SJC en SV Hillegom waren afgelopen week los van hun sportieve resultaten in het nieuws. Bij de Noordwijkers kondigde trainer Kees Zethof toch wel enigszins verrassend zijn vertrek aan. En Hillegom werd alom geroemd vanwege het prachtige gebaar om Job Schoonderbeek speeltijd te geven.

SJC verloor vorige week van Dieze West, maar Zethof zat allerminst bij de pakken neer. ,,Bij ons is het de afgelopen tijd weer allemaal ‘halleluja’ geweest. We winnen van Spijkenisse in de beker en zetten in de Hoofdklasse een mooie reeks neer. Dan heb je soms die ene wedstrijd nodig, zoals vandaag, om te beseffen hoe je andere wedstrijden moet winnen.” Dat moet zondag dan gebeuren als nummer twaalf SDO op bezoek komt.

Het Noordwijkse publiek hoopt ongetwijfeld op een herhaling van de laatste drie thuiswedstrijden. Toen werden Bataven (3-0), Spijkenisse (3-1) en De Meern (3-2) verslagen. Bij winst houdt SJC aansluiting met de bovenste plaatsen. De Noordwijkers staan zelf zesde, met negentien punten uit elf duels. De achterstand op de koppositie van ADO ’20 bedraagt vier punten.

Eersteklasser SV Hillegom lijkt weer helemaal boven jan. De afgelopen twee duels, beide voor eigen publiek, werden overtuigend met drie goals verschil gewonnen. Eerst werd Fortuna Wormerveer (4-1) een illusie armer gemaakt, en vervolgens ook zondag Legmeervogels (3-0). SV Hillegom kweekte ook goodwill door het laten invallen van Schoonderbeek, een A-junior die door een zeldzame oogziekte noodgedwongen moet stoppen. Zijn droom, debuteren in de hoofdmacht, ging nog wel in vervulling.

Drie zeges op rij zou op papier een haalbare kaart moeten zijn voor SV Hillegom, de huidige nummer drie van de ranglijst. Zondag wacht een uitwedstrijd bij het zeven plekken lager geklasseerde Soest. Bij winst zou Hillegom de tweede plaats in bezit kunnen krijgen. De huidige runner-up, AFC ’34, speelt de topper tegen nummer vier DEM.

Klik hier voor de voorbeschouwing over de Tweede en Derde Klasse.

Foto: Johanna Wever


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys20.00TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk12.30Quick Boys
FC Lisse14.30VVSB
Rijsoord14.30FC Rijnvogels
HVC'1014.30Valken '68
Soccer Boys14.30Kagia
VVSB (zat.)14.30Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys15.00Jong Volendam
ONS Sneek15.00Ter Leede
Van Nispen (zat.)15.00DoCoS
SJC (zat.)16.00Warmunda
TEC18.00Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)