width=

De sfeer was nog zo goed rond de klok van zes uur op een nazomerse zaterdagavond op sportpark De Boekhorst. Er werd nog even genoten van de klinkende 4-1 overwinning die er woensdag werd geboekt op Telstar in het KNVB-bekertoernooi. Tim de Rijk kreeg nog een bloemetje voor zijn 100e wedstrijd in het eerste van VVSB. Alle gezichten stonden op standje ‘gelukkig’.

Zo’n anderhalf uur later was die sfeer totaal omgeslagen. Een flets VVSB maakte in anderhalf uur tijd een matige indruk tegen Kozakken Boys. De bezoekers uit Werkendam deden het niet veel beter, maar lieten zien dat hun individuele kwaliteiten op dit moment hoger zijn dan die van de Noordwijkerhouters.

Van het frivole VVSB in de KNVB-beker was totaal niks meer over. Het zorgde voor onbegrip op de tribune, die blijkbaar ook oversloeg richting de spelers. Op het veld was het stil. Amper coachend creëerde de ploeg van Mark Schenning amper kansen in de eerste 45 minuten.

Geen moment
Ook Kozakken Boys leek murw geslagen door de 120 minuten die het gemaakt had in KNVB-beker, waardoor het schouwspel niet best was. Mahmut Sönmez zorgde met zijn goal voor het enige hoogtepunt van het eerste bedrijf. De voetballer van Kozakken Boys werd niet afdoende aangepakt door Niels van Pelt, waarna hij vanaf randje zestien de bal binnen schoot.

Het apathische VVSB zorgde ook voor linksback Jelmer Vijlbrief voor gefronste wenkbrauwen. ,,Het heeft er geen moment ingezeten”, deinsde de vleugelverdediger ook niet terug voor het slechte spel van zijn ploeg.

,,Soms heb je na een achterstand nog wel het idee dat er wat te halen valt. Nu had ik dat niet. Het liep niet. Een off-day.”

,,Het zag er gewoon niet uit. Het was echt nog geen tien procent van wat wij hebben laten zien tegen Telstar. Dat is jammer. De eerste overwinning duurt nou wel heel erg lang in de competitie. Soms heb je na een achterstand nog wel het idee dat er wat te halen valt. Nu had ik dat niet. Het liep niet. Een off-day vandaag. Snel vergeten, op naar volgende week, naar Rijnsburg.”

Rood
Na een tirade van Schenning in de rust leek het kwartje even te vallen bij de paars-gelen. Zo’n tien minuten lang beet VVSB van zich af, wat leidde tot een kopkans voor Frans van Niel. In de rebound van die kans smoorde een schot van Tomas Arroyo op de Werkendamse verdediging.

Het leed voor VVSB werd na een uur nog erger na een overtreding op de achillespees van Abdulsamed Abdullahi. De middenvelder was vooral te laat, zonder dat er zware opzet op zat. Zijn overtreding werd beoordeeld met een rode kaart.

Alsof VVSB na een rode prent, zoals het ook liep tegen Telstar, extra bloed door de aderen voelt stromen, zo kregen de Noordwijkerhouters ook na die kaart de eerste kans. Een kopbal van Jordy Zwart werd van de lijn gehaald door Gwaeron Stout. Daarna was het over voor de paars-gelen. In de tegenaanval zorgde Ahmed el Azzouti voor de 0-2 eindstand.

Off-day
,,We kozen te snel voor de lange bal, waardoor we echt niet in ons spel kwamen”, analyseerde Vijlbrief. ,,We hebben veel nieuwe spelers die we moeten inpassen, maar dat mag geen excuus zijn. De afgelopen weken hebben we met dezelfde jongens genoeg wedstrijden kunnen winnen tegen bijvoorbeeld Barendrecht of TEC. Ik blijf er bij dat dit gewoon een complete off-day was van onze kant.”

VVSB – Kozakken Boys 0-2 (0-1) 24. Sönmez 0-1, 75. El Azzouti 0-2

VVSB: Valk, Van Pelt, Arroyo, Zwart, Vijlbrief, Theuns, De Rijk, Van Niel, Van der Wilden (68. Bekooij), Koopman (46. Pauw), El Osrouti (77. Verlaan)

Rood: 63. Theuns (VVSB)

Tomas Arroyo na VVSB – Kozakken Boys

VVSB – Kozakken Boys (Kozakken Boys TV)
Klik hier

Archieffoto: Tino Stulen


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC20.00Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp20.15Hillegom