Op de eerste ijsdag van 2017, en ja zelfs van deze ‘winter’ stond er bij Foreholte desalniettemin een toernooi op de agenda. En wat voor toernooi. Ze waren er allemaal. Messi, Ronaldo, Griezmann. Soms deden ze zelfs bij beide partijen mee. Dat kan alleen bij de VIDB FIFA 17 Cup.

Wie de kantine van de Elsgeest binnenkwam vrijdag, liep bijna letterlijk tegen een muur van geluid aan. Meer dan 70 inschrijvingen mochten we verwelkomen voor de eerste voorronde van de VIDB FIFA 17 Cup en dat resulteerde in heel veel gamende mensen met bijbehorend volume. Het plezier spatte er vanaf.

De organisatie was in handen van FIFA Tournament. Een jong bedrijf met nu al tien medewerkers. ,,Het gaat lekker op het moment”, vertelt Abel. ,,Terwijl ik hier sta met mijn collega Luc staan onze collega’s op een andere locatie. We hebben alleen in januari al 25 toernooien georganiseerd.” Dan wordt hij weer onderbroken door een ventje van een jaar of 8. ,,Ik wil even een uitslag doorgeven. Ik heb met 3-0 van Sven gewonnen.”

Gedwee voert Abel de uitslag in op zijn laptop en luttele seconden later verschijnt deze op het grote scherm en wordt ook de stand in de poule automatisch bijgewerkt. Het loopt allemaal als een tierelier en oogt zeer professioneel. De deelnemers zijn, met uitzondering van een aantal jong volwassenen, bijna allemaal kinderen tussen de 7 en 14 jaar.

Winnaar Dylan Kooi mocht ook nog opnemen tegen Jong Ajax-keeper Stan van Bladeren

,,Ze spelen de poulewedstrijden tegen leeftijdsgenootjes. Iedereen speelt dus in ieder geval drie wedstrijden.“ Daarna gaan de poulewinnaars door naar de knockoutfase en wordt het toernooi opengebroken. De loting verschijnt, onder grote belangstelling van de aanwezigen, vanzelf op het grote scherm. Deelnemers die in de poulefase zijn uitgeschakeld, gaan over het algemeen niet naar huis, maar pakken een kruk en zoeken een plekje achter de overgebleven spelers om zo de rest van het toernooi te volgen.

Uiteindelijk volgt de finale op groot scherm. Een prooi voor Dylan Kooi. Hij verslaat Sam Molenaar met 1-2 en mag het vervolgens nog opnemen tegen Stan van Bladeren, keeper van Jong Ajax. Maar nog veel belangrijker, net als Sam Molenaar (2e), Bram Vermolen (3e) en Finn van Kampen (4e) vertegenwoordigt hij Foreholte in de grote finale waarin we op zoek gaan naar de beste FIFA 17-speler van de Bollenstreek!

Al met al een uitermate geslaagde en gezellige middag. Eentje waarvan we hopen dat hij navolging krijgt in alle kantines van de Bollenstreek.

Ook een voorronde van VIDB FIFA 17 Cup bij jouw club? Klik hier voor meer info of stuur een mailtje naar bram@voetbalindebollenstreek.nl

Later volgt nog een sfeerreportage van Delano Video producties.


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen0-2Katwijk
Ter Leede2-0VVSB
Hoek1-0FC Lisse
Rijnsburgse Boys2-1De Treffers
Quick Boys1-1Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 21-2Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels1-1SJC
Valken '683-5Excelsior Maassluis 2
Kagia2-0VVSB (zat.)
TeylingenTer Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen