Na DVS’33 (1-0) is Quick Boys er ook in geslaagd in om Jong FC Groningen aan de zegekar te binden (1-2). Dat betekent dat de ploeg van Erik Assink na twee wedstrijden de volle buit te pakken heeft: zes punten. De Katwijkers wisten de vorige twee seizoenen niet te winnen van de Groningers en daarom heerste er gematigde tevredenheid.

Door de overwinning in het hoge noorden wist Quick Boys af te rekenen met de ‘angstgegner’. Saillant detail: de vorige keer dat deze twee ploegen tegenover elkaar stonden, maakte Dirk Kuyt zijn veelbesproken rentree voor de blauw-witten. Kuyt, die het jaar daarvoor zijn Feyenoord kampioen wist te maken, kon die wedstrijd geen potten breken.

Nu trad Bert Steltenpool aan tegen de Groningers. Hij stond op de positie die een paar maanden geleden nog werd bekleedt door de ex-international van het Nederlands elftal. De Volendammer was vorig seizoen succesvol met zijn oude club Spakenburg. De ploeg uit de gemeente Bunschoten-Spakenburg wist zich te kronen tot de kampioen van de Derde Divisie zaterdag. Echter kon de nieuwe spits van de Katwijkers niet succesvol zijn tegen het belofteteam.

Weekendje weg
,,Jong FC Groningen was echt een lastige ploeg om tegen te spelen”, opende de aanvaller, die op zondagochtend met zijn teamgenoten de terugreis naar Katwijk aan Zee maakte. ,,Het is een aardig eindje rijden, dus besloten we om met het team te overnachten. We hebben gisteravond met z’n allen gegeten en even aan de teambuilding gewerkt. Dan is het een mooie bijkomstigheid dat we hier weten te winnen”, vertelde de spits met een knipoog.

,,Ik moet zeggen dat Paul (Van der Helm, red.) ons voor de tweede keer overeind hield. Ook tegen DVS keepte hij sterk.”

De oud-speler van FC Volendam merkte dat er een groot verschil was tussen de noorderlingen van vorig seizoen ten opzichte van dit seizoen. ,,Met Spakenburg hadden we het vorig jaar lastig tegen deze ploeg. Ik kan me herinneren dat zij toen drie jongens van 28 in het team hadden die normaal gesproken in de A-selectie speelden. Gelukkig kan dat dit seizoen niet.”

Extra lange voorbereiding
Ondanks de goede bedoelingen kwam Quick Boys op achterstand. Tim Freriks had na ruim een kwartier spelen al de mogelijkheid om de thuisploeg op voorsprong te zetten, maar Paul van der Helm stak daar een stokje voor met een puike redding. Een kwartier later wist diezelfde Freriks alsnog de score te openen. ,,Op dit moment spelen we nog vanuit de basis. Eigenlijk moet je dit zien als een wat langere voorbereiding. Ik moet zeggen dat Paul ons voor de tweede keer overeind hield. Ook tegen DVS keepte hij sterk.”

Kort voor rust kwamen Assink en zijn mannen alsnog op gelijke hoogte. Kay Tejan sneed naar binnen en rondde fraai af: 1-1. Zodoende wisten de bezoekers alsnog met een resultaat de rust in te gaan. ,,De tweede helft hebben we drie tot vier goede kansen gekregen. In de eerste helft waren we nog zoekende. Op een gegeven moment ging Kenny (Anderson, red.) wat meer op het middenveld spelen en met zijn kwaliteiten en die van Raymond Baten konden we dat goed uitspelen. In de tweede helft kwamen op die manier ook tot kansen.”


Uiteindelijk was het een centrale verdediger die het moest doen voor de Katwijkers. Baten werd in het strafschopgebied onreglementair naar de grond gewerkt en daardoor mocht Kelvin Maynard achter de bal staan. De verdediger faalde niet: 1-2. Kort daarvoor kwam de ploeg nog goed weg. Van der Helm moest zich flink strekken om zijn team op de been te houden. Uiteindelijk floot de scheidsrechter af en wist Assink met zijn team voor de tweede keer te winnen. Zes punten dus.

Druk
Tot slot ging Steltenpool nog in op de komst van Dennis Kaars. De 30-jarige spits werd op de laatste dag van de transfermarkt aangetrokken en moet de concurrentiestrijd aangaan met de Volendammer. ,,Bij een club als Quick Boys weet je dat je met concurrentie te maken hebt. Ik wist niet dat ze nog op zoek waren naar een extra spits. Ik weet ook nog niet zoveel van hem, maar misschien kunnen we ook met z’n tweeën spelen. Er is altijd druk, elke wedstrijd weer. We zien wel hoe dit uitpakt.”

Jong FC Groningen – Quick Boys 1-2 (1-1) 31. Freriks 1-0, 45. Tejan 1-1, 75. Maynard (pen.) 1-2.

Quick Boys: Van der Helm, Bloemendaal, Maynard, Ket, Ravensbergen, Mahmoed, Baten (88. Staal), Anderson (84. Kuijvenhoven), Tejan, Steltenpool, Van Nieuwkerk (65. De Kruijs)

Klik hier voor de samenvatting Jong FC Groningen – Quick Boys (bron: Podium TV)

Foto: Orange Pictures

Lees ook: ‘Persoonlijke fouten nekken Rijnsburgse Boys (plus video)’ 
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys20.00TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk12.30Quick Boys
FC Lisse14.30VVSB
Rijsoord14.30FC Rijnvogels
HVC'1014.30Valken '68
Soccer Boys14.30Kagia
VVSB (zat.)14.30Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys15.00Jong Volendam
ONS Sneek15.00Ter Leede
Van Nispen (zat.)15.00DoCoS
SJC (zat.)16.00Warmunda
TEC18.00Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)