"banner

Op een zonnig De Zanderij leed Hillegom zondagmiddag een 0-2 nederlaag tegen AFC’34. Daardoor is de ploeg van trainer Arend-Jan Kranenburg minimaal veroordeeld tot het spelen van p/d-wedstrijden. De ploeg kan nog rechtstreekse degradatie ontlopen, wanneer Hillegom aanstaande zondag op de laatste speeldag in Amsterdam op bezoek gaat bij AGB en daar een remise weet af te dwingen.

In dat geval is het Haarlemse EDO het kind van de rekening in de Eerste Klasse en mag Hillegom zich gaan opmaken voor de nacompetitie. De klus om EDO definitief onder zich te houden had zondagmiddag al geklaard kunnen worden als er tegen het Alkmaarse AFC’34 een punt in de wacht was gesleept. Halverwege het duel zag het er nog naar uit dat dit zou gaan lukken. Nadat AFC’34 kort na rust op voorsprong was gekomen, was het na een tweede tegentreffer echter over en sluiten voor de fusieclub.

,,Opnieuw teleurstellend dat we vandaag puntloos van het veld stapten”, treurde Jim Pijpers na afloop. ,,We begonnen wat aarzelend aan de wedstrijd, maar na een klein kwartier kregen we vat op de tegenstander. Dat leverde een aantal mogelijkheden voor ons op, maar scoren bleek toch iets anders.”

,,Het publiek zat er, begrijpelijk na die twee Alkmaarse goals, wel heel erg stilletjes bij.”

De Hillegomse middenvelder zag Sercan Yilmaz tot zijn teleurstelling kort na rust de 0-1 op het scorebord werken. ,,Een goal die typerend was voor ons seizoen. Na een actie op rechts sneed hun topscorer onze zestien in. Met zijn chocoladebeen verdween zijn inzet of misschien wel voorzet via de borst van onze doelman zomaar in de goal. Een doelpunt waarvan we er wel meer tegen hebben gekregen dit seizoen.”

Stilletjes
Hillegom zag in een vroegtijdig stadium Tom ten Have met een blessure uitvallen, terwijl Mitchel van der Paard en Jasper van Trigt, die beiden op de bank zouden beginnen, tijdens de warming-up wegens blessures afhaakten. Mede door de personele problemen slaagde Hillegom er na de openingstreffer niet meer in om langszij te komen.

Kort nadat Niels de Jong voor Hillegom een uitstekende mogelijkheid had laten liggen, sloeg AFC’34 in de omschakeling keihard toe. Op aangeven van Jordan de Jong maakte Bas Kansen een einde aan het geloof in een goede afloop voor de thuisploeg. De allerlaatste illusies verdwenen voorgoed toen Frank de Groot met het hoofd ook nog eens de kans op de aansluitingstreffer liet liggen. ,,Ja, toen was het echt over en uit voor ons. Dan merkte je het ook meteen aan het publiek, want dat zat er, begrijpelijk na die twee Alkmaarse goals, wel heel erg stilletjes bij.”

,,Na volgende week zondag moeten we er in de nacompetitie opnieuw staan om niet naar de Tweede Klasse te degraderen.”

Toch behoudt Pijpers het geloof in een goede afloop voor zijn ploeg. De strohalm is dan weliswaar opnieuw een stukje dunner geworden, maar zich neerleggen bij de feiten is er niet bij.  ,,Het pluspunt, ook na vanmiddag, is dat we het nog in eigen hand hebben om rechtstreekse degradatie te ontlopen. Dat gaat lukken, daar heb ik alle vertrouwen in.”

,,Dat we door het verlies van vanmiddag tot de nacompetitie zijn veroordeeld, was eigenlijk al zo goed als zeker. De achterstand op nummer elf was dermate groot dat we dat gat in twee nog resterende duels niet meer zouden dichten. Na volgende week zondag moeten we er in de nacompetitie opnieuw staan om niet naar de Tweede Klasse te degraderen. Daar zullen we alles aan gaan doen.”

Archieffoto: Dirk van der Reep

Lees ook: ‘Teylingen stunt wederom tegen koploper’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys20.00TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk12.30Quick Boys
FC Lisse14.30VVSB
Rijsoord14.30FC Rijnvogels
HVC'1014.30Valken '68
Soccer Boys14.30Kagia
VVSB (zat.)14.30Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys15.00Jong Volendam
ONS Sneek15.00Ter Leede
Van Nispen (zat.)15.00DoCoS
SJC (zat.)16.00Warmunda
TEC18.00Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)