Op de dag van de krankzinnige speelronde in de Eredivisie zat de kantine van Kagia vol voor de VIDB FIFA 17 cup. Spelers als Bonucci en Chiellini namen het op toch tegen Ronaldo, Messi, Ibrahimovic en nog vele andere topspelers. Aan het einde van wat een ontzettend leuke dag was voor maar liefst 55 kinderen, was er weer een terechte winnaar.

Al vroeg waren de kinderen op het sportpark van Kagia aanwezig. Dolenthousiast en ongeduldig aan het hunkeren naar de start van het toernooi. Nadat er op het grote scherm was geloot, kon er eindelijk begonnen worden. De oeh’s en ah’s waren al snel weer te horen en datzelfde gold voor het eerste gejuich. Niet voor iedereen was het even leuk. Quinten Roest moest na de groepsfase het strijddecor verlaten en had daar een simpele verklaring voor: ,,Ik speel thuis wel veel FIFA 17, maar dan op de Xbox, dus ik ben helemaal niet gewend aan de PlayStation 4.”


Na de groepsfase was het niet alleen tijd voor de knock-out fase, maar ook voor de quiz. ‘Wat voor kleur heeft het tenue van Fiorentina?’ en ‘Uit welke stad komt de Engelse club Aston Villa?’ waren de vragen waar de kinderen het het moeilijkst mee hadden. Mees van der Ham werd uiteindelijk de winnaar van de quiz.

Al snel waren de laatste vier bekend van het toernooi. Bink Hengstmengel, Jordy Foks, Enrique Hofland en Dylan Verhoeven plaatsten zich voor de finale dag. Uiteindelijk waren het Enrique en Dylan die zich voor de finale plaatsten.

Dylan speelde al het hele toernooi met Juventus en dat leverde resultaat op. ,,Tot nu toe heb ik maar één keer gelijk gespeeld en de rest gewonnen.” Real Madrid – Juventus, hoogstwaarschijnlijk ook de Champions League finale op 3 juni in Cardiff, was de finale van de dag. Het werd een zware en vooral een spannende strijd. Na 90 minuten op de PlayStation was er geen beslissing, dus werd het verlengen. In de verlenging waren beide jongens dichtbij de openingstreffer, maar doelpunten vielen er niet. Dylan nam de strafschoppen uiteindelijk net iets beter en won de finale.

,,Ik heb veel met Juventus geoefend”, vertelde de kersverse winnaar. ,,Het is eigenlijk een vrij compleet team met een hele goede verdediging en een goede aanval.”

Wilt u ook een FIFA toernooi bij uw club organiseren? Dat kan! Mail dan naar redactie@voetbalindebollenstreek.nl


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen