Rijnsburgse Boys speelde zich vorige week volgens de rekenmeesters veilig. Toch keken de Uien stiekem naar boven. Na de doelpuntloze remise bij het voor Rijnsburg traditiegetrouw lastige Scheveningen lijken de titelaspiraties in de koelkast gezet te kunnen worden, oordeelde ook Jordy Strooker. Diens toekomstige club Spakenburg kan volgende week bij winst op IJsselmeervogels het gat vergroten tot zeven punten.

Op de vraag of het gelijkspel terecht was, was verdediger Jordy Strooker duidelijk. ,,We hebben in de wedstrijd weinig kansen gecreëerd. Ook Scheveningen heeft er niet veel gekregen.” Voor beide teams waren de kansen op één hand te tellen en een zege voor één van de twee was ook niet verdiend.

In de basisformatie was bij Rijnsburgse Boys het een en ander veranderd. Tijdens de warming-up had Jeffrey Koemans last van zijn kuit gekregen en hij was niet in staat om te spelen. Naast Danny van der Vijver en Richard van Nieuwkoop kreeg Rijnsburgse Boys er dus nog een blessuregeval bij. Als vervanger werd Benito Olenski op het middenveld gezet en ging Resham Sardar op de linksbuitenpositie spelen, waar normaal de geschorste Marvin Wijks acteert.

Weinig kansen

In de eerste helft werden er door beide teams weinig kansen gecreëerd. De eerste echte was voor Scheveningen na een kwartiertje spelen, maar benut werd deze kans niet. Ook later in de eerste helft kwam het team van John Blok nog een keer bij het Rijnsburgse doel, maar wederom zonder succes. Volgens oefenmeester Niek Oosterlee is het team van John Blok ‘een echte omschakelploeg’. Oosterlee had daarom zijn mannen opdracht gegeven om rustig op te bouwen en de opening proberen te vinden. De tactiek leverde alleen weinig doelgevaar op en zorgde ervoor dat na 45 minuten spelen de brilstand op het scorebord stond.

Dubbele wissel

Net zoals in het eerste bedrijf was het in de tweede helft geen spektakel. Na een dubbele wissel aan de kant van Rijnsburgse Boys kregen de Uien een paar goede kansen via Ignacio en Jeffrey Winter, maar de keeper van Scheveningen Tom Boks hield stand. In de slotfase kreeg Martin van Eeuwijk voor de Rijnsburgers nog een kans, maar zijn dit schot belandde naast het doel.

Waarom Rijnsburgse Boys het altijd moeilijk heeft bij Scheveningen, weet ook Strooker, niet. ,,Scheveningen is een goed voetballende ploeg en thuis zijn ze vaak erg sterk.” Het kampioenschap hebben de Rijnsburgers  uit hun hoofd gezet. ,,Voor de wedstrijd dachten we: als we deze wedstrijd winnen, zou het nog spannend kunnen worden. Maar met een gelijkspel schiet je niks op”, aldus Strooker.

Blessures

Vorige week vielen Danny van der Vijver en Richard van Nieuwkoop beiden geblesseerd uit en ook gisteren speelden ze niet mee. Doordat de selectie tot donderdag rust heeft en zaterdag geen wedstrijd hoeft te spelen verwacht Jordy Strooker dat Van Nieuwkoop en Van der Vijver beiden de belangrijke wedstrijd tegen Spakenburg weer mee kunnen spelen.

Tekst: Danny van den Bosch

Foto: Fred Reuling

POPULAIRE BERICHTEN