Steven Olsthoorn, een boomlange spits en baken van rust in de punt van de aanval van FC Lisse. Met z’n lange lijf houdt hij verdedigers van de bal af en kopt hij ballen door waar snelle jongens als Thierry Monteny en Koen Fokkema op anticiperen. De 25-jarige voetballer is een aanvaller pur sang.

De voetbalterm ‘kapstok’ is bijna bedacht voor de aanvaller die deze zomer over kwam van Katwijk. In de wedstrijd tegen Jong Groningen werd die term tot ideologie verheven. Olsthoorn deed wat hem werd opgedragen en kreeg een tien met een griffel op het eindrapport van de wedstrijd. ,,Dat doe ik elke week, dat is mijn rol”, legt de Westlander de complimenten naast zich neer. ,,Daardoor kan het team aansluiten en aanvallen opzetten.”

Toch heeft het zijn van een kapstok ook z’n nadelen. De Naaldwijker voelde zich te veel op een eiland staan de afgelopen weken. Dat werd tegen Jong Groningen vakkundig opgelost. ,,Thierry ging meer onder mij spelen en Martin van Eeuwijk stond op rechts. De laatste weken was Martin meer aan het zwerven, waardoor ik het gevoel kreeg dat ik alleen stond. Nu was de aansluiting beter denk ik.”

Olsthoorn vond het tijd om zijn gevoel met Robbert de Ruiter te delen. De aanvaller voelde zich te weinig betrokken bij het spel. ,,’Je hoeft niet altijd betrokken te zijn op voetballend gebied’, zei Robbert tegen mij. Ik houd altijd twee man bezig. Daardoor hebben we meer ruimte om te voetballen.”

,,Marciano Aalders van Katwijk gaat mee en Kevin Sterling van Koninklijke HFC. We gaan met z’n viertjes die kant op.”

Als het voetballende gesprek er eigenlijk een beetje op zit gaat het al snel over het dagelijks leven van Olsthoorn. Wie hem op de club ziet lopen weet dat er een gedachte zit achter het voorkomen van de lange voetballer. De haren netjes gestyled. De kleding is modieus. En de schoenen, altijd een gedachte erachter.

Dat laatste is niet zo vreemd. Buiten dat Olsthoorn nog een aantal dagen per week parttime bij een telefoonprovider werkt, is hij ondernemer. Samen met kompaan Silvio Vermeer hebben ze de schoenenlijn Silvestre Etienne. En ondertussen nog de eerste spits zijn van een derdedivisionist. Druk? Welnee. ,,Ik ben nog helemaal niet toe aan de winterstop eerlijk gezegd. Ik zit wel in een lekker ritme”, lacht de bijna twee meter lange aanvaller.

,,Maar kijk, ik ga over twee weken naar Malaga, een fotoshoot doen voor mijn schoenenlijn. We gaan een mooi plekje zoeken om wat foto’s te maken.” De voetballer van Lisse gaat niet alleen met zijn zakenpartner, maar ook met wat bekende voetballers uit de regio.

,,Rust? Ik probeer het wel eens op een zondag. Maar als ik wat anders kan doen op die dag, dan doe ik dat.”

,,Marciano Aalders van Katwijk gaat mee en Kevin Sterling van Koninklijke HFC. We gaan met z’n viertjes die kant op. Dat zijn leuke dingen. Het is niet alleen maar werken daar hoor”, knipoogt Olsthoorn.

Zondag
Toch lijkt de oud-speler van Katwijk en Westlandia er een druk bestaan op na te houden. Hij ziet dat zelf niet zo. ,,Je kan het zo druk maken als je zelf wilt. Naast het werk bij die telefoonprovider houd ik nog twee of drie dagen over  doordeweeks voor de verkoop van mijn schoenen. Ik heb een voorraad staan die ik graag wil verkopen natuurlijk. Naamsbekendheid maken, marketing, naamsbekendheid.”

,,Wij doen eigenlijk alles zelf. Het voelt gelukkig niet als werk. Het is gewoon leuk om alle dingen te doen. Ook al zijn we op zondag bezig met foto’s maken, de website te beheren en dat soort dingen. Maar wat ik zeg, het voelt gewoon niet als werk. Het is een passie. Dat maakt het makkelijker.”

,,Ik doe graag heel veel dingen tegelijk. Als we met FC Lisse bijvoorbeeld een keer vrij zijn, ga ik gewoon zelf een uurtje krachttraining doen. Rust? Ik probeer het wel eens op een zondag. Maar als ik wat anders kan doen op die dag, dan doe ik dat.”

Foto: Hubert Habers


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 10 sept.
Oefenduels
Rijnsburgse Boys4-2VVSB
Noordwijk3-1SJC
Katwijk8-2DEM
Hillegom5-1Kagia
Za. 14 sept.
Noordwijk5-1ASWH
Excelsior Maassluis1-4Katwijk
Barendrecht0-2FC Lisse
Ter Leede3-2Hoek
FC 's-Gravenzande0-1FC Rijnvogels
Quick Boys 0-2Kozakken Boys
IJsselmeervogels1-1Rijnsburgse Boys
Districtsbeker
Valken' 683-3Forum Sport
VVSB (zat.)1-3Zevenhoven
Legmeervogels3-5Kagia
Van Nispen (zat.)2-3Zandvoort
Warmunda3-5KSD-Marine
Zo. 15 sept.
HBS14.00SJC
Districtsbeker
Hillegom14.00HBC
ROAC14.00Foreholte
Teylingen14.00VUC
Van Nispen (zon.)14.00REMO