Quick Boys heeft dinsdagavond voor een daverende verrassing gezorgd in de KNVB Beker. De Katwijkers waren op Nieuw Zuid met 1-0 te sterk voor NAC Breda door een treffer van Nick Broekhuizen in de eerste helft

Vijftien jaar geleden troffen Quick Boys en NAC Breda elkaar ook in bekerband op Nieuw Zuid. Destijds, in februari 2008, wonnen de Brabanders met 0-3, mede door een vroege rode kaart van Chima Onyeike.

Krachtmeting
NAC was toen nog eredivisionist, maar speelt  nu al jaren op het tweede niveau in Nederland. Quick Boys is de huidige nummer twee van de Betnations Divisie en uitstekend aan het seizoen gestart. Mede daardoor keek iedereen met interesse uit naar de krachtmeting. Hoe zou Quick Boys zich meten tegen de profs uit Breda?

Het antwoord werd overtuigend gegeven. Halverwege leidde de thuisploeg met 1-0. Broekhuizen werd in de 25e minuut weggestoken door Bram Franken en haalde verwoestend uit. Kort daarna was NAC tot tweemaal toe dicht bij een treffer. Eerst moest doelman Paul van der Helm handelend optreden bij een kopbal, luttele seconden schoot NAC-middenvelder Staring centimeters naast.

Van der Helm was later in de eerste helft nogmaals op zijn post, toen Haugen vrij voor hem verscheen, maar de goalie kwam winnend uit de strijd. Ook Quick Boys had nog zijn momenten. Broekhuizen en Junte kwamen diep in de NAC-zestien echter net niet tot afdrukken, op de huid gezeten door een opponent.

Kansen via Sem van Duijn
Quick Boys schoot na rust uit de startblokken en was binnen twee minuten tot tweemaal toe dicht bij een verdubbeling van de marge. Sem van Duijn kopte echter rakelings over en gaf even later een strakke voorzet, die ternauwernood door zijn teamgenoten bij de tweede paal werd gemist.

Het was voor Quick Boys jammer dat het duel werd gestaakt vanwege onweer, in de 47e minuut. Na ruim een kwartier werd de wedstrijd hervat, maar het zelfde spelbeeld als in die eerste paar minuten bleef zichtbaar. Quick Boys drukte NAC achteruit en kreeg wederom enorme kans. Sem van Duijn bevond zich opeens helemaal vrij in de NAC-zestien, maar schoot voorlangs.

Ook NAC liet zich niet onbetuigd. Ivailo Staal en Nigel Ogidi Nkwankwo voorkwamen echter met uitstekende verdedigende intercepties dat NAC de trekker kon overhalen.

In de slotfase werd door NAC de druk flink opgevoerd en moest Quick Boys bij vlagen ver terug. Steeds zat er echter een Katwijks been tussen als de bal voor werd gebracht. Zelf was Quick Boys ook nog heel dicht bij. Levi van Duijn mikte echter centimeters naast de roos.

De spanning steeg tot een ultiem punt, maar bijtend op het tandvlees en met het hart bijkans in de keel hield Quick Boys stand,

Quick Boys – NAC Breda 1-0 (1-0)
25. Nick Broekhuizen 1-0

Foto: Orange Pictures

Bekijk ook: Sem van Duijn (Quick Boys): ‘Dit is gewoon genieten’

POPULAIRE BERICHTEN