Warmunda en Van Nispen hebben zaterdag een eerste stap richting lijfsbehoud gezet. Beide regioclubs wonnen in eigen huis hun eerste wedstrijd van de nacompetitie en moeten nu allebei nog één horde zien te overleven.

Warmunda won al sinds begin februari niet meer en voetbalde nu alle frustraties van zich af. De Warmonders klopten SV Kickers ’69 met liefst 6-1.

Halverwege was het op Overbos 2-1.De thuisploeg kwam via Reza Rajabzadeh en Stan van Rijn tweemaal aan de leiding, maar Kickers ’69 was halverwege de eerste helft op gelijke hoogte gekomen.

In de tweede helft gingen alle remmen los bij Warmunda. Nick van Riessen zorgde voor 3-1 en Jasper Kortekaas halverwege de tweede helft voor 4-1. Vervolgens verzorgde Robert Steemers met twee goals het slotakkoord.

Volgende week, op zaterdag 8 juni, speelt Warmunda de finale op neutraal terrein tegen Simonshaven.

Van Nispen ook goed uit de startblokken
Ook Van Nispen kende een succesvolle start van de nacompetitie. De Wherevogels werd in De Zilk met 2-0 verslagen. Na een halfuur spelen opende  Joost Riel de score voor Van Nispen, daarmee voor een grote opluchting zorgend.

In de tweede helft zetten beide ploegen alles op alles. De Wherevogels ging op zoek naar de gelijkmaker, maar Van Nispen hield stand, ook na een rode kaart voor Ted Duivenvoorde een kwartier voor tijd. In ondertal wist Van Nispen via Koen Damen uiteindelijk de wedstrijd te beslissen: 2-0.

De Zilkers gaan nu met VOP uit Amersfoort strijden om lijfsbehoud. Ook deze wedstrijd is op neutraal terrein en de speellocatie wordt later vastgesteld.

Warmunda – Kickers ’69 6-1 (2-1)
Goals: Robert Steemers (2), Stan van Rijn, Reza Rajabzadeh, Jasper Kortekaas

Van Nispen – De Wherevogels 2-0 (1-0)
Goals: Joost Riel, Koen Damen

Foto: Jan van der Lubbe

Lees ook: Remco Breuer (Warmunda): ‘Zijn klaar voor de nacompetitie’
Check ook: Spruijt: ‘Wil Van Nispen in de Vierde Klasse achterlaten’

POPULAIRE BERICHTEN