De trein met Kagia als machinist komt steeds beter op gang. Lijstaanvoerder BSC ’68 liep dit seizoen nog geen enkele keer tegen een nederlaag aan. Totdat de ploeg van Anton Wijsman op het Benthuizense pad kwam. De Lisserbroekers lieten zien wat ze in huis hebben en pakten door de 3-0 zege de (gedeelde) koppositie.

Er kan veel gebeuren in een week. Waar het verschil tussen Kagia en de koppositie ruim een week geleden nog zes punten was, zijn dat er op dit moment nul. Samen met Koudekerk, DoCoS en BSC ’68 voert Kagia de ranglijst aan. Iets waar ze in Lisserbroek aan het begin van het seizoen niet van hadden durven dromen.

De behoorlijke ziekenboeg van de oranjehemden neemt ook geleidelijk af. Coach Wijsman kon in de topper weer beschikken over aanvoerder Pascal Timmermans en ook eerste keeper Sander Goudriaan was, ondanks dat de goalie niet in de basis stond, weer fit. Na drie duels schorsing liet ook Dirk-Jan Ligtenberg weer van zich horen. En hoe. De aanvaller was met een treffer en een assist van grote waarde.

IMG_6518                                     Aanvoerder Pascal Timmermans weer terug van een blessure

,,Dat ik direct na mijn schorsing in de basis stond in zo’n belangrijk duel, is fantastisch. Ik ben blij dat Anton mij dit vertrouwen heeft gegeven”, sprak een euforisch gestemde Ligtenberg na afloop. ,,Maar we zijn natuurlijk allemaal belangrijk geweest”, voegde de aanvaller eraan toe. ,,Na de wedstrijd tegen Floreant van vorige week, hebben we onze pijlen volledig op dit duel gericht. Met de technische staf hebben we een tactiek verzonnen om BSC ’68 zo goed mogelijk aan te pakken. Dat is aardig gelukt.”

De manschappen van Wijsman moesten tijdens de warming up waarschijnlijk wel even slikken toen ze de boomlange spelers van BSC ’68 aan het werk zagen. De Benthuizers hebben een fysiek sterke ploeg en lieten dat in de beginfase van het duel goed merken. Aan felheid was geen gebrek en de eerste kansen waren voor de bezoekers. Al met al leek het geen gemakkelijke middag te worden voor Kagia. Zeker niet toen Aron Driessen het veld al na ruim een kwartier spelen moest verlaten vanwege een liesblessure.

,,Zonde, heel erg zonde”, concludeerde trainer Wijsman kort en krachtig na afloop. Het uitvallen van de verdediger was uiteindelijk kantelpunt in het eerste bedrijf. Kagia had de eerste twintig minuten weinig te vertellen, maar kreeg langzaam maar zeker steeds meer controle over het duel. Kansen bleven echter uit. Totdat Tijs van der Schinkel op slag van rust goed diep werd gestuurd en Ligtenberg met een voorzet op maat uitstekend bediende. Voor de aanvaller was het uiteindelijk een koud kunstje om de openingstreffer tegen de touwen te schieten.

Buitenspel?
Onderwerp van gesprek in de pauze was die net gemaakte treffer. Wel of geen buitenspel? De (vrouwelijke) grensrechter had haar vlag niet gehesen, maar velen hadden daar hun twijfels over. Ook na de thee laaide de discussie over buitenspel nogmaals op. Wederom had Ligtenberg het net gevonden, maar ditmaal ging de vlag wel omhoog. Sprake van buitenspel was er deze keer niet, maar toch vond de treffer geen doorgang.

Zonder andere spelers van Kagia tekort te doen, was Jesper Imanse in uitstekende vorm. Diverse malen ging hij zijn directe tegenstander, Jelle Verhoeff (jeugdspeler bij onder andere Feyenoord en Excelsior), op snelheid voorbij. Wijsman: ,,Ik had tegen Jesper gezegd: ‘Jij gaat hem uitschakelen als hij in balbezit is. En als je zelf aan de bal bent, vlieg je over hem heen’.”

Altijd de paal of de lat
Zo gezegd zo gedaan. Toch wilde Imanse nog wel wat kwijt na afloop. ,,Hij wilde er niet in hè.” Met deze woorden doelde de middenvelder op twee levensgrote kansen die hij kreeg. Een daarvan belandde op het dak van het doel. ,,Ik weet niet wat het is. Het is altijd de paal of de lat. Hij moet er gewoon een keertje ingaan. Dan gaat het daarna misschien beter.”

BSC was na de thee geen schim meer van het elftal van het eerste kwartier. Kagia zette de toon en trof nog twee keer doel. Een snoeihard schot van Rens Lamboo verdween via de paal achter tweede keeper en tevens keeperstrainer Hugo Hoek. De routinier verving vaste goalie Meijer, nadat de sluitpost ernstig geblesseerd  was geraakt aan zijn lies. Alain van Kesteren gooide het duel met een lobballetje definitief in het slot.

IMG_6529                                                     Ook Rens Lamboo pikte weer een doelpunt mee

Van druk is na deze overwinning volgens Wijsman geen sprake. ,,Dat moeten we er ook af zien te houden. Ondanks dat we bovenin staan, moeten we niets. Het is zaak dat we het met z’n allen blijven doen en de punten blijven pakken.” Imanse: ,,Misschien gaat er toch wat druk in de groep sluipen. Maar die moeten we niet te veel voelen.”

Kagia – BSC ’68 3-0 (1-0). 45. Ligtenberg 1-0, 84. Lamboo 2-0, 90+3. Van Kesteren 3-0

Kagia: Luinstra, Timmermans, Driessen (18. Meulenbroek), Robelus, Malhi, Imanse, B. Zonneveld (76. Clemens), Van der Schinkel, M. Zonneveld (80. Van Kesteren), Lamboo, Ligtenberg

Tekst en foto’s: Danny van den Bosch


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)