,,Geld vergoedt veel, maar (lang) niet alles”, luidt het gezegde. Dat gold zaterdagmiddag in zekere zin voor de geelzwarte aanhang die de reis richting Werkendam ondernam. De beschamende 5-1 bekernederlaag bij FC Rijnvogels van een week eerder deed staf en spelers van Rijnsburgse Boys besluiten om het entreegeld dat de fans aan de Werkendamse kassa moesten neertellen te vergoeden. Als tegenprestatie voor de wantvertoning van een week eerder.

Na de 3-0 nederlaag bij Kozakken Boys bleven de punten achter op sportpark De Zwaaier en dat zal in geelzwarte kringen veel zwaarder hebben gewogen dan het gebaar dat trainers en spelers maakten als een soort goedmakertje na het beker-echec. De boys weten intussen al weken niet meer wat winnen is en draaien daardoor in de Topklasse na iets meer dan een derde van de competitie mee als een modale middenmoter. ,,Toch had het vandaag allemaal heel anders kunnen lopen”, aldus captain Danny van der Vijver, die zijn inzet al in de eerste minuut op de Werkendamse lat uiteen zag spatten. ,,In plaats van 0-1 voor, stonden we nog geen minuut later met 1-0 achter omdat we veel te laks of liever gezegd helemaal niet ingrepen.”

Zelf afdwingen
Kozakken Boys, met de veelbesproken bekerwedstrijd van drie dagen eerder bij HBS nog in de benen, zakte na de vroege voorsprong ver in. Rijnsburgse Boys mocht het spel maken, maar slaagde er niet in om een vuist te maken. Het werd er na 25 minuten spelen nog erger op toen de thuisploeg op de counter naar 2-0 wegliep. ,,Het is momenteel allemaal net-niet bij ons”, stelt Van der Vijver. ,,Daar komt nog bij dat we op de eerste wedstrijd tegen Spakenburg na, dit seizoen steeds op achterstand zijn gekomen en daardoor tot inhalen zijn veroordeeld. Dat is ook niet echt lekker voetballen. Het zou leuk zijn als we zelf een keer op voorsprong komen, maar dat moeten we dan wel zelf afdwingen.”

Veel verder dan een wegens buitenspel afgekeurde goal van Joost Leonard kwam Rijnsburge Boys voor de thee niet, waarna het schouwspel er de tweede helft niet beter op werd. De ploeg van Niek Oosterlee probeerde het wel, kreeg enkele mogelijkheden, maar scoren bleek een brug te ver. Rijnsburgse Boys moest de handdoek definitief in de ring gooien toen Leon Bot met nog een kleine twintig minuten op de klok het duel besliste door voor de 3-0 te tekenen.

 ,,Het balletje rolt op dit moment gewoon niet lekker. Dat zullen we zelf moeten veranderen. De intentie was er wel. Het geloof ook, maar het kwam er niet uit. Dubbel teleurstellend na het verlies van vorige week bij Rijnvogels. Dat we iets terug wilden doen voor onze supporters die zich op de Kooltuin door ons in hun hemd voelden staan, was wel het minste wat we konden doen. Hopelijk kunnen we ze volgende week op Middelmors uitbetalen in punten. Drie om precies te zijn, want het wordt voor iedereen hoog tijd voor een lekkere overwinning.”

Samenvatting Omroep West

Reactie Rijnsburgse Boys-trainer Niek Oosterlee

Reactie Kozakken Boys-trainer Danny Buijs

Kozakken Boys – Rijnsburgse Boys 3-0 (2-0) 2. Eloisghiri 1-0, 25. Gaari 2-0, 73. Bot 3-0

Rijnsburgse Boys: Van Nieuwkoop, Gielisse (35. Van Eeuwijk), Hessing (74. Tol) Troost, Kuipers, Tillema, Celen, Van der Vijver, Vlug (59. Wijks), Ignacio, Leonard.

Tekst: Leo Schrama

Foto: Orange Pictures


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)