Een groot verschil in snelheid, creativiteit, wilskracht, voetballend vermogen en ga zo eigenlijk maar door. Quick Boys toonde zich vanmiddag in alle facetten van het voetbal een klasse (en misschien wel twee) beter dan FC Rijnvogels. Met de uiteindelijk 3-0-uitslag kwamen de bezoekers er nog genadig vanaf. ,,Je kunt zeggen dat wij slecht waren, maar daarmee doe je Quick Boys tekort”, sprak verliezend coach Hein van Heek. ,,Zij waren gewoon erg goed.”

Door Quick Boys omgedoopt tot de jongste derby. Het dorpstreffen tussen Quick Boys en FC Rijnvogels. Bij gebrek aan een confrontatie met rivaal vv Katwijk voor de blauw-witten het voetbalhoogtepunt binnen de gemeentegrenzen.

Het moet voor de supporters van FC Rijnvogels een weelde zijn geweest. Als (lichte) favoriet afreizen naar Nieuw Zuid. Door het winnen van de eerste periode in de Hoofdklasse B had Rijnvogels aan uitstraling gewonnen. Dat Quick Boys met het mes tussen de tanden aan de aftrap verscheen, was een compliment voor Rijnvogels. Het voormalige kleine broertje wordt inmiddels als volwassen jongen en serieuze gesprekspartner gezien.

Dronken gespeeld
Het lachen verging FC Rijnvogels echter al snel. Er was Quick Boys zienderogen veel aan gelegen de verhoudingen binnen Katwijk te herstellen. Het leidde vanaf minuut één tot een stormloop op het doel van FC Rijnvogels. De bezoekers wisten niet waar ze het zoeken moesten, en werden compleet overlopen. Het was voor Rijnvogels een kopie van de voorgaande derby, die tegen Rijnsburgse Boys (5-1) in bekerband. Maar dan met omgedraaide rollen.

Het publiek klapte zijn handen stuk voor het fraaie (aanvals)spel van Quick Boys. De brille van Jerghinio Sahadewsing, de onverzettelijkheid van Henry Opoku, het opkomen van Joey Ravensbergen en de snelheid en souplesse van de voorhoede. Zomaar een greep uit het lijstje uitblinkers. Jan Zoutman gaf echter een pluim aan een minder voor de hand liggende naam.

,,Ik ben meer van het benadrukken van het teamverband. Maar als ik toch iemand wil noemen, is dat Dennis van der Plas. Die kreeg in de eerste helft een gele kaart, maar als ik zie hoe rustig en stoïcijns hij de tweede helft voetbalde, vind ik dat grote klasse. Zeker als je ziet waar hij vandaan komt. Ook vond ik hem aan de bal prima.”

IMG_0072                                  Yordi Teijsse wordt uit balans gebracht door bewaker Kevin Wijmer

Collega Hein van Heek had logischerwijs minder reden tot lachen. De Rijnvogels-coach sprak van een ‘heel pijnlijke’ middag. ,,Sommige dingen zie je aankomen, maar dit totaal niet. Natuurlijk weten wij niet hoe Quick Boys traint, al hoorden we wel dat het de laatste weken beter bij ze ging.”

,,Dit was niet het Rijnvogels van de laatste weken”, vervolgde Van Heek. ,,Het kwaliteitsverschil was groter dan verwacht. Ik vond hun ontzettend gretig. Dat zou je van ons ook verwachten, maar was er niet. Als je niet kort staat, kom je overal te laat en kun je ook geen duels spelen.”

Nauwelijks vijf minuten had Quick Boys nodig gehad om zijn intenties duidelijk te maken. Toen waren de blauw-witten al driemaal dichtbij een treffer geweest. Het was een klein wondertje dat Quick Boys pas in de negentiende minuut de score opende. Sahadewsing zette met een sublieme pass Mohamed El Ousrouti aan het werk. Die vond op zijn beurt topscorer Yordi Teijsse: 1-0.

IMG_0135                                        Quick Boys mocht in totaal driemaal juichen na een treffer

Ruim tien minuten later viel de 2-0 volgens vergelijkbaar concept. Wederom vond Sahadewsing de ruimte achter de Rijnvogels-defensie. Ditmaal stelde Steemers met een goede voorzet El Ousrouti in staat om te scoren. Een monsterscore leek vanwege het enorme krachtsverschil in de maak, maar doelman Peter Messemaker hoefde op het voor hem geliefde Nieuw Zuid nog maar één keer te vissen. Thom de Vries kopte vlak voor tijd uit een corner de 3-0 binnen. Het was een magere afspiegeling van het krachtsverschil. Een uitslag van 6-0 of 7-0 had de verhoudingen beter weergegeven.

Zoutman: ,,Het enige kritiekpunt is dat we inderdaad meer goals hadden moeten maken. Maar ach, 3-0 tegen een ploeg die drie punten boven ons stond is prima. Ik vond met name de eerste 25 minuten erg goed. Het publiek heeft kunnen genieten. Of dit onze beste wedstrijd van het seizoen was? De tweede helft tegen Zwaluwen en de eerste tegen Noordwijk vond ik ook erg goed.”

Onder applaus ging Quick Boys van het veld. Dat was alweer een tijd geleden. Goedgemutst maakten de blauw-witten zich op voor het Gala ’s avonds in Huis ter Duin. ,,Ik denk dat weinig mensen chagrijnig zullen zijn”, grijnsde El Ousrouti.

Samenvatting Quick Boys TV

Quick Boys – FC Rijnvogels 3-0 (2-0). 19. Teijsse 1-0, 31. El Ousrouti 2-0. 87. De Vries 3-0

Quick Boys: De Zwart, Opoku, Bentem, Van der Plas, Ravensbergen, A Cohen, Hoek, Sahadewsing, El Ousrouti (76. Guyt), Teijsse, Steemers (67. De Vries)

FC Rijnvogels: Messemaker, Ten Hoope (81. Dijk), Wijmer, J. Zandbergen, R. Zandbergen, Van der Horst, Van der Breggen (46. Soomer), Beijersbergen, Van Veen, Tjon-A-Njoek (46. Van der Bent)

Tekst: Gerben Oostdam

Foto’s: Hans van Duijn


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)