Mark de Vries leek eerder dit seizoen nog zo stellig: hij is geen doelman die op de bank wil zitten. De Vries wil spelen. Dat hij in de zomer zijn plekje verloor onder de lat bij vv Katwijk had hem in z’n eer aangetast.

In november kwam het bericht naar buiten dat hij de koploper van de Tweede Divisie aan het einde van het seizoen zou gaan verlaten. Niemand was echt verrast na z’n eerdere uitspraken in de media dat hij z’n reserverol niet begreep.

Des te verrassender was misschien wel het feit dat hij deze week alsnog een krabbel zette onder een nieuwe contract. De eer die hem eerder liet besluiten in Katwijk te vertrekken, zorgt er nu voor dat hij alsnog ‘wil vechten’, zoals hij zelf zegt.

,,Er is hier en daar wel contact geweest.”

,,Na wikken en wegen heb ik toch besloten voor mijn plek te gaan strijden”, legt De Vries z’n keuze uit. ,,Ik heb al eerder gezegd dat ik best wil vechten voor m’n plek, dat wil ik hierbij ook gaan doen. Ik heb de afgelopen weken in de spiegel gekeken en tegen mezelf gezegd dat ik niet zo makkelijk m’n plek wil afstaan.”

Hoofdklasse
Nadat zijn eerdere besluit van een vertrek bij Katwijk wereldkundig werd, klopten er een paar clubs aan de deur, maar werd er niks echt concreet. ,,Er is hier en daar wel contact geweest. Maar ik zou bij verschillende clubs in dezelfde situatie terecht komen waar ik nu in zit. Daarnaast wil ik op mijn leeftijd en niveau nog geen Hoofdklasse spelen.”

Dat hij bij Katwijk zich verder thuis voelt, gaf uiteindelijk het laatste zetje in de goede richting. ,,Ik weet wat ik heb. De groep is goed, de sfeer is goed en de omgeving is professioneel. Ik ben inmiddels graag geziene speler op De Krom en voel me zelf ook fijn.”

,,We trainen prima met elkaar en zitten vlak bij elkaar in de kleedkamer. Het is een beste gozer.”

Toen De Vries uiteindelijk alsnog aanklopte bij de club om te blijven, hapte de koploper van de Tweede Divisie direct toe. ,,Toen ik besloot om weg te gaan, gaf de club al aan dat het van hun niet had gehoeven. En dat de deur altijd open zou blijven staan, dat ik altijd mocht bellen. Bellen hoefde niet, ik zie de trainer en beleidsbepalers toch op de club en heb ze gezegd dat ik alsnog wil blijven.”

‘Beste gozer’
Wat rest voor De Vries is opnieuw de strijd aangaan met Ricardo Kieboom. De 26-jarige doelman die van de zomer overkwam van Sparta Rotterdam staat op ‘zijn’ plek. ,,Na de winterstop komen er nieuwe kansen. Daar ga ik voor. Ik heb nooit problemen gehad verder met Ricardo zelf. We trainen prima met elkaar en zitten vlak bij elkaar in de kleedkamer. Het is een beste gozer.”

Archieffoto: Ron Hoenson / Alphenphoto.nl


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 22 okt.
Districtsbeker
Voorschoten '971-1Kagia *w.n.s.
Oefenwedstrijd
OFC 1-1Quick Boys
Za. 26 okt.
GVVV14.30Noordwijk
SteDoCO14.30VVSB
Ter Leede14.30Jong Almere City FC
Ajax (ama.)14.30FC Lisse
Achilles Veen14.30FC Rijnvogels
DSO14.30Valken'68
Kagia14.30Wateringse Veld
FC Oudewater14.30VVSB (zat.)
Kozakken Boys15.00Katwijk
Quick Boys15.00Scheveningen
Van Nispen (zat.)15.00Berkel
Warmunda15.00LSVV '70
Rijnsburgse Boys15.30AFC
Zo. 27 okt.
Alphense Boys14.00SJC
DOSR14.00Hillegom
Laakkwartier14.00Foreholte
Wippolder14.00Teylingen
Voorschoten '9714.00Van Nispen (zon.)