Met nog vier speeldagen te gaan voor de meeste ploegen, vallen ook de meeste beslissingen. Zo ook in het VIDB-topscorersklassement. De (beoogde) winnaar is al een tijd bekend. Quick Boys-spits Yordi Teijsse is bezig aan een seizoen zoals weinig spitsen dat ooit in de Hoofdklasse hebben voorgedaan. Tegen Haaglandia maakte hij zijn 25e treffer van het seizoen.

De strijd om de overige twee plekken op het podium wordt met de week spannender. Jaap van Duijn achterhaalde nummer twee Marciano Mengerink. Beiden staan nu exact gelijk. Met de blessure van Mengerink lijkt het de goede kant op te gaan, maar het is de vraag – als de spits weer gaat spelen – in hoeverre hij dan nog over topvorm beschikt.

Nek-aan-nek
De nummer vier op de ranglijst, SV Hillegom-spits Nick van Staveren, kwam door een enkelblessure eveneens niet in actie. De kwetsuur valt mee en dus kan hij over twee weken een gooi doen naar plek drie. Van Staveren voelt op zijn beurt de hete adem in de nek van Tommy Bekooij. De flankspeler van VVSB pikte tegen JVC Cuijk weer zijn doelpuntje mee en staat nu vlak achter Van Staveren. Deze vier lijken achter Teijsse te gaan strijden om de ereplaatsen. De rest lijkt het te moeten doen met een top-10 notering. Of komt er nog iemand uit de achterhoede opzetten?

Vanwege een vrij weekeinde verschijnt er volgende week geen nieuwe ranglijst. Over twee weken zijn we er weer!

Hoe het werkt
Iedere klasse hebben we een factor toegediend. De Topklasse heeft de hoogste factor (2.0) gekregen omdat het de hoogste competitie in onze regio is. Per 0,2 gaat het vervolgens omlaag naar de andere competities. Voorts hebben we besloten om de punten te delen door het aantal duels. Dit omdat in de Topklasse 30 wedstrijden worden gespeeld en in de overige klassen 26 wedstrijden. Behalve in de derde klasse A, waar 28 wedstrijden worden afgewerkt. Dus als bijvoorbeeld een speler uit de Topklasse 10 keer heeft gescoord na acht duels, wordt het rekensommetje als volgt:

10 x 2=20 punten : 8 duels = 2,5

Bij een gelijke stand aan het einde van het seizoen, wint de speler die de meeste doelpunten heeft gemaakt. Is ook dat gelijk wint diegene die de meeste doelpunten in een wedstrijd heeft gemaakt.

Top 15

top15week15

Klik hier voor de complete lijst


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 2-2FC Lisse
Ter Leede 4-3VVOG
SC Feyenoord 3-0FC Rijnvogels
SVC'083-2Kagia
Valken'68 3-1DoCoS
VVSB (zat.) 1-1Be Fair
Roodenburg 0-4Warmunda
IJsselmeervogels 4-2Noordwijk
Quick Boys 1-1Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 1-0TEC
Sparta Nijkerk 3-1VVSB
Van Nispen (zat.) 1-2Westlandia
Koninklijke HFC 1-1Katwijk
SV Hillegom 5-1Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC0-3RKAVV
Foreholte2-1Concordia
Zwanenburg 3-1Van Nispen (zon.)