In de laatste drie maanden van vorig jaar kwam Bert Steltenpool tot slechts drie invalbeurten. Toch verlengde de 24-jarige aanvaller zijn contract met Quick Boys voor twee seizoenen, waardoor hij nu tot medio 2021 vastligt op Nieuw Zuid. ,,Ik heb er vertrouwen in dat ik mijn plekje weer terug ga pakken.”

Want in de voorbereiding op dit seizoen, maar ook in de eerste vijf competitiewedstrijden, kreeg de van Spakenburg overgekomen spits gewoon een basisplaats toebedeeld van trainer Erik Assink. Hoewel Quick Boys met dertien punten uit vijf duels een fantastische seizoenstart kende, koos de oefenmeester er toch voor om Steltenpool na de 1-1 tegen Odin’59 op de bank te zetten.

In de resterende elf wedstrijden kwam de inwoner van Wevershoof (Noord-Holland) tot 69 speelminuten. ,,Dat is niet veel”, zegt hij met een kleine lach. ,,De TC had ook niet verwacht dat ik mijn contract zou verlengen. Ze hadden verwacht dat ik zou denken: ‘zoek het maar lekker uit’. Ook in combinatie met de reisafstand vanaf mijn woonplaats dachten ze dat het voor mij te zwaar zou worden. Want Katwijk is toch ruim een uur rijden. Maar ik ben die afstanden inmiddels wel gewend. En ik heb het hier naar m’n zin, dus waarom zou ik weggaan?”

,,De supporters blijven altijd positief en achter je staan.”

Supporters
Steltenpool plakte er gelijk twee jaar aan vast. ,,Ik heb zekerheid nodig. Ik ben ook niet iemand die snel van club wil veranderen. Dat zag ik ook niet meer zitten. Na één jaar Spakenburg heb ik dat afgelopen zomer wel gedaan, maar dat was eigenlijk een uitzondering. Quick Boys is een mooie club, met een prachtige accommodatie.”

,,En de supporters leven mee. Zo ging ik in de eerste seizoenshelft een keer naar de toilet voor de wedstrijd en toen kwam ik onderweg een supporter tegen die zei: ‘Kom op Bertje, je gaat scoren vandaag. Ik voel het’. De supporters blijven altijd positief en achter je staan. De club is vergelijkbaar met Spakenburg.”

,,Ik zal je eerlijk zeggen dat ik toen wel even m’n wenkbrauwen heb opgetrokken.”

Nieuwe trainer
Op het trainingskamp in Torremolinos probeerde de ex-aanvaller van FC Volendam zich te laten zien, al was het uitstapje richting Spanje meer als teambuilding bedoeld. Steltenpool scoorde wel een van de twee treffers in een oefenduel (2-2) met Westlandia, waar de nieuwe Quick Boys-trainer Erwin Grünholz nu nog aan het roer staat. Bij Grünholz hoopt hij sowieso een nieuwe kans te krijgen.

,,Maar ik hoop die de tweede seizoenshelft ook nog wel te krijgen. Ik doe m’n best, maar veel kansen heb ik de laatste maanden nog niet gekregen. Dat komt natuurlijk ook door de goede resultaten. Waarom zou de trainer veranderingen aanbrengen? Quick Boys heeft nog nooit zo’n goede eerste seizoenshelft gedraaid volgens mij.”

Dennis Kaars
Toch had Steltenpool verwacht een grotere rol van betekenis te gaan spelen, toen hij in mei vorig seizoen besloot de overstap te maken van Spakenburg naar Nieuw Zuid. Maar het bleek moeilijker dan hij van tevoren had gedacht. De late transfer van Dennis Kaars naar Quick Boys speelde daarin ook mee. ,,Dat werd toen uitgelegd als een buitenkansje, maar ik zal je eerlijk zeggen dat ik toen wel even m’n wenkbrauwen heb opgetrokken bij het horen van dat nieuws.”

,,In eerste instantie dacht ik: ‘mooi, dan kunnen we samen voorin staan in een 4-4-2 formatie’. Maar dat is er nooit echt van gekomen. Volgens mij hebben we het één oefenwedstrijd vanaf het begin geprobeerd. Misschien gaan we het nog wel een keer proberen. Maar dat zou voor mij ook een optie kunnen zijn. Dennis die meer de diepte induikt en ik als aanspeelpunt.”

Squashen
,,Met Dennis heb ik het daar ook wel eens over en hij had eigenlijk ook verwacht dat we 4-4-2 zouden spelen. Mede daarom is hij hier naartoe gekomen in plaats van IJsselmeervogels, ook omdat hij wist dat wij wel eens goed samen zouden kunnen spelen.”

Voor Assink is er desondanks weinig reden om zijn elftal te wijzigen. Steltenpool zal moeten wachten op zijn kans en hopen op speelminuten, misschien via wat invalbeurten. Tot die tijd probeert de spits zichzelf fit te houden. ,,Ik zit nog twee avonden in de week in de sportschool. Soms ben ik ook nog een beetje aan het squashen. Zo houd ik mezelf fit. Ik vind het niet erg hoor, want ik ben het gewend. En als ik het niet zou doen, dan wordt mijn kans op een basisplaats alleen maar kleiner. Ik blijf knokken voor een basisplaats.”

Archieffoto: Orange Pictures

Lees ook: ‘ADO’20-duo voor meerdere seizoenen naar Nieuw Zuid’
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 16 apr.
Districtsbeker
FC 's-Gravenzande4-0Ter Leede 2
Za. 20 apr.
Barendrecht1-1Katwijk
FC Lisse5-0Achilles '29
SJC0-5Eemdijk
DFS Opheusden0-2Ter Leede
TAVV2-5Valken '68
CVC Reeuwijk1-4Van Nispen (zat.)
DWO3-0VVSB (zat.)
Quick Boys2-0Noordwijk
Rijnsburgse Boys3-1De Treffers
Jong Sparta2-1VVSB
Overbos2-7Kagia
TAC '906-1Foreholte
Jong FC Den Bosch2-1FC Rijnvogels
Ma. 22 apr.
Hillegom14.00sv Hoofddorp
ESTO14.00Teylingen
Warmunda14.00Madestein