width=

Nu het voetbalseizoen op haar einde loopt, gaat de focus bij veel spelers alweer richting de nieuwe voetbaljaargang. Zo ook bij Stefan Immerzeel. De bijna 24-jarige Noordwijkerhouter speelde tot de winterstop wekelijks zijn partijtje mee met de reserves van VVSB. Door het plotselinge vertrek van Giovialli Serbony veranderde er voor de spits het nodige. Immerzeel schoof daardoor op in de paars-gele pikorde. Op 11 maart j.l. vierde de geboren Noordwijkerhouter, weliswaar als invaller, zijn debuut op Papendal in de uitwedstrijd tegen Jong Vitesse.

Wat echter niet veranderde was zijn eerdere besluit om volgend seizoen deel uit te gaan maken van het nieuwe VVSB zaterdag-standaardteam. Dat elftal gaat na de zomerstop in de Vierde Klasse als opleidingsteam fungeren. ,,Dat ik nu een paar keer in de Tweede Divisie heb meegespeeld staat daar wel in schril contrast mee, maar door veel te spelen kan ik mezelf alleen maar verbeteren”, licht Immerzeel zijn besluit toe. Als ik bij het huidige eerste elftal blijf kom ik waarschijnlijk nauwelijks aan spelen toe. Door mijn keuze hoop ik de stap naar het ‘grote’ eerste ooit nog te kunnen zetten. Daarbij besef ik goed dat spelen in de Vierde klasse heel andere koek is. Hopelijk kunnen we straks snel stappen maken en doorstomen naar een niveau waarop we meer tot ons recht komen. Dat is toch het allereerste doel.”

Beste pot
Bij de paars-gele reserves ontwikkelde Immerzeel zich dit seizoen tot een doelpuntenmaker van formaat. Met negentien treffers in evenzoveel wedstrijden, bewees hij zijn waarde voor het team van trainer Rob Jonkman, die overigens zelf ook de overstap naar de zaterdag maakt. ,,Vorig seizoen stond Stijn van der Slot in de spits en speelde ik als rechterspits. Stijn vertrok afgelopen zomer voor zijn studie naar Amerika, waarna ik zijn positie overnam. Die ligt me ook het beste. We begonnen het seizoen goed, maar een flinke dip zorgde ervoor dat we ver wegzakten, mede omdat er noodgedwongen spelers doorschoven naar het eerste. Zondagmiddag wonnen we met 6-1 van VOC en daardoor zijn we veilig. Dat was trouwens een beste pot, waarin ik tweemaal scoorde. Op die manier nemen we op gepaste wijze afscheid van het zondagvoetbal.”

,,Stond ik ineens tegenover Alexander Büttner”

Op en top Noordwijkerhouter Immerzeel is er beretrots op dat hij bij zijn club het eerste heeft gehaald. Zo ook afgelopen zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Barendrecht, waarin hij Frans van Niel na 82 minuten afloste. Daarmee trad hij in de voetsporen van zijn vader Nico, die zelf ook voor het paars-gele vlaggenschip speelde. ,,Mijn vader vertelde me altijd hoe mooi dat is. Dat waren wel andere tijden plaag ik dan. De club speelde toen op een heel ander niveau. Maar van de andere kant, het eerste blijft wel het eerste. Om daarin te spelen wil ik 200% geven, altijd. Zo zit ik nu eenmaal in elkaar. En hoe mooi was het niet om bij Jong Vitesse in te vallen. Stond ik ineens tegenover Alexander Büttner, toch niet de eerste de beste. Echt een mooie ervaring”, geniet Immerzeel nog altijd na.

Keihard mijn best doen
Volgend seizoen wil VVSB-zaterdag gaan vlammen op een heel ander niveau, dan waar Immerzeel de afgelopen manden kennis meemaakte. ,,Dat vergt vooral een goede instelling. De club biedt de eigen jeugd een kans om via een tussenstap hogerop te komen. Met jongens die elkaar allemaal kennen. Als iedereen dezelfde kant opkijkt gaat het ook een succes worden, daar ben ik van overtuigd. En op die manier houden we de jeugd ook betrokken bij de club”, blikt Immerzeel vooruit naar het nieuwe seizoen. Werkzaam in ‘zijn’ dorp als werktuigbouwkundig tekenaar voelt de aanvaller zich momenteel als een vis in het Noordwijkerhoutse water. ,,Ik heb aan het grote werk mogen ruiken. Dat smaakt naar meer. De rest ligt aan mij. Daar ga ik keihard mijn best voor doen. Het blijft mijn grote droom om ooit de omgekeerde stap te zetten.”

Archieffoto: Tino Stulen


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Zat. 12 okt.
Noordwijk 1-3Excelsior Maassluis
FC Lisse 4-1ONS Sneek
DOVO 1-1Ter Leede
FC Rijnvogels 2-1Capelle
Kagia 1-3Valken'68
UVS 2-0Van Nispen (zat.)
Alphia 1-3VVSB (zat.)
Warmunda 3-2Bernardus
Koninklijke HFC 1-0Quick Boys
HHC Hardenberg 3-3Rijnsburgse Boys
TEC 1-0Katwijk
VVSB 2-2VVOG
Zon. 13 okt.
SJC 3-0Leonidas
Altior 1-2Hillegom
DOSR 1-2Foreholte
Wilhelmus 2-3Teylingen
Van Nispen (zon.) 0-0WVC