Over de wedstrijd tegen Alphia zal geen Noordwijkerhouter het over een week nog hebben. De zaterdagtak van VVSB was de betere in een rommelige wedstrijd tegen de oranjehemden, maar speelde te slordig om echt aanspraak te mogen maken op de overwinning in eigen huis. De matige pot eindigde in 0-0. Van echte teleurstelling leek alleen bij de technische staf echt spraken, de rest van het elftal verkeerde nog op de roze wolk van de periodetitel van twee weken geleden en het carnaval van de afgelopen dagen.

Het relaxte gevoel van de spelersgroep werd nog eens gevoed door de andere uitslagen in de Derde Klasse. Vanwege de verliespartijen van Sporting Leiden en SV Nieuwkoop steeg VVSB (zat.) naar de derde plek op de ranglijst. En met de periodetitel in de achterzak lijkt de promovendus van vorig seizoen allerminst verzadigd.

Voordeeltje
,,De periodetitel was echt lekker”, erkende linksback Ardy de Jong. ,,Die hebben we ook goed gevierd. Maar we hebben met elkaar benadrukt dat we tegen Alphia niet achterover konden gaan hangen. We willen met elkaar volle bak het seizoen afmaken, omdat je nog ‘een voordeeltje’ kan krijgen in de nacompetitie wanneer je zo hoog mogelijk eindigt.” De hoogst geëindigde derdeklasser heeft een relatief simpelere loting in de play-offs in mei.

,,In de nacompetitie moeten we er staan. Daar moeten we vlammen.”

Vooral in de openingsfase van het duel tegen Alphia liet VVSB (zat.) met veel druk op de bal zien dat de ploeg na de periodetitel alleen nog maar meer wil. Echte grote kansen bleven lang uit, totdat spits Stefan Immerzeel net een stapje te vroeg kwam bij een voorzet van de flank om de 1-0 voor rust binnen te tikken. Diezelfde Immerzeel had vlak daarvoor met een diagonaal schot het eerste wapenfeit van de wedstrijd weten te noteren.

Ook in de tweede helft was de ploeg van Rob Jonkman de bovenliggende partij. De wind op het achterveldje bij VVSB was verder debet aan een rommelige wedstrijd, die door de thuisploeg via andermaal Immerzeel toch op slot gegooid had moeten worden. De spits schrok van een opgelegde kans die hij kreeg uit een corner. In plaats van de bal van een meter of vijf binnen te kopen, knikte hij de bal over de goal.


Immerzeel verliest een kopduel in het vijandelijke strafschopgebied

Vlak daarvoor had Joost Bierhuizen op de rand van de zestien de bal in een hoek moeten plaatsen in plaats van op de Alphense doelman Robbert Plug te mikken. Zijn uiteindelijke rollertje was geen probleem voor de veel coachende goalie, die bij een hard schot in de hoek kansloos was geweest.

,,Uiteindelijk konden we met die 0-0 wel leven, maar had er meer in gezeten”, vond de Jong. ,,Het is een cliché maar dit was een typische pot waarbij degene die de treffer als eerste zou maken, de wedstrijd zou winnen.” Eerder dit seizoen verloor VVSB (zat.) nog van Alphia, dat de ploeg nu aan een gelijkspel een dubbel gevoel overhield, showde de ontwikkeling die de Noordwijkerhouters hebben gemaakt.

,,De jongens van VVSB zaterdag 1 en 2 zochten elkaar op tijdens zo’n carnavalsweekend.”

De vriendschappelijke manier waarop de spelersgroep met elkaar omgaat, is één van de sleutels tot het huidige VVSB-succes. De derdeklasser vierde de periodetitel twee weken geleden goed in de kantine en kopieerde dat feestje een weekje later nog eens tijdens carnaval.

Vrij weekend
,,We zijn lekker met elkaar het dorp in gegaan. Er zijn de nodige foto’s langsgekomen op de groepsapp. Het weekendje vrij kwam even prima uit. De jongens van VVSB zaterdag 1 en 2 zochten elkaar op tijdens zo’n carnavalsweekend. Dan merk je dat je één grote groep bent, dat betaalt zich weer uit op het veld. Er kan uit een grote groep gekozen worden. In de nacompetitie moeten we er staan. Daar moeten we vlammen.”

Foto’s: Tino Stulen

Lees ook: ‘Een puinhoop op De Zanderij: ,,Er moet wat veranderen”‘


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 22 jun.
Oefenwedstrijd
Jong ADO Den Haag17.00Rijnsburgse Boys