De laatste jaren zijn niet verlopen zoals hij gewenst had. Daar is Luca Tarani eerlijk over. Tegelijkertijd barst hij nog van de ambitie. Tarani heeft al enige tijd zijn pijlen op het nieuwe seizoen gericht. De voetbaljaargang 2024/2025 moet hem weer het voetbalgeluk gaan brengen zoals in zijn eerste jaren bij FC Lisse.

Wat goed is komt snel. Tarani deed die bekende voetbaluitspraak als tiener eer aan. Hij maakte snel naam op Ter Specke, maar koos uiteindelijk (te) snel voor een vertrek bij FC Lisse. “Het jaar dat we kampioen werden in de Derde Divisie was het leukste team in de senioren waarmee ik heb gespeeld. We hadden een mooie groep en tachtig of negentig procent van de jongens bleef. Ik heb te snel gezegd dat ik weg wilde, daar heb ik wel spijt van”, erkent Tarani.

Mindere vervolgkeuzes
Zijn vervolgkeuzes waren niet succesvol. Tarani speelde een jaar bij ARC, waarna VVSB hem afgelopen zomer oppikte. “Ik heb daar een heel positief gesprek gehad. Als ik mijn best zou doen, zou ik de eerste linksbuiten worden. Ik heb vervolgens op ‘6’ gespeeld, op linksback ook, maar nul keer als linksbuiten. Dat was voor mij erg moeilijk.”

‘Ik heb met de trainer Thijs (Sluijter, red.) en de fysio Martin een duidelijk plan gemaakt om weer fit te worden. Uiteindelijk is het doel altijd begin augustus geweest, als de voorbereiding op het nieuwe seizoen start.’

Tot zijn verbazing las Tarani vorige week een interview op VIDB, waarin Wilfred van Leeuwen terugblikte op het seizoen. De VVSB-coach benoemde de personele problemen in zijn selectie en stelde dat de Nieuw-Venneper ‘er helemaal niets aan had gedaan om fit te worden’.

“Dat vond ik een vreemde opmerking. We hebben zelden een woord gewisseld en nu, een halfjaar later, zegt hij dit”, aldus Tarani. “Het ligt voornamelijk aan mezelf. Ik was niet al te fit. Maar er waren dingen beloofd en die werden niet nagekomen. Als er niet met je gepraat wordt en de communicatie is niet al te best, dan wordt het heel pittig. Mentaal was het echt zwaar voor mij.”


VVSB-coach Van Leeuwen geeft ook een reactie: “‘Je loopt samen op hetzelfde pad door een bos en na een half uur drink je koffie. Als je dan aan elkaar vraagt wat je gezien hebt, dan heb je op hetzelfde pad gelopen en toch allebei andere dingen gezien. Dat is het leven, ik wens hem veel succes.”


SV Hillegom biedt uitkomst
Al met al was een winters vertrek voor beide partijen het beste. Een overstap naar de Zanderij bood uitkomt. “SV Hillegom liet duidelijk blijken mij graag te willen hebben”, stelt Tarani. “Ik heb met de trainer Thijs (Sluijter, red.) en de fysio Martin een duidelijk plan gemaakt om weer fit te worden. Uiteindelijk is het doel altijd begin augustus geweest, als de voorbereiding op het nieuwe seizoen start. Alles wat ik de tweede seizoenshelft mee zou pakken, was mooi meegenomen.”

Tarani startte een handvol keer in de basis en zag zijn team zich op de slotdag veilig spelen. “Een heel gekke competitie, ik heb dit nog nooit meegemaakt”, stelt de aanvaller over de kleine krachtsverschillen in 1A. “Van de dertien gingen er twee direct uit en moesten er drie de nacompetitie in. Drie weken eerder spraken we nog over promotie en nu moesten we alle zeilen bijzetten om erin te blijven. Dat was heel gek, maar gelukkig is het gelukt.”

‘VVSB is een heel mooie club, met een fraaie entourage, en ze hebben al mooie dingen bereikt. Alleen Luca en VVSB was geen goede match.’

Winst op mentaal vlak
Zodoende blijft SV Hillegom actief in de Eerste Klasse, een niveau waarop Tarani in staat zou moeten zijn om zijn kwaliteiten te etaleren. Belangrijk is dat hij fris in zijn hoofd wordt.

“De afgelopen jaren is het niet gelukt, dat zit ‘m  denk ik voornamelijk in het mentale aspect. Bij FC Lisse voelde ik me altijd wel belangrijk en ging er ik vol voor. Daarna ging ik bij ARC een divisie lager spelen, maar had ik wel al een bepaalde naam opgebouwd. Op basis daarvan haalde VVSB mij ook weer. In het mentale aspect valt voor mij veel winst te boeken. Ik heb het daar met de fysio ook over gehad en heb in het verleden ook wel eens met zo’n iemand gesproken. Dat hielp toen echt, dus dat ga ik waarschijnlijk straks weer doen.”

‘Opofferingen’
Daarnaast probeert hij op fysiek vlak het uiterste van zichzelf te vragen. “Ik probeer alle zeilen bij te zetten om weer volledig fit te worden. Zoals ik al zei is er samen met de fysio een plan opgezet. Dat is pittig en vraagt opofferingen, maar ik wil er heel erg mijn best voor doen om topfit te worden.”

Een succesvol seizoen in het blauw-wit kan het mindere halfjaar in Noordwijkerhoutse dienst dan ook doen vergeten. “VVSB is een heel mooie club, met een fraaie entourage, en ze hebben al mooie dingen bereikt. Alleen Luca en VVSB was geen goede match”, besluit de vleugelaanvaller.

Hoofdfoto: Boudewijn van der Neut
Foto in artikel: VVSB

Lees ook: Van Leeuwen: ‘Hebben hele seizoen achter de feiten aangelopen’
Check ook: Tarani niet naar DSOV, maar naar SV Hillegom

POPULAIRE BERICHTEN