenhouden, maar houd het alsjeblieft bij sporten als zwemmen en fietsen. Ga in ieder geval iets doen wat niet schadelijk is voor je knie.’ Ik weet ook dat het misschien onverstandig is. Het is een beetje een strijd tussen gevoel en wijsheid.”

,,Ook daarbij is het weer, ik zal me wel gewoon inschrijven en er gewoon bij zijn. Het is ook een sociale bezigheid, zeg maar.”

Steenvoorden besloot in de afgelopen weken er toch nog één keer voor te gaan. Echt pijn had hij niet na trainingen. Z’n knie gaf wel een reactie, maar die was te overzien. De Noordwijker wil nog één keer alles geven om met dit team met een prijs te staan aan het einde van het seizoen. Hij wil erbij horen. Niet van de zijlijn moeten kijken.

,,Ik heb de afgelopen weken alles in eigen hand gehad. Mezelf meerdere malen de vraag gesteld wat ik nou wilde doen. Afgelopen dinsdag ben ik naar Sjaak Polak gelopen en hem gevraagd of hij het goed vond als ik ging proberen om weer zoveel mogelijk aan te sluiten met de selectie. Dat vond hij alleen maar positief.”

Steenvoorden: ,,Ik ben erbij, ik kan invallen als het nodig is.”

De Noordwijker viel zondag niet in bij het hoofdklasseduel, maar gewoon het feit dat hij weer op de bank zat sterkte hem in de keuze die hij maakte. ,,Met mijn knie in het achterhoofd vond ik het niet eens heel erg dat ik niet inviel. Ik ben erbij, ik kan invallen als het nodig is. Dat vind ik het belangrijkste. Ik zal dit seizoen vast nog wel ergens mijn minuten gaan maken.”

Jongens van de A1
Dat het na dit seizoen einde verhaal is voor de voetballer bij de zondagselectie van SJC, dat is wel duidelijk. Die keuze heeft hij overigens al eerder gemaakt. ,,Bij mij en Mike (Verhoek red.) zat het er al twee, drie jaar aan te komen dat we een keer zouden gaan stoppen om op zaterdag te gaan voetballen.”

,,We gaan volgend jaar iets moois doen met een zaterdagteam, waarin we gaan instromen in de Vierde Klasse. Dat doen we met een groep waar we jaren geleden in de A1 ook mooie tijden mee beleefd hebben. Het team wordt ook aangevuld met jongens die nu in het tweede en derde voetballen. Het is aan mij om aan te kijken hoe ik dat ga invullen.”

,,Als je tegen de dertig bent, moet je er wel voor zorgen dat het buikje er niet komt hè?”

Zonder dat de buitenspeler er erg in heeft praat hij over het zaterdagelftal al als ‘we’. Maar de dokter had toch juist gezegd dat er door voetbal helemaal een streep getrokken moest worden? ,,Ook daarbij is het weer hetzelfde verhaal; ik zal me wel gewoon inschrijven en er gewoon bij zijn. Het is ook een sociale bezigheid, zeg maar”, lacht Steenvoorden.

Want om nou echt te gaan zwemmen en fietsen. Daar is de Noordwijker veel te veel SJC’er voor. ,,Dat zijn twee sporten die me nou niet heel erg trekken. Als je tegen de dertig bent, moet je er wel voor zorgen dat het buikje er niet komt hè? En verder buiten dat ik hier voetbal, doe ik ook veel voor de club. Dat zal ik blijven doen. Ze willen me ook alweer benaderen voor de jeugd, daar moet ik nog even over nadenken.”

Foto’s: Johanna Wever

Lees ook: ‘Ouderwets ‘middagje SJC’ geeft reden tot lachen’
REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 14.30FC Lisse
Ter Leede 14.30VVOG
SC Feyenoord 14.30FC Rijnvogels
SVC'0814.30Kagia
Valken'68 14.30DoCoS
VVSB (zat.) 14.30Be Fair
Roodenburg 14.30Warmunda
IJsselmeervogels 15.00Noordwijk
Quick Boys 15.00Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 15.00TEC
Sparta Nijkerk 15.00VVSB
Van Nispen (zat.) 15.00Westlandia
Koninklijke HFC 15.30Katwijk
SV Hillegom 18.00Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC14.00RKAVV
Foreholte14.00Concordia
Zwanenburg 14.00Van Nispen (zon.)